Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar, Fatih Tekke transferinden vazgeçtiklerini bildirdi. Karapınar, yaptığı açıklamada, Beşiktaş Transfer Komitesi üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ile Antalya’nın Belek tatil beldesinde, Fatih Tekke’nin transferi konusunda görüştüklerini ve oyuncunun kulübüyle anlaşmaya vardıklarını söyledi. Daha sonra Fatih Tekke ile görüşme yaptıklarını ifade eden Karapınar, transfer için her türlü özveride bulunduklarını ve oyuncunun istediği parayı vermeyi kabul ettiklerini belirtti. Oyuncunun istediği parayı vermelerine karşın ödeme planı noktasında anlaşamadıklarını dile getiren Karapınar, “Fatih Tekke’ye alacağının büyük bir kısmını garanti para olarak verdik. Küçük bir bölümünü ise maç başı ödemeyi önerdik. Fatih, maç başı teklifimizi kabul etmeyince görüşmeler tıkandı, biz de transferden vazgeçtik” dedi.  Karapınar, santrfor arayışlarının sürdüğünü, yerli bir oyuncu transfer edebileceklerini bildirdi.
Konyaspor’un Belek kampı bugün sona erecek. Ligin ikinci yarısına Belek Adora otelde kamp yaparak hazırlanan yeşil-beyazlılar, bugün sabah izine çıkacaklar. Konyaspor’da, ligin ikinci yarısında ilk hafta iç sahada oynanacak Bursaspor maçının hazırlığı 16 Ocak Pazar günü Konya’da başlayacak.  Kartal’da, hazırlıklar önceki akşam yapılan teknik-taktik antrenmanıyla devam etti. Büyük bir bölümü yağmur altında gerçekleşen antrenmanda  Williem 2 ile oynanan maçta adalesinde çekme meydana gelen Barbaros ve dizinde ağrıları bulunan Serkan Şahin takımdan ayrı olarak çalıştı. 2 grupta 5'e 2 oynayan oyuncular açma-germe hareketleriyle antrenmanı tamamladı.
Konyaspor, Belek kampında üçüncü ve son hazırlık maçını da dün akşam Rusya 1. lig takımlarından Spartak Moskova ile yaptı. Mardan stadı dış sahada akşam oynanan maçın ardından futbolcular geceyi dinlenerek geçirdiler. Yeşili-beyazlı takımın önceki akşam yapılan antrenmanına Konya Şeker A.Ş.'nin maddi desteğiyle transfer edilen Polonyalı golcü oyuncu Marcin Robak da katıldı. Sabah sağlık kontrolünden geçirilen ve akşamda çalışmalara başlayan Milli futbolcu takımdan ayrı olarak düz koşu yapan 28 yaşındaki Polonyalı golcü oyuncu ile 3,5 yıllık resmi sözleşme imzalandı. Konyaspor’da ismi açıklanmayan yerli bir forvet oyuncusunun transferi için de görüşmeler sürdürülmekte. 
Konyaspor'un, renklerine bağladığı Polonyalı golcü oyuncu Marcin Robak, son olarak formasını giydiği Widzew Lodz takımında 3 sezonda 73 maça çıkarken toplam 45 gol kaydetti.
29 Kasım 1982 Polonya’nın Legnica kentinde 29 Kasım 1982 yılında Dünya’ya gelen Marcin Robak profesyonel futbol hayatına 2002-2003 sezonunda Miedz Legnica takımında başladı. 2003-2004 sezonunda aynı ekipte forma giyen Robak, 2005-2006 sezonunda Korona Kielce ekibine kiralandı ve 10 maçta yer aldı. Transfer olduğu Widzew Lodz takımında 2006-2007 sezonunda 28 maç (7 gol), 2007-2008 sezonunda 28 maç (10 gol) performans sergileyen Marcin Robak, 2008-2009 sezonunda Widzew Lodz kulübüne imza attı. İlk yılında 30 maçta 20 gol kaydeden Robak, 2009-2010 sezonunda 33 maçta forma giyerken 18 gol attı.
2010-2011 sezonunun ilk yarısını geçirdiği Widzew Lodz takımında 10 maçta 7 gol atan Konyaspor’un yeni transferi Marcin Robak, 3 sezonda Widzew Lodz takımıyla 73 maça çıkarken toplam 45 gol kaydetti. 3,5 yıllık resmi sözleşme imzalanan Marcin Robak, 2010-2011 sezonunun ikinci devresinden itibaren gollerini artık Konyaspor için atacağını söyledi. Takımla antrenmanlara çıkan Polonyalı golcü oyuncu Marcin Robak, Belek kampının son gününde sabah laktat testinden geçti. Antrenör Abdullah Güllü ve sağlık ekip gözetiminde gerçekleşen test sonunda belirlenecek değerlere göre Marcin Robak'a antrenman programı hazırlanacak.
Editör: TE Bilişim