Spor Toto Süper Lig’in 16. Haftasında evinde Kasımpaşa’yı konuk edecek olan Atiker Konyaspor’da hazırlıklar sürüyor. Bugün yapılan antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman sert ifadeler kullandı. Trabzonspor maçında kendisi hakkında yapılan “Şike yapsana” tezahüratına değinen Kocaman,  “Herkes aynaya bir baksa, elini yüzünü temizlese, çok daha iyi olacak” dedi.

Konya Yenigün Gazetesi Spor Müdürü Yunus Altınbeyaz’ın, maç öncesi Trabzonspor yönetiminin maçın hakemi Mete Kalkavan hakkında yaptığı açıklama ve maç sırasında Trabzonspor tribünlerinden kendisi ile ilgili yapılan tezahürat hakkındaki sorusuna cevap veren Aykut Kocaman sert ifadeler kullandı.

“Geleneksel iki yüzlülüğümüze güzel bir örnek oldu” diyen Aykut Kocaman, “Öncelikle ikinci bölümle ilgili (Şike tezahüratı)  bir şeyler söylemek lazım. Şahsi durumumu, içinde bulunduğum ve bana çok güvenen bir camianın beklentilerinin önüne geçirmemek için çok fazla konuşmadım. Hiç cevap vermedim hatta. O günde son derece sabır ve metanetle, bekleyerek, “Kem söz sahibine aittir” anlayışı ile bekledim ve hala aynı yerdeyim. Belki sorunun birinci bölümü ile de alakalı olduğu için bu konuyla ilgili şunu söylemek gerekiyor. Herkes aynaya bir baksa, elini yüzünü temizlese, çok daha iyi olacak. En önemli yer bence burası. Birinci bölüm ile ilgili tarafı da burası. Maç öncesi şöyleydi durum. Ben hiçbir zaman maç toplantılarında hakemle ilgili uyarılarda bulunmadım bu güne kadar. Ama bu maçta yaptım bunu. Oyuncularıma ‘Ne yazık ki, Trabzonspor yönetiminin yaptığı açıklamalarla hakemin üzerine çok yük bindi. Lütfen çok dikkatli olun. Hakeme yardımcı olun. Haksız bile olsanız davranışlarınızla hakemin üzerindeki baskıyı artırmayın” dedim. İki gün üst üste bu uyarıları yaptım. Ancak maçta yaşadıklarımız öyle olmadı. Maçı da değerlendirmek gerekirse, çok mu iyiydik? Değildik. İlk yarıdaki hızlı ataklarımız iyiydi. Ancak topu tutma ve oyunu kontrol etme yönünde eksiklerimiz vardı. Ama bunlar bizim eksiklerimiz. Kendi içimizde tamamlayacağımız eksikler. Ta ki zorlama bir penaltıya kadar böyle geldi süreç. Zorlama penaltı diyorum çünkü, hakemin büyük ihtimalle gelen bir uyarı ile VAR’a gidip, uzun süre pozisyonu izledikten sonra, kıvranma durumu vardı. Acaba doğru mu, yanlış mı? O açıklama tam o anda devreye girdi. Ve maçın seyrini, yönünü, kendi içindeki doğal akışını değiştiren bir hakem yanlışı oldu. İnsan tabi buna çok üzülüyor. Maç boyunca bir takım şeyleri talep edenlerin (Şike tezahüratı) iş kendi çıkarlarına ve istediklerine uygun gelişince durumu mutluluk tablosuna çevirmeleri, futbol adına karamsarlığa ve umutsuzluğa itiyor. Aynı şekilde bizim futbol dünyamızın geleneksel iki yüzlülüğünün devreye girdiği bir yer oluyor. 2 hafta evvel, bence gri olan, penaltı değil diyenlerin de haklı olduğu, penaltı diyenlerin de haklı olduğu bir pozisyondan sonra koparılan yaygara, Bu sefer yine Konyaspor’fun içinde bulunduğu, penaltı ile yakından uzaktan alakası olmayan bir durumda, hiçbir yetkilinin bu yaratılan mutluluk tablosuna bir şey dememesi geleneksel iki yüzlülüğümüze güzel bir örnek oldu.

Şimdi şunu mu yapmamız gerekiyor? Bu olaydan öğrendiğimiz tavır şu. Bizim maçımıza Bülent Yıldırım atandı bu hafta.  Hemen Konyaspor’un da bu olayla ilgili bir şey mi yapması gerekiyor. Trabzonspor kulübü şöyle bitirmişti açıklamayı, ‘Hakem hatalarının maçın önüne geçmesini istemiyoruz’. E geçti? Maalesef geçti. Ama şuanda görülen son derece güzel bir mutluluk tablosu var öbür tarafta. Ya diğer taraf, biz? Diğer taraf gücü yoksa yok olsun. Maalesef böyle. Böyle olunca da işimize gelince yut, işimize gelmeyince ortalığı inlet hali devam ediyor. Umarım bu davranışlarımızda hepimiz düzeltme yaparız” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim