Konyaspor’da, Bursaspor maçının hazırlığı sürdürülürken, transferde bir yabancı daha kadroya katıldı. Belek kampı sonrasında iki gün izin verilen yeşil-beyazlı futbolcular, Pazar akşam saatlerinde yapılan antrenmanla Spor Toto Süper Ligin 18. haftasında iç sahada oynanacak Bursaspor maçının hazırlıklarına başladı. Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde yapılan antrenmana izinli olan kaleci Mariusz Pawelek, Serkan Şahin ve Hakan Aslantaş katılmadı.
Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda yeni transferler Marcin Robak, Ertuğrul Arslan, Barbaros Bahadır Barut, Musa Çağıran ve Emre Yüksektepe de yer aldı.
Tempolu koşu çalışması yapan oyuncular, top çalışmasının ardından açma-germe hareketleriyle antrenmanı tamamladı. Kartallar dün de öğle saatlerinde teknik-taktik çalıştılar. Hazırlıklar bugün ve yarında taktik antrenmanlarla devam edecek.
Konyaspor’da transfer çalışmaları da sürüyor. Ara transferden yararlanarak kadroyu Mariusz Pawelek, Marcin Robak, Ertuğrul Arslan, Barbaros Bahadır Barut, Musa Çağıran ve Emre Yüksektepe ile güçlendiren Konyaspor yönetimi, Pazar günü akşam saatlerinde İspanyol defans oyuncusu Alvaro Perez Mejia ile anlaştı. Fransa 1. Lig takımlarından Arles Avignon’da top koşturan İspanyol defans oyuncusu Alvaro Perez Mejia ile her konuda anlaşma sağladı. Pazar günü akşam Konya'ya gelen 29 yaşındaki oyuncu sağlık kontrolünden geçtikten sonra Konyaspor'a imza atacak.
Konyaspor başkanı Bahattin Karapınar, yapılan takviyeler ile güçlenen Konyaspor'un kendisine yakışan futbolu oynayarak ilk yarıdaki çizgisinin dışına çıkıp, ikinci yarıda başarılı olacağına inandığını söyledi.
Konyaspor’da transferlerini devam edeceğini belirten Başkan Karapınar açıklamasını şöyle sürdürdü.  "İkinci yarıya bilindiği gibi Belek'te yaptığımız kamp ile hazırlandık. İyi bir hazırlık dönemi geçirdiğimizi söyleyebilirim. Artık lig öncesi son haftaya girdik. İç sahada oynayacağımız Bursaspor maçıyla sezonun ikinci devresine başlayacağız. Aramıza yeni transferler katılıyor, katılmaya da devam edecek. Sezonun ikinci yarısı çok zor geçecek. Bu zorluğu kaldıracak kadroyu oluşturmak için gayret sarf ediyoruz. Son olarak daha önce Real Madrid forması da giyen ve Fransa 1.Lig takımlarından Arles'de oynayan İspanyol defans oyuncusu Alvaro Perez Mejia'yı kadromuza dahil ettik. Transferlerimiz devam edecek. Amacımız ikinci devrede Konyaspor'u korkulu rüya görmekten uzaklaştırıp istenilen seviyeye getirebilmek. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Bütün Konya el ele verirse başarılmayacak diye bir şey yok. İkinci devrede taraftarlarımıza iyi bir Konyaspor izlettirmek istiyoruz. Konyaspor her zaman söylediğimiz gibi büyük bir camia ve büyük bir ekip. Kendisine yakışan futbolu oynayarak ilk yarıdaki çizgisinin dışına çıkıp daha başarılı olacaktır.”
NİJERYALI OKWUNWANNE KARTAL’DA
Ligin ikinci yarısı için kadrosunu güçlendirmeye devam eden Konyaspor,  son olarak Eskişehirspor forması giyen Nijerya asıllı Bahreyn Milli Takım oyuncusu Jayceen John Okwunwanne ile her konuda anlaşmaya vardı. Şu an Bahreyn Milli Takımı ile Asya Kupası için Katar'da bulunan yeni transfer Jayceen John Okwunwanne 20 Ocak'ta Konya'ya gelecek ve kendisi ile resmi sözleşme imzalanacak. 
Editör: TE Bilişim