Devre arası hazırlıkları için Belek Adora hotelde kampa giren yeşil-beyazlılar, ilk günü çift antrenmanla geçirdi.. Sabah kondisyon, akşam saatlerinde de top tekniğine ve kontrolüne dayalı pas çalışması yapan Kartallar, dün da sabah kondisyon, akşam da teknik-taktik çalıştı. Kaleciler Gökhan, Orkun ve Ercüment'in kaleci antrenörü Hakan Yavuz yönetiminde takımdan ayrı özel bir çalışmaya tabi tutulurken, antrenman top çalışması ve açma-germe hareketleriyle sona erdi. Dün akşam da futbolcular yılbaşı kutlama programında bir araya geldiler ve eğlendiler. Alt yapıdan Mustafa Sayan, Mehmet Yeniler ve Tolga Ünlü'nün de kampa katıldığı Konyaspor’da bugünde çift çalışma yapılacak.
Konyaspor'da transfere çalışmaları da sürüyor. Yeşil-beyazlılar, ara transfer döneminde ilk imzayı Barbaros Bahadır Barut'a attırdı. Önceki akşam kesin anlaşma sağlanan 27 yaşındaki oyuncu ile 1,5 yıllık sözleşme imzalandı. Türkiye'de Kasımpaşa ve son olarak Ankaragücü formalarını giyen Barbaros Bahadır Barut dün Belek’e giderek takımımızla birlikte çalışmalara başladı. 
26 Ocak 1983 Almanya Münih doğumlu olan yeni transfer Barbaros Bahadır Barut, 1989-1991 yılları arasında futbola başladığı Phonix München takımında forma giydikten sonra 1991-2001 yılları arasında FC Bayern Münich takımının alt yapısında oynadı. Daha sonra sırasıyla FC Bayern Münich 2. takımı, SpVgg Unterhaching, Greuther Fürth, Rot Weiss Essen formalarını giydikten sonra 2007 yılında Türkiye'de Kasımpaşa'ya transfer oldu. Barbaros Bahadır Barut son olarak 2008-2010 yılları arasında Ankaragücü formasıyla mücadele etti.
Bu arada, bir forvet ve bir ön libero daha alınarak transferin kapatılacağı öğrenildi.. Bu oyuncularında yabancı olacağı ve en geç pazartesi günü Türkiye gelerek imza attıktan sonra Belek kampına katılacakları ileri sürüldü. Tavşanlı Linyitspodr’dan Mehmet ve Şekerspor’dan İshak ve Ömer Ali’nin transferleri ise beklemede.
Öte yandan, Konyaspor’da kulüp bulmaları önerilen futbolculardan 2’si daha ayrıldı.. Önceki gün Erdal, Emre v e Emrah’ın sözleşmelerinin karşılıklı olarak feshedilmesinin ardından, dün de karşılıklı anlaşmaya varılan İvan Lietava ve Burak Karaduman’ın sözleşmeleri de feshedildi. Konyaspor yönetim kurulu, 5 oyuncuya da Konyaspor'a vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, bundan sonraki yaşantılarında başarılar diledi.
Diğer yandan, Konyasporla yollarını ayıran Erdal Kılıçaslan’ın Ankara temsilcisi Gençlerbirliği ile el sıkıştığı, tecrübeli futbolcunun ikinci yarıda kırmızı-siyahlı formayı giyeceği öğrenildi.
Konyaspor’da göreve geldiği günden beri asıl işini bırakarak yöneticilerin konuşması gerekenleri dile getiren Teknik Direktör Ziya Doğan, Antalya Kampı’nda yaptığı son açıklamada da maddi sıkıntıları dile getirdi. Yaptığı açıklamalarla Konyaspor’dan çok kendi kariyerini kurtarmanın mücadelesi içine girdiği gözlenen Ziya Doğan’ın son röportajı da manidardı.
Doğan şunları söyledi: “Sezon başında başkan 25 trilyon borç olduğunu, gelecek olan 8-9 trilyonun da temlikli olduğunu söyledi. Biz de buna göre bir kadro kurmak zorundaydık. Devre arası içinde durum aynı. Yönetime bir liste verdim. Ancak bu isteklerim maddi imkansızlıklar nedeniyle gerçekleşmedi. Şimdi boşta kalmış futbolcuları almaktan korkuyorum.”
Transferde en büyük beklentilerinin forvet hattına yapılacak takviyeler olduğunu belirten Konyaspor Teknik Direktör Ziya Doğan, maddi sıkıntı çekilmesine karşın Başkan Karapınar’dan 2 forvet sözü aldığını söyledi. Doğan açıklamasına şöyle devam etti: “Başkandan söz aldık. En az 2 forveti paraya kıyıp alacağız. Paraya kıyacağımız miktarda, Milyon Euro, Milyon Dolar değil. Orada da hesap yapacağız.”
Editör: TE Bilişim