Türkiye Basketbol Federasyonu Konya İl Temsilciliği ile Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği basketbol organizasyonunda Konya Basket, Ümitler Ligi’nde şampiyon olurken, birçok yaş kategorisinde ve kızlar liginde önemli dereceler elde etti. Ümitler Ligi’nde şampiyon olan Konya Basket kupasını aldı


2009 yılında kurulan ve 2018 yılından sonra aktif olarak faaliyetlerini sürdüren Konya Basket, pandemi sonrası gaza bastı. Basketbol branşında önemli derecelere imza atan Konya ekibi, Ümitler Ligi’nde şampiyon oldu.  Şampiyonluk sonrası kupasını dün alan Konya Basket’te Erkek Takım antrenörü Yusuf Aydilek ve kadın takım antrenörü Tuğçe Arı, Konya Yenigün Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. 


KONYA SPORUNA HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ
Konya Basket antrenörü Yusuf Aydilek, takımın başarısına dikkat çekti. Aydilek, “Konyalı gençlerle bir yola çıktık ve ümit erkekler kategorisiyle başladık. Bir de büyük erkekler kategorisinde oynadık. Büyük erkeler kategorisinde şansızlıklar dolayı şampiyon olamadık fakat ümit erkekler kategorisinde şampiyon olduk. Şimdi önümüzde mart ayında başlayacak olan Bölgesel Lig karşılaşmaları var. O maçlara hazırlanıyoruz. Genç takımımızla güzel bir birliktelik yakaladık. Takımımız koşan ve atletik oyunculardan oluşuyor ve hepsi ahlaklı oyuncular. Bizler Konyalı sporcularımızı bir yere taşımak istiyoruz. İnşallah bu çocuklarla önceliği yapmış olur. Daha sonrasında arkasından gelecek diğer sporcularımıza aracı olmuş oluruz. Konya Basket olarak güzel ahlaklı sporcular yetiştirmek istiyoruz ve bunun bilincinde olan kişilerle çalışıyoruz. Yöneticilerimiz ve antrenörlerimizin hepsi akademisyen ya da beden eğitiminden mezun olmuş kişiler. Bu bize takım olarak daha iyi sporcu yetiştirme imkanı sunuyor. 2009 yılında kurulan bir kulübüz ancak 2018 yılından sonra faaliyetlerimiz daha da artmış durumda. Bu yıl da ümit erkeklerde şampiyon olduk. Kız kategorimizde derecelerimiz var. Konya basket olarak, Konya, sporuna hizmet etmeye çalışıyoruz.” dedi. 


Bundan sonraki süreçte hedeflerinin neler olduğunu da anlatan Aydilek, “Bölgesel Lig’de mücadele edeceği ve yeni kurulan bir takımız. Amacımız Play-Off gruplarını görmek. Tabii ki önceliğimiz her zaman olduğu gibi üst lige çıkmak. Play-Ogg gruplarını görürsek üst lige çıkmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Oyuncularımız inanıyor, takım olarak bizler inanıyoruz.” İfadelerini kullandı. 


ÖNÜMÜZDEKİ SEZONLARDA BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUM
Kız takım antrenörü Tuğçe Arı ise önemli işlere imza attıklarını söyleyerek şunları söyledi: “9 yıldır Konya Basket’te görev almaktayım. 4 yıldır kız organizasyonunu yapıyoruz. Yeni kurulan bir takım olmamıza rağmen Konya içerisinde önemli başarılara imza attık. Pandemi öncesinde Bölge şampiyonalarında mücadele ettik. Bu sene de Allah izin verirse U18 takımımızla bölge şampiyonasına gideceğiz. Amacımız Türk sporuna hizmet etmek ve kız basketbolcuları spora kazandırmak. İnşallah başarılı oluruz. Tüm ailelerden de kızlarını basketbola göndermeleri için ricalarda bulunuyoruz. Şu anda Konya’da U18 kategorisinde 2 alt jenerasyon olarak katıldığımız grupta ikinci olduk. U14’te Konya üçüncüsü olduk. Beklediğimiz başarıları bu sene alamadık ama U10-11 ve 12’de inşallah şampiyonluk gibi hedeflerimiz var. Bu yola da şampiyonluk hedefiyle çıktık ama şanssızlıklar meydana geldi. İnşallah önümüzdeki senelerde başarılı olacağımızı düşünüyorum.”


SPOR SERVİSİ 
 

Editör: TE Bilişim