Süper Lig’de tarihinin en başarılı dönemini geçiren ve sezonun bitimine 1 hafta kala ligi üçüncü sırada bitirmeyi garantileyen Konyaspor’da taraftarlar mutlu. Geride kalan 37 haftada 67 puan toplayan Yeşil-Beyazlılar, sezonun son maçında 21 Mayıs Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçına odaklandı. İstanbul deplasmanına genç ve yedek ağırlıklı bir kadroyla gidecek Yeşil-Beyazlılar, sezonu galibiyetle tamamlamak istiyor. Bunun yanı sıra önümüzdeki sezon UEFA Konferans Ligi’nde ülkemizi temsil etmeye hak kazanan Konyaspor, kadrosunu güçlendirmek adına da kolları sıvadı. Uzun süredir Avrupa’da arayışlarını sürdüren temsilcimiz önümüzdeki günlerde transferleri resmiyete kavuşturmanın hesaplarını yapmaya başladı.

DANİMARKA’DA TEMASLAR

Sezonu üçüncü sırada tamamlamayı garantileyen Konyaspor, Danimarka’da temaslarını hızlandırdı. Yeşil-Beyazlı yönetim Danimarka pazarına açılırken eski Fenerbahçeli futbolcu şimdi ise menajerlik yapan Brian Steen Nielsen ile dirsek teması kurdu. 1993 ile 1995 yılları arasında Fenerbahçe’de stoper olarak forma giyen Nielsen, 2004 yılında aktif futbolculuk kariyerini noktalarken önce sportif direktörlüğe şimdi ise menajerliğe soyundu. Danimarka'da Konyaspor'un raporu doğrultusunda futbolcular analiz eden Nielsen, önümüzdeki günlerde Konyaspor’a raporunu iletecek. Bu doğrultuda hareket edecek Yeşil-Beyazlı yönetimin Danimarka dışında Almanya ve balkan ülkelerinde de temasları sürüyor.

EN AZ 6 TRANSFER

Önümüzdeki sezon lig, kupa ve UEFA Konferans Ligi’nde mücadele edecek Konyaspor, sezon öncesi planlamasını yaparken en az 6 transfer yapmayı hedefliyor. Yeşil-Beyazlılar, sağ bek, stoper, orta saha, kanat ve santrfor mevkiilerine transfer yapmayı planlarken geniş oyuncu havuzundan takıma uygun potansiyelde oyunculara yönelim söz konusu. Öte yandan takımdan Abdülkerim Bardakcı, Amir Hadziahmetovic, Soner Dikmen ve Zymer Bytyqi bazı kulüpler tarafından yakından takip edilirken Anadolu Kartalı, takımdan ayrılacak oyunculara göre de yeni bir rota belirleyecek. Bununla birlikte 2022-2023 sezonunda 3 kulvarda mücadele edecek Yeşil-Beyazlılar, kadrosunu geniş tutmayı hedefliyor.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim