Konya, dünya çapında organizasyonlarda, gençlere ve sporculara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. İlde düzenlenecek Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası için geri sayım ise sürüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdür, Mehmet Baykan, ülke sporu adına bu organizasyonun büyük önem taşıdığını söyledi. Baykan yaptığı açıklamada, “Ülke sporunun ve Konya ilimizin tanıtımı için büyük önem taşıyan bu uluslararası organizasyonun Konya’ya değer katacağı gibi katılımcı ülkelerinde sadece spora değil kültürel zenginliklere de doyacağı kesin. Yakın zamanda yine ilimizde düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunlarına ev sahipliği yapan Konya, bu konudaki tecrübe ve kazanımlarını bu organizasyonda bir kez daha gösterecek.105 ülkeden bin 846 karateci mücadele edecek. Erzurum'da kamp çalışmalarını sürdüren milli takımda, 18 kadın ve 21 erkek sporcu şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek” dedi.

Okan Buruk'tan şampiyonluk açıklaması! Okan Buruk'tan şampiyonluk açıklaması!

‘MİLLİ TAKIM DAHA ÖNCE BAŞARI YAKALADI’

Milli sporculara güvendiklerini kaydeden Baykan sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi, “1999 yılında ilk olarak Bulgaristan’ın Sofya kentinde düzenlenen yarışmalar iki yılda bir farklı ülkede düzenlenmektedir. Milli sporcularımız yarışmalarda favoriler arasında yer almakta olup, daha önce yapılan şampiyonalarda dünya ikinciliği ve üçüncülüğü elde etmiştir. Bir önceki Dünya Ümit Genç ve U21 Karate Şampiyonası 23-27 Ekim 2019 tarihlerinde Şili’nin Santiago kentinde düzenlenmiş, şampiyonaya 86 ülkeden 1450 sporcu katılmıştır. Şampiyonanın sonunda millilerimiz 4 altın, 6 gümüş ve 5 bronz madalya elde ederek genel klasmanda Dünya ikincisi olmayı başarmıştır” diye konuştu.

‘YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR’

Yoğun katılım olacağını ifade eden Baykan, “Konya Karatay Kongre Merkezi ve Spor Salonu’nda yapılacak olan yarışmalar 26 Ekim 2022 Çarşamba günü başlayacak ve madalya müsabakaları ve finaller cumartesi ve pazar günleri yapılacak. Yine aynı gün hakem sınavları da yine ilimizde düzenlenecek bu sebeple 300’e yakın müsabaka hakeminde Konya’ya gelmesi bekleniyor. Tüm katılımcı ülkelerin karate federasyonu başkanlarının katılacağı, Dünya Karate Federasyonu (WKF) Genel kuruluda, 24 Ekim tarihinde Konya’da gerçekleşecek” şeklinde konuştu.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim