TFF Süper Lig’in bu hafta oynanan maçlarla start alırken, ilk haftayı BAY geçen İttifak Holding Konyaspor’da inanılmaz gelişmeler yaşandı. Cuma günü Sokol Cikalleshi’nin transferi açıklanırken, bu transfere tepki gösteren Bülent Korkmaz yönetime ayrılmak istediğini açıkladı. Yeşil Beyazlı yönetim Korkmaz’ın istifasını kabul ederken jet hızıyla takımın başına İsmail Kartal getirildi.

ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Sezon hazırlıklarını Bülent Korkmaz yönetiminde Konya’da sürdüren Konyaspor, dünü izinli geçirmişti. Anadolu Kartalı bugün Gençlerbirliği ile oynayacağı maçın hazırlıklarına ise yeni teknik direktör İsmail Kartal ile yeniden başlayacak.

Kartal’ın yapılacak santrfor transferi ve savunmaya yapılacak takviyeler ile ilgili çalışmalara da başladığı gelen bilgiler arasında.

İSMAİL KARTAL KİMDİR

İttifak Holding Konyaspor’un yeni teknik direktörü İsmail Kartal, İsmail Kartal, 25 Mayıs 1961 tarihinde İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki Anadolu kavağı mahallesinde dünyaya geldi. Futbol yaşantısına Sarıyer Spor Kulübü'nde başladı. Daha sonra Gaziantepspor’a transfer olan Kartal, iki yıl bu kulüpte oynadı. Daha sonra 1983 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Futbol hayatının neredeyse tamamını geçirdiği Fenerbahçe’de 1983-1993 yılları arasında 235 maç oynadı. Esmer tenli olması sebebiyle “Arap İsmail” diye anılan Kartal, dokuzu penaltıdan olmak üzere 15 de gol attı. Müjdat Yetkiner, Oğuz Çetin ve Aykut Kocaman gibi 90’lı yıllının Fenerbahçe’siyle özdeşleşen futbolculardan oldu. 1993-1994 sezonunda Denizlispor’a, 1994-1995 sezonda da Adanaspor'da oynadıktan sonra futbolculuk kariyerini sonlandırdı.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Futbolu bıraktıktan sonra Fenerbahçe altyapısında çalıştı. Daha sonra ilk teknik direktörlüğünü Karabükspor’da yaptı. Devamında Sivasspor’un başına geçti ve kırmızı-beyazlıları 1. Lig şampiyonu yaparak tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkardı. 2006-2007 sezonunda Mardinspor'un başına geçti ve sezon ortasında görevinden ayrıldı.  Ardından Malatyaspor’un başına geçse de oradan da ayrılıp FB TV'de yorumculuğa başladı. 2007-2008 sezonunun 18.haftasının ardından Orduspor’un başına geçti. Burada da tutunamayan Kartal, 2008-2009 Konya Şekerspor’un başına geçti. Konya Şekerspor’un başında da istikrar sağlanamayınca görevinden ayrıldı. Konya Şekerspor’dan da ayrılınca 2010 yılında Fenerbahçe’de göreve başladı. 2010-2014 sezonları arasında Fenerbahçe'de yardımcı çalıştırıcı olarak çalıştı. Ersun Yanal’ın görevinden olaylı şekilde ayrılmasıyla, Başkan Aziz Yıldırım tarafından teknik direktörlüğe getirildi.

EN ÇOK MAÇINA ANKARAGÜCÜ’NDE ÇIKTI

Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra 2015 yılında Eskişehirspor’un başına geçen İsmail Kartal, Eskişehir ile 4 maça çıktı. Sonrasında ise Gaziantepspor’un başına geçen deneyimli teknik adam, burada da 16 maça çıktı. 21 Temmuz 2016 yılında Gaziantep’te göreve başlayan İsmail Kartal, 7 Aralık 2016’da Gaziantepspor ile yollarını ayırdı. Ardından Ankaragücü ve Çaykur Rizespor’da da teknik patronluk yapan 59 yaşındaki deneyimli teknik adam yeni sezonda Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’un başında olacak. İsmail Kartal teknik direktör olarak en çok maçına Ankaragücü’nde çıktı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim