İttifak Holding Konyaspor, ligin 15.haftasında sahasında konuk ettiği Yeni Malatyaspor ile golsüz berabere kalarak puanını 27’ye çıkardı. Malatyaspor’un 5’li defans bloğunu kırmakta zorlanan Yeşil-Beyazlılar, pozisyonlar bulsa da meşin yuvarlağı filelerle buluşturamadı. Zirve yarışında 1 puanı hanesine yazdıran temsilcimiz ikinci sıradaki yerini korudu  Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, ligin 15.haftasında sahasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile kozlarını paylaştı. Karşılaşma genelinde rakibine karşı daha iyi oynayan ve pozisyonlar bulan Anadolu Kartalı, meşin yuvarlağı bir türlü filelerle buluşturamayınca müsabakadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Puanını 27’ye çıkararak ikinci sıradaki yerini koruyan Yeşil-Beyazlılar, tek kale oynamasına karşın 3 puana uzanamadı.

İKİNCİ KEZ GOL ATAMADI

Şu ana dek ligde geride kalan 15 haftanın 13’ünde rakip fileleri sarsan İttifak Holding Konyaspor, Giresunspor maçının ardından Yeni Malatyaspor karşılaşmasında da gol sevinci yaşayamadı. Ligin 5.haftasında deplasmanda oynadığı Giresunspor maçında rakibiyle 0-0 berabere kalan Anadolu Kartalı, 15.haftada evinde oynadığı Yeni Malatyaspor maçından da 0-0’lık beraberlikle ayrıldı. Şimdiye dek oynadığı maçlarda 23 gol atan Konyaspor, kalesinde ise 10 gol görerek +13 averaj topladı.

6.BERABERLİĞİNİ ALDI

2021-2022 sezonunda performansıyla adından söz ettiren Konyaspor 15 hafta sonunda 6.beraberliğini aldı. Adana Demirspor, Giresunspor, Trabzonspor, Kasımpaşa, Alanyaspor ve son olarak Yeni Malatyaspor ile berabere kalan Yeşil-Beyazlılar, ligde 6.kez rakipleriyke yenişemedi. Sivasspor, Başakşehir, Altay, Kayserispor, Fenerbahçe, Göztepe ve Çaykur Rizespor maçlarını kazanan Anadolu Kartalı, Galatasaray ve Gaziantep FK deplasmanlarından ise mağlubiyetle ayrıldı.

AHMED HASSAN ŞANS BULAMADI

Konyaspor’un Yeni Malatyaspor ile berabere kaldığı maçta Yeşil-Beyazlıların Mısırlı futbolcusu Ahmed Hassan, karşılaşmada forma giyemedi. Gole ihtiyacı olan Anadolu Kartalı’nda maçın son yarım saatlik diliminde tecrübeli golcünün şans bulması beklenirken, teknik direktör İlhan Palut, değişiklik haklarında Ahmed Hassan’ı kullanmadı. Maç sonunda taraftarlar Ahmed Hassan’ın oynaması gerektiğini ifade ederken, Sokol Cikalleshi’nin Yeni Malatyaspor maçında etkisiz kaldığını ifade etti.

5 BİN 905 MAÇI İZLEDİ

İttifak Holding Konyaspor’un sahasında oynadığı Yeni Malatyaspor karşılaşmasını 5 bin 905 kişi izledi. Bilet fiyatlarının oldukça makul bir fiyata satılmasına rağmen, karşılaşmaya ilgi göstermeyen Yeşil-Beyazlı taraftarlar, geride kalan 15 haftalık süreçte sadece Fenerbahçe maçında tribünleri belli oranda doldurdu. Takımın iyi gitmesine rağmen, stadyuma taraftarların az sayıda gelmesi dikkat çekti.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim