Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette İslami Dayanışma Oyunları’nın önemine dikkat çekildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Altay, “Tüm Konyalılar adına sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu’na şükranlarımızı sunuyorum. İslami Dayanışma Oyunları öncesi şehrimize gerçekten çok güzel tesisler kazandırıldı. Atletizm Pisti, Olimpik Yüzme Havuzu, Bisiklet Veledromu şehrimize kazandırılan önemli eserler. Bu spor tesisleri Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde ilimizde hizmete sunuldu. Bu tesisler İslami Dayanışma Oyunları gibi uluslararası organizasyonlara bundan sonrada hizmet edecek. İslami Dayanışma Oyunları açılışı da Konya’ya yakışır bir şekilde gerçekleşti. Görüntüler hala hafızalarda yer alıyor. Unutulmayacak bir etkinlik oldu. Sayın Bakanımızı da fahri Konyalı olarak ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah kapanışla birlikte bu güzel organizasyonu tamamlayacağız. Konya için hayırlı olsun” dedi.

‘KONYA MİSAFİRLERİ ÇOK İYİ AĞIRLIYOR’

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’ da Konya’nın İslam ülkeleri arasında en iyi spor tesislerine sahip ülkelerden biri olduğuna dikkat çekti. Organizasyonun dolu dolu geçtiğine işaret eden Bakan Kasapoğlu, “İslami Dayanışma Oyunları 2022 yılının en kapsamlı spor organizasyonu. Oyunları inşallah başarılı bir şekilde tamamlayacağız. Burada çaba ve önemli bir iş birliği var. Bu birliğin arkasında pek çok kurum ve kuruluş var. Bunlardan bir tanesi de şüphesiz Konya Büyükşehir Belediyesi. Teşekkür ziyareti için gelmek istedim. Konya bir Mevlâna ve hoşgörü şehri olarak çok güzel bir ev sahipliği yaptı. Gelen misafirleri en iyi şekilde ağırladı” dedi.

‘MARKA ŞEHİR KONYA’

Konya’nın marka şehir olduğunu söyleyen Bakan Kasapoğlu, “Sadece bunun için değil, bir marka şehir olarak bundan sonrada Konya önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edecek. Yine sporcular, antrenörler ve yabancı misafirler Konya’ya gelmeye devam edecek. İslam Dünyası açısından Konya önemli bir spor şehri. Konya spor başkenti. Konya bu süreçte mevcut spor alt yapısını baştan sona yeniledi. Yeni tesisleriyle, atletizm pistiyle, olimpik yüzme havuzuyla İslami Dayanışma Oyunları vesilesiyle Konya’ya önemli spor tesisleri kazandırıldı. Yeni spor tesisleriyle spor alt yapısını daha da güçlendirildi. Kamp merkezi, antrenman sahası, uluslararası spor arenasına Konya hep açık olacak. Konya’nın yetenekli gençlerini bu tesislerden yetiştirmeye devam edeceğiz. Yeni yıldızları birer birer keşfetmeyi sürdüreceğiz. Türkiye İslami Dayanışma Oyunları vesilesiyle tarih yazarken, sporcularda aldıkları madalyalar ile tarih yazıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, önderliğinde her alanda iddia sahibi bir ülkeyiz. Türkiye 21 yıl önceki Türkiye değil” diyerek düşüncelerini aktardı. Konuşmaların ardından İslami Dayanışma Oyunlarına temsilen Başkan Altay, Bakan Kasapoğlu’na bir hediye taktim etti.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim