Karatay Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni ve futbol takımının çalıştırıcısı Bülent Özcan, yaptığı açıklamada, okullarının Konya’nın dışardan en çok göç alan, dar gelirli ailelerinin yaşadığı bölgede olduğunu belirtti.
2008-2009 eğitim döneminde lise birinci sınıfa giden oyuncularla iyi bir altyapı kurup çalışmaya başladıklarını ve her yıl takımın daha iyi hale geldiğini anlatan Özcan, “Geçen yıl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen liselerarası futbol turnuvasında Konya’da birinci, ardından da ulusal müsabakalarda Türkiye birincisi olduk” dedi.
Bu yıl ise Cuma günü tamamlanan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte düzenlediği liselerarası futbol turnuvasında çok önemli başarıya imza attıklarını anlatan Özcan, “Bu yıl takım geçen yıla göre çok daha güçlü. 50 lise takımının katıldığı turnuvada 6 maçta 54 gol attık, sadece bir gol yedik, namağlup şampiyon olduk” dedi. Takım oyuncularından Emre Akdağ, İsmail Güven ve Muhammet Ali Kızılkaya’nın Konyaspor’un altyapısında forma giydiğini ve gelecek vaat ettiklerini vurgulayan Özcan, şunları kaydetti:
“Emre geçen yıl Milli Takım kampına da çağrıldı. Geçen yıl forma, eşofman ve futbol topu temini konusunda Kaymakamlık yardım etti. Bu yıl ise oyuncuların formasını kişisel dostluklarımızı kullanarak temin edebildik. Takımda oynayan öğrencilerin ailelerinin çoğu dar gelirli. Bir kısmı da aileleri köyde yaşadığı için yurtlarda kalıyor. Bu şartlar altında oyuncularımın adeta rakiplerini buldozer gibi ezip geçmesi, bundan sonra elde edecekleri büyük başarıların kuvvetli bir işareti. 16-22 Ocak tarihlerinde Türkiye Liselerarası Gençler Grup Birinciliği müsabakalarıyla başlayacak olan karşılaşmalar sonunda Türkiye birincisi olmayı hedefliyoruz. Ana hedefimiz ise Nisan ayında Brezilya’da düzenlenecek olan Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonası’nda Türkiye’yi başarıyla temsil etmek.”
 
Editör: TE Bilişim