Konyaspor, transferde bombalarını patlatmaya hazırlanıyor. Şu ana dek 5 oyuncuyla anlaşan Yeşil-Beyazlılar Diogo Pinto, Toni Martinez, Mustafa Eskihellaç, Yasir Subaşı ve Hüseyin Türkmen ile de büyük oranda anlaşma sağladı. Dün teknik patron İlhan Palut ile kulüp binasında bir toplantı gerçekleştiren Konyaspor yönetimi, karşılıklı fikir alışverişlerinden sonra transferleri resmiyete kavuşturmak için kolları sıvadı

Süper Lig’de yeni sezonda 3 kulvarda mücadele edecek olan Konyaspor, transferde de vitesi 5’e taktı. Daha transfer sezonunun başlamamasına rağmen Bruno Paz, Ahmet Oğuz, Cebrail Karayel, Robert Muric ve Domagoj Pavicic ile anlaşan Yeşil-Beyazlılar, Diogo Pinto, Toni Martinez, Mustafa Eskihellaç, Yasir Subaşı ve Hüseyin Türkmen ile de söz kesti. İddialı ve maliyetsiz bir kadro kurmaya hazırlanan Anadolu Kartalı, bu hafta içinde söz konusu isimlerle resmi sözleşme için gereki adımları atacak. Son anda bir pürüz çıkmaması durumunda Konyaspor, Diogo Pinto, Toni Martinez, Mustafa Eskihellaç, Yasir Subaşı ve Hüseyin Türkmen ile sözleşme imzalayacak.

KULÜP BİNASINDA KRİTİK GÖRÜŞME

Konyaspor, yeni sezon planlaması ve transferdeki son görüşmeleri masaya yatırdı. Yeşil-Beyazlı kulüpte Başkan Fatih Özgökçen, As Başkan Gökhan Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Oğuz ve Serkan Abaz ile birlikte Teknik Direktör İlhan Palut, kulüp binasında bir toplantı gerçekleştirdi. Transferlerin yanı sıra takımdan ayrılacak oyuncular için de bir görüşme yapan söz konusu isimler, önemli konularla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, “Başkanımız Fatih Özgökçen, yönetim kurulu üyelerimizden Süleyman Oğuz, Gökhan Çelik ve Serkan Abaz, Teknik Direktörümüz İlhan Palut ile 2022-2023 sezon planlamasını yapmak üzere bir araya geldi.” ifadeleri kullanıldı.

DİOGO PİNTO

Konyaspor’un yüksek oranda anlaşmaya vardığı Diogo Pinto, 9 Haziran 1999 yılında Portekiz’,n Tomar kentinde dünyaya geldi. Futbola Sporting Lizbon altyapısında başlayan Pinto, Leriria, Benfica gibi takımların altyaş kategorisinde oynadı. Sonrasında İtalya’da Ascoli ve Potenza formaları giyen 22 yaşındaki futbolcu, Vilafranquense’de de bir dönem oynadı. Son olarak ise 7 Ekim 2021 yılında Portekiz takımı Estrela’ya transfer olan orta saha oyuncusu burada çıkış yakaladı. Estrela ile 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunan Portekizli futbolcu ile Konyaspor, önümüzdeki günlerde resmi imzayı atmayı planlıyor.

TONİ MARTİNEZ

Yeşil-Beyazlıların çilek olarak adlandırdığı transferi ise Toni Martinez. Santrfor noktasında aradığını Porto’dan bulan Konyaspor, oyuncuyla görüşmelerinde büyük bir aşama kaydetti. 1997 doğumlu 24 yaşındaki futbolcu, önümüzdeki sezon Konyaspor forması giymeye hazırlanıyor. Futbola Real Murcia altyapısında futbola başlayan Martinez, sırasıyla Valencia West Ham, Oxford United, Real Valladolid takımlarının alt yaş kategorilerinde forma giydi. Majadahonda, CD Lugo gibi İspanyol takımlarının formalarını da terleten 24 yaşındaki futbolcu 4 Ekim 2020’de Famalicao’dan Porto’ya transfer oldu. Portekiz temsilcisi ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen çok fazla istediği forma şansını bulamayan İspanyol santrfor, Konyaspor’a gelmeye sıcak bakıyor. Öte yandan Martinez ile İspanya’nın Cadiz takımı da ilgileniyor.

MUSTAFA ESKİHELLAÇ

Konyaspor’un 1 yıldır takip ettiği Mustafa Eskihellaç, yeni sezonda Konyaspor ile forma giymeye hazırlanıyor. Yeşil-Beyazlıların özellikle devre arası transfer döneminde yoğun uğraş vermesine rağmen Yeni Malatyaspor’un bırakmadı Mustafa, takımının küme düşmesinin ardından ayrılmak istediğini yönetime bildirdi 25 yaşındaki kanat oyuncusu Konyaspor ile büyük oranda anlaşma sağlarken kulüpler arasında kalan ufak pürüzlerin giderilmesini bekliyor. Sağ ve sol kanatta forma giyebilen başarılı futbolcu zaman zaman sağ bekte de oynayabiliyor. Geride kalan sezonda Yeni Malatyaspor ile 31 karşılaşmada görev alan Mustafa Eskihellaç 2 kez gol sevinci yaşarken 2 kez de asist yapma başarısı göstermişti.

HÜSEYİN TÜRKMEN

Konyaspor, mevcut kadroda stoper transfer yapmak isterken devre arasında da gündeme gelen Trabzonspor’un oyuncusu Hüseyin Türkmen için Karadeniz ekibine teklifini iletti. Bordo-mavili kulüp yeni sezona Hüseyin ile yola devam etmeyi düşünmezken Konyaspor, oyuncuyu kadrosuna katmak adına harekete geçti. 24 yaşındaki stoper, geride kalan sezonda ligde 13 karşılaşmada görev alırken takımına 1 asistlik katkı sağlamıştı. Sağ ve sol stoper olarak oynayabilen Hüseyin Türkmen’in yeni sezonda Yeşil-Beyazlı formayı giymesi bekleniyor.

YASİR SUBAŞI

Konyaspor, sol bekte sayısal anlamda eksiklik yaşarken Kayserispor ile sözleşmesi sona eren Yasir Subaşı’nı kadrosuna katmak istiyor. 26 yaşındaki oyuncuyla prensipte anlaşa Yeşil-Beyazlı yöneticiler Guilherme Sitya’yı yedeklemesi için Yasir’i kadrosuna katacak. Oyuncuyla Hatayspor ve Kasımpaşa’da ilgilenirken Konyaspor’un avrupa’da mücadele edecek olmasından ötürü oyuncunun Konyaspor’dan yana tercih hakkını kullanacağı gelen bilgiler arasında.

BERKE ÖZER

Eray Birniçan ve Erten Ersu ile yollarını ayıran Konyaspor, Sehic ile mücadele edecek ve forma rekabetine girecek kaleci ararken Fenerbahçe ile sözleşme yenilemeyen Berke Özer’e kancayı taktı. Sözleşmesi sona eren 1.91’lik file bekçisi için teklifini oyuncuya ileten Konyasporu yöneticiler beklemeye geçti. Yüksek oranda 22 yaşındaki kaleciyle anlaşan Yeşi-Beyazlılar, bir pürüz çıkmaması durumunda oyuncuya imzayı attıracak.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim