Dünya Ümit Genç U21 Karate Şampiyonası, 105 ülkeden bin 859 sporcunun katılımıyla Konya’da gerçekleştiriliyor. İslami Dayanışma Oyunları’nda ülkeyi temsil eden Konya, bu kez Dünya Ümit Genç U21 Karate Şampiyonası’na ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyor. Şehir organizasyona tamamen hazır olurken, sporcular şehre adeta akın etti. Konya’ya gelen 100’den fazla heyet burada başarı için ter dökecek. Organizasyon 26-30 Ekim tarihleri arasında Konya Büyükşehir’de desteği ile Uluslararası Karatay Spor Kongre Merkezi’nde icra edilecek. Vatandaşlarında Karatay Kongre Merkezi’ne yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Konya’ya gelen birçok sporcu çeşitli otellerde kalıyor. Dedeman Otel’de düzenlenen lansman programına; Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz ile Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, sportif başarının önemli olduğunu anlattı. Konya’da dünya çapında bir organizasyon düzenlendiğini kaydeden Uğuz, “Bu organizasyonların üstesinden gelmek kolay değil. Dünya çapındaki organizasyonları birçok ülke almak istiyor. Mesela organizasyonu almak değil, aynı zamanda bunu layıkıyla yapabilmekte büyük önem arz ediyor. Çok şükür bizim ülkemizde bu sene 4. uluslararası organizasyonumuz. Avrupa Büyükler Şampiyonası'nı Gaziantep'te yaptık. İslami Dayanışma Oyunları yine Konya'da yapıldı. Karatede başarılı sonuçlar aldık. Geçtiğimiz ay Kocaeli'nde Dünya Şampiyonası ayarında bin 200’den fazla sporcunun katıldığı bir şampiyona oldu. Yine oradan tam not aldık. Karate sporunun en büyük organizasyonunu burada 105 ülkeyle, bin 850 sporcuyla düzenlemiş bulunuyoruz. Bu organizasyonlarda sportif başarı kadar organizasyonel başarı da çok önemli” dedi.

‘ÇOK İYİ HAZIRLANDIK’

Dünya Karate Federasyonu’nun organizasyona tam not verdiğini kaydeden Uğuz, “1. sınıf olduğunu özellikle belirttiler. Şampiyonada başarılar elde etmek ve madalyalar kazanmak istiyoruz. Sporcularımız gerçekten çok iyi bir hazırlık süreci getirdi. Erzurum’da 45 günlük bir hazırlık süreci geçirdik. Gerek fiziksel, gerekse mental olarak iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Psikolojik danışmanlarımızda kampta olduğu gibi burada da sporcularımıza destek verecek. Milletimizin dualarıyla karatede tarih yazacağız” diye konuştu.

 ‘BÜYÜK MÜCADELE VERİLDİ’

5. İslami Dayanışma Oyunları’nın ardından Konya’nın yine dev bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, “Öncelikle Dünya Karate Federasyonu heyetimize ve diğer sporcularımıza hoş geldiniz demek istiyorum. Özellikle Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nın uluslararası komitelerce ülkelere verilmesi, verilen büyük bir mücadelenin sonunda gerçekleşmektedir.  Lansman programını yaptığımız Dünya Ümit Genç U21 Karate Şampiyonası da birkaç yıl süren büyük bir mücadelenin sonucu ülkemize ve şehrimize kazandırılmış bir şampiyonadır. Bu şampiyonanın ülkemize ve şehrimize kazandırılmasında büyük gayret sarf eden federasyon başkanımıza, yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘KARATE EVRENSEL BİP SPOR’

Konya’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos ise, “Konya’da ilk defa bulunmuyorum, bu üçüncü gelişim. Ağustos’ta İslami Dayanışma Oyunları’nda Konya’daydım. Şehir otoriteleriyle görüşme fırsatı buldum, gerçekten destekleri için çok teşekkür ediyorum. 3 gündür buradayım ve Karate Federasyonunun tüm çabalarının çok güzel olduğunu düşünüyorum. Başkan Aslan ve Türk karatesine tüm desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 100’den fazla ülkeden, çeşitli kıtalardan insanlar burada. Nerdeyse 2 bin sporcu, 100’e yakın hakem, yüzlerce koç, yüzlerce yarışmacı karatenin evrenselliğini gerçekten gösteriyorlar. Maçların başlamasını dört gözle bekliyorum. Konya’da spor alt yapısı çok güçlü. İslami Dayanışma Oyunları’nda Konya spor yatırımlarıyla ön plana çıktı. Bu tesislerin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim