Süper Lig’de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Ligin 7. haftasında zirveyi ilgilendiren en önemli maçlardan biri olan Galatasaray-Konyaspor müsabakası bugün saat 20.00’da başlayacak. Hafta içi boyunca Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde özellikle taktik çalışmalar üzerinde duran ve antrenmanlarını bu yönde gerçekleştirilen yeşil beyazlılar maç saatini beklemeye geçti. Geriye kalan 6 maçta, 4 galibiyet, 2 beraberlik alan temsilcimiz Konyaspor kalesini gole kapatmayı başardı. Müsabakada hakem Abdulkadir Bitigen düdük çalacak.

‘PALUT OYUNU ŞEKİLLENDİRDİ’

Genç teknik adam İlhan Palut özellikle ön alanda baskı yaparak kontra atak ile Galatasaray’ı yenmenin planlarını yapıyor. Kritik maçta Palut, son haftaların formda ise Muhammet Demir’e ileri uçta görev verecek. Uche Ikpeazu ve Mame Diouf’un ikinci yarı görev alması bekleniyor. Merkez orta sahada ise takımın beyni Amir görev alacak. Amir’in yanına ise uzaktan attığı şutlarla dikkat çeken Endri’nin forma şansı bulması bekleniyor. Stoper’de Francisco Calvo’nun yeri garanti iken, kalede ise tecrübeli eldiven İbrahim Sehic görev alacak. Kanatlarda ise Zymer Konyaspor’un en büyük kozlarından biri olacak.

‘GALATASARAY’DA EKSİK YOK’

Yenilenen yönetimi, teknik ekibi ve kadrosuyla sezona iyi bir giriş yapan sarı-kırmızılılar, çıktığı 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı. İlk 6 haftada 13 puan toplayan Galatasaray, averajla 5. sırada yer aldı. Konyaspor mücadelesine tam kadro olarak çıkacak. Fredrik Midtsjö'nün sakatlığının geçmesi, Abdülkerim Bardakcı'nın da cezasını tamamlamasıyla Galatasaray'da eksik oyuncu kalmadı. Söz konusu müsabakalarda 6 gol atan Galatasaray, kalesinde 3 gol gördü. - Goller Gomis ve Kerem'den Galatasaray'da ilk 6 haftada atılan 7 golün 6'sını Bafetimbi Gomis ile Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Fransız santrfor Gomis 4, milli futbolcu Kerem'in ise 2 kez ağları havalandırdığı sarı-kırmızılılarda 1 gol ise rakip tarafından kendi kalesine atıldı.

‘REHAVET YOK’

Satrançla stresi yendi Satrançla stresi yendi

Konya'da teknik direktör İlhan Palut, zorlu mücadele öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Deplasmanda zor bir takım ile karşılaşacaklarına işaret eden Palut, “Zor bir maç bizleri bekliyor. Maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Şimdiye kadar takımda gösterilen performans bizleri memnun etti. Geride kalan haftalara baktığımızda oyun planımıza sadık kalarak taraftarımızı mutlu ettik. Ama kesinlikle rehavete kapılmamalıyız. Şimdiye kadar kendimizi kanıtlamış olabiliriz. Fakat oyunumuzu geliştirip, daha da iyi olabilecek kapasiteye sahibiz. Galatasaray karşısında da kendi sistemimizden ödün vermeden elimizden geleni yapmak istiyoruz. Konya’ya 3 puan kazandırmak en önemli amaçlarımızdan biri olacak” diyerek düşüncelerini aktardı.

‘KONYASPOR ÖNEMLİ RAKİP’

Galatasaray’ın orta saha oyuncusu Konyaspor’un ligde zirveye oynayan önemli bir rakip olduğunu belirtti. Konyaspor’a saygı duyulması gerektiğine işaret eden Lucas Toriera, “Önemli bir maç. Taraftarımızın desteği çok daha önemli. Bizim taraftarı kazanmamız gerekiyor. Taraftarın desteğiyle çok daha iyi oynuyoruz. Onları kazanmak için de iyi oynamamız gerekiyor. Bu maç taraftarımızın karşısında olacak. Son maçta da bizim yanımızdaydılar. Onlara teşekkür ediyorum. Milli aradan önceki son maçımız burada kazandığımız zaman liderliğe de oturma şansımız var. Bizim için ayrı anlamları da var. Şampiyonluk yolunda da önemli bir maç. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Konyaspor zor bir rakip” değerlendirmesinde bulundu.

‘ZEMİN ÇALIŞMLARI TAMAMLANDI’

Öte yandan Konyaspor’a müjde geldi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ümraniyespor maçında yenilen zemine kavuşacaklarını açıkladı. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nın saha zemininin uygunsuzluğu nedeniyle sezon başından beri iç saha maçlarını Eskişehir Yeni Stadı'nda oynayan Konyaspor, hibrit çim çalışmalarının tamamlanmasıyla ekim ayı itibarıyla karşılaşmalarını sahasında yapacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nda devam eden ileri teknoloji hibrit çim ekim çalışmalarını inceledi. Altay, stattaki çalışmaları bir hafta içinde tamamlamayı planladıklarını belirterek, "Stadımız ve taraftarımızla buluşmak için Ümraniyespor maçını bekliyoruz. Büyük bir coşkuyla takımımızı karşılamaya hazır olacağız." diye konuştu.

‘KONYASPOR ŞEHRİN MARKASI’

Stadı Ümraniyespor maçına hazırladıklarına işaret eden Altay, tüm Konya'yı şehrin markalarından biri olan Konyaspor'u desteklemeye davet etti. Statta hibrit çim çalışmalarında son aşamaya gelindiğini vurgulayan Altay, şunları kaydetti: "Çim serimi tamamlandı. Dünyanın en üst teknolojisi olan hibritleme işlemine şu an devam ediliyor. İnşallah bir hafta içinde bütün işlemleri tamamlamayı planlıyoruz. Konyaspor'umuz, kendisine layık bir zeminde maçlarını oynamaya devam edecek. Konyaspor'umuza çok iyi gittiği bu sezonda başarılar diliyoruz. Konyaspor'umuzun en iyi şartlarda mücadele etmesi bizim en önemli önceliğimiz. Stadımızın yeni çimleri hem seyircimize, hem kulübümüze hem de şehrimize hayırlı olsun. Konyaspor en iyisini hak ediyor” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

SAMET AKTAŞ