Konyaspor forvet hattına bir takviye daha yaptı. Polonyalı Robak’ın ardından son olarak Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Eskişehirspor’un Bahreynli oyuncusunu gündemine alan Yeşil-Beyazlılar,  Jaycee Okwunwanne transferinde mutlu sona ulaştı. Golcü oyuncuyla 1.5 yıllık sözleşme imzalandığı öğrenildi. Halen Katar’da düzenlenen Asya Kupası’nda ülkesinin formasını terleten oyuncunun 19 Ocak’ta Konya’ya gelerek takımla birlikte çalışmalara katılacağı bildirildi. Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, Okwunwanne transferini bitirdiklerini belirterek, “Asya Kupası maçlarının bitimiyle birlikte yeni transferimiz Konya’da olacak” dedi.
Konyaspor bir dönem Real Madrid forması da giyen Alvaro Mejia Perez ile prensip anlaşmasına vardı. Stoper mevkisinde görev yapan 29 yaşındaki futbolcu dün akşam Konya’ya gelecekti. Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, “Perez ile yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi ve prensip anlaşmasına vardık. Kendisi bugün (dün) Konya’ya gelecek ve yarın (bugün) resmi sözleşme imzalayacağız” dedi.
İlk hafta maçında Bursaspor’u konuk edecek Konyaspor’da, zorlu maçın mesaisi dün akşam başladı. Devre arası hazırlık kampını Antalya Belek’te yapan ve geçtiğimiz perşembe günü Lokomotif Moskova ile oynanan özel maçın ardından izine ayrılan yeşil-beyazlılarda tatil sona erdi. Kartallar dün akşam saatlerinde Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde toplanarak haftanın ilk idmanını gerçekleştirdi. Konyaspor, Bursaspor maçı hazırlıklarını hafta boyunca sürdürecek ve cumartesi günkü ter antrenmanının ardından kampa girerek maç saatini bekleyecek.
KARTAL’DA 11 FUTBOLCU GİTTİ
Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını 14 puanla 16'ncı sırada tamamlayan ve sezona 27 futbolcuyla başlayan Konyaspor, ikinci yarı daha güçlü bir kadro kurmak için devre arasında 11 futbolcuyla yollarını ayırırken, 5 futbolcuyu da renklerine bağladı. Yeşil beyazlı ekipte ayrıca Çek uyruklu defans oyuncusu Martın Klein'in de gönderileceği öğrenildi. Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, "Aramızdan ayrılan arkadaşlardan yeteri kadar verim alamadığımız, puan cetvelindeki yerimizden belli oluyor. Bu yüzden kendileriyle yollarımızı ayırdık. Giden arkadaşlarımızın yerine direkt olarak 11'de oynayacak ve ilk 11'i zorlayacak oyuncuları kadromuza dahil etmek istiyoruz. 27 kişiden oluşan geniş bir kadrmuz vardı. 11 oyuncu ile ilişkimizi keserek, transfer edecek oyuncularla birlikte kadromuzu 23'de tutmayı planlıyoruz" dedi. Konyaspor'da devre arasında giden oyuncular arasında takım kaptanları Emre Toraman, Erdal Kılıçarslan'ın yanı sıra Emrah Eren, Burak Karaduman,Ramazan Kahya, Ivan Lietava, Dockhal, İbrahim Ege, Eser Yağmur, Bangoura ve kaleci Göhan Tokgöz bulunuyor. Öte yandan Polonya liginden transfer edilen kaleci Pawelek, santrofor Robak, Antalyaspor'dan Ertuğrul Aslan, Ankaragücü'nden Barboros Bahadır Bulut ve Galatasaray'dan sezon sonuna kadar kiralanan Musa Çağıran, yeşil beyazlıların ekibine katıldı.
Öte yandan uzun süre Konyaspor’un gündemini meşgul eden Beşiktaş’ın başarılı futbolcusu Fatih Tekke Ankara’nın sarı-lacivertli ekibine transfer oldu. Ankaragücü, milli futbolcu Fatih Tekke’yi renklerine bağladı. Başkent ekibinin Tekke ile 1.5 yıllık anlaşma sağladığı, resmi sözleşmenin önümüzdeki günlerde imzalanacağı öğrenildi. Trabzonspor’un ardından Rusya’da Zenit ve Rubin Kazan takımlarında forma giyen Tekke, sezon başında Beşiktaş’a transfer olmuştu
Editör: TE Bilişim