Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 12. Haftasında sahasında konuk ettiği Mersin İdmanyurdu maçından 2-0 galip ayrıldı. 
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ligin ilk yarısın son 3 maçında alınacak sonuçlar açısında Mersin İdmanyurdu maçının önemine dikkat çekerek, "Mersin İdmanyurdu maçı stratejik anlamda bizim için çok önem taşıyordu. İlk yarı sonucunda amaçladığımız 20 puanı yakalamak için bu maç bizim için çok önemliydi. Maça bu duygularla başladık. Ancak ilk 15 dakikalık periyottan sonra maç öncesi görünen 2 takımdan hangisi kendi oyununu kendisine kabul ettirecek sorusunda Mersin takımı biraz daha biraz daha öndeydi. Oyun sürekli hızlı ataklara doğru dönünce ilk yarı tam Mersin'in istediği şeyler oldu. Tabi ki onlarda pozisyon oluşturmaya çalıştı bizde çalıştık. Genel anlamda gidişat daha fazla dengeli olmakla beraber Mersin İdmanyurdu'nun istediği gibi gitti. İkinci yarı Mersin'in oyunu olumlu anlamda biraz daha sertleşti. Baskısı biraz daha arttı. İlk 15 dakikalık periyot sert Mersin ataklarıyla geçti. Bu andan sonra 15. dakikalardan sonra nispeten oyunu biraz daha dengelemeye çalıştık. Açıkçası kornerden gelen gol bizi hem skora hem de doğru oyuna itti. Golden sonra hem oyuncu eksikliği aynı zamanda ikinci golü de bulmamız o andan itibaren bütün ibreleri lehimize çevirdi. Oyunun toplamına bakıldığı zaman Mersin bizden önde duruyordu. Bu gerçeği de kendi adımıza tespit etmemiz gerekiyor" açıklamasında bulundu.

ÇALIMBAY HAKEME YÜKLENDİ

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, mağlubiyeti hak edecek bir oyun oynamadıklarını söyleyerek, "Bugüne kadar deplasman oynadığımız en iyi oyunu sergiledik. Fakat yediğimiz gol bize yakışmadı. Ölü toptan gol yemememiz gerekiyordu. O ana kadar ki ikinci yarı Konya'nın pozisyonu dahi yoktu. Çünkü ikinci yarıyla iyi başlamıştık. Bizim güzel pozisyonlarımız vardı" diye konuştu.
Kendi lehlerine verilmeyen bir penaltı olduğunu söyleyen Çalımbay, "Hakemleri anlamıyorum. Bu kadar basit, bir kırmızı kart yapması için çok ağır basması gerekiyor futbolcuya. Ya da ağır bir faul yapması gerekiyor. Acaba bunu Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'a yapabilir mi hakemler; bunu merak ediyoruz. Ama Anadolu takımı olunca rahatlıkla her şeyi yapabiliyor. Vermediği penaltı bize de Konyaspor'a da olur" dedi. 

İHA

Editör: TE Bilişim