‘TÜRKİYE EVİMİZ GİBİ HİSSEDİYORUZ’

Bosna Hersek Karate Ümit Mili Takım Sorumlusu Armin Topalovic ise, “Konya’da ve Türkiye’de bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Bizleri çok güzel karşıladılar. Dünya’da birçok ülkeye gittik en güzel burada karşılandık. Türkiye bizim evimiz gibi. Türkiye’de hiç yabancılık çekmedik. Bosna Hersek olarak Türkiye’nin yeri bizde ayrı. Dünya Karate Şampiyonası için farklı ülkelerde bulunmuştuk. Ben daha önce böyle bir organizasyon görmedim. Şampiyona için her şey düşünülmüş. Türkiye zaten Bosna Herkek’e gönülden bağlı. Türkiye ile Bosna hem kardeş hem de dost ülkedir. O yüzden kendi evimizde gibi hissediyoruz. Türkiye’yi gerçekten çok seviyoruz. Bizlerde milli takım olarak şampiyona için hazırlık sürecini verimli geçirdik. 3 madalya almıştık. Sonuçlardan da memnunuz” dedi.

‘HZ. MEVLANA VURGUSU’

Kısa sürede Mevlâna Müzesi’ni ziyaret etme imkanları olduğunu kaydeden Topalovic, “Bizler Cuma Namazı’nda Mevlana Türbesi’ni ziyaret ettik. Okumayı bende çok seven biriyim. Hz. Mevlana’nın insanlığa vermiş olduğu evrensel mesajları okuyorum ve büyük beğeni ile takip ediyorum. Konya’ya hayran kaldık. Tekrar gelmek istiyoruz” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

‘TUNUS MİLLİ TAKIM OLARAK BURADA BULUNMAK BÜYÜK GURUR’

Tunus Karate Federasyonu Yetkilisi Said Ben Hassen, “Konya’ya geldik çok mutuyuz. Daha önce Konya’ya İslami Dayanışma Oyunları için gelmiştik. Katılım göstermiştik. Yarışmalar çok heyecanlı geçti. Bugüne kadar katılım sağlanmış en büyük organizasyon oldu. Konya’da kusursuz bir organizasyon gerçekleştirildi. Birçok ülkeden büyük bir katılım sağlandı. Sporcular, heyetler bir araya geldi. Tunus Milli Takımı olarak burada daha önce madalya almıştık. Milli takım olarak yeni hedefler belirlemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim