Belek devre arası kamp çalışmaları sırasında ikinci hazırlık maçında Hollanda Eredivise 1.Lig takımlarından Williem 2 ile karşılaşan Konyaspor, rakibini her iki yarıda Barbaros ve Tazemeta’nın attığı gollerle 2-0 mağlup etti. Adora Football Center Sahası’nda saat 15:00’de başlayan ve Antalya Bölgesi hakemlerinden Burak Astar, Hanifi Vurucu, Nihat Kaya’nın yönettiği maçta Hollanda Eredivise 1.Lig takımlarından Williem 2 ile mücadele veren yeşil-beyazlılar, sahadan 2-0 galip ayrıldı.
Maçta Mariusz Pawelek, Adnan Güngör, Erdinç Yavuz, Hakan Aslantaş (Veli Acar), Mehmet Sedef (Mustafa Sayan), Mahamoudou Kere, Serkan Şahin (Emre Yüksektepe), Barbaros (Tolga Ünlü), Peter Grajciar, Musa Çağıran (Montano), Tazemeta (Mehmet Yeniler) kadrosuyla mücadele veren Konyaspor, etkili oynadığı ilk yarıyı 19.dakikada Barbaros Barut’un golüyle 1-0 önde tamamlarken, 3 net gol pozisyonundan da yararlanamadı. İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren temsilcimiz, 71.dakikada Tazemeta ile skoru 2-0’a taşıdı. Kalan bölümlerde Tazemeta, Peter, Veli, Mehmet ile yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen Kartal, Hollanda Eredivise 1.Lig takımlarından Williem 2 ile oynadığı hazırlık maçından 2-0 galip ayrıldı.
TRANSFER AĞIK AKSAK
Konyaspor’da geri sayım başladı. Yeşil-beyazlı takımda 12 gün önce başlayan Belek kampı 14 Ocak’ta sona erecek ve hasret dinecek. Belek Adora otelde kamp yapan ve çalışmalarını otelin sahasında gerçekleştiren yeşil-beyazlılar, bu dönem içerisinde 25’e yakın antrenman yaptı ve Almanya 2. lig takımlarından Bielfeld ve  Hollanda 1. Ligi takımlarından Eredivise'den Williem 2 ile iki hazırlık maçı oynadı. Kartallar, son hazırlık maçını 13 Ocak Perşembe günü (yarın) Rusya 1. Ligi'nin güçlü takımlarından Spartak Moskova ile yapacak ve 14 Ocak’ta Konya’ya dönecek. Konyaspor’da futbolculara kampın ardından iki gün izin verilecek ve Bursaspor maçının hazırlıkları 16 Ocak Pazar günü saat 18.00’de Tatlıcak tesislerinde yapılacak antrenmanla başlayacak.
Konyaspor’da transfer çalışmaları ise ağır-aksak devam ediyor. Polonyalı kaleci Pawelek ile birlikte Barbaros ve Musa Çağıran’a imza attıran yeşil-beyazlı'larda, anlaşma sağlanan Polonyalı milli oyuncu Marcin Robak ise dün öğle saatlerinde Antalya’ya gelerek kampa katılacaktı. Robak’a özel antrenman programı uygulanacak ve Bursa maçına yetiştirilmeye çalışılacak.. Bu arada, Konyaspor ile prensipte anlaşan ve çalışmalara katılan Manisasporlu Gökhan Emreciksin’in önceki gün Belek kampından ayrıldı. Gökhan’ın transferi için Manisaspor’un bir miktar para istediği, anlaşmanın bu nedenle gerçekleşmediği ileri sürüldü. 
Editör: TE Bilişim