Konyaspor, Gine milli takımı kaptanı Kamil Zayatte ile 1,5 yıllık anlaşma sağladı. Ligin ikinci yarısında alt sıralardan kurtulma planları yapan Konyaspor transfer çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil-beyazlı yönetim İngiltere Championship takımlarından Hull City forması giyen Gine milli takımı kaptanı Kamil Zayatte ile 1,5 yıllık anlaşma sağladıklarını bildirdi. 26 yaşındaki savunma oyuncusu Zayatte'nin akşam saatlerinde Konya'ya gelerek Konyaspor ile resmi sözleşmeye imza atacağı öğrenildi.
7 Mart 1985'te Gine'nin Conakry kentinde doğan Kamil Zayatte 1.87 boyunda ve defans mevkisinde görev yapıyor. 2002-2005 yılları arasında Fransa'nın Lens takımında oynayan Zayatte, daha sonra İsviçre'nin Young Boys takımına transfer oldu. 2008 yılında İngiltere Championship takımlarından Hull Ctiy'e kiralanan Zayatte, 2009 yılında Hull Ctiy'e transferi gerçekleşti. Hull City formasıyla 53 maça çıkan Zayatte rakip fileleri 2 kez havalandırdı. 2007 yılından bu yana Gine milli takımında oynayan Kamil Zayatte.
Kulüp başkanı Bahattin Karapınar, Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’ndeki antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, pazar günü iç sahada oynayacakları Bursaspor maçıyla ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi. Ara transfer döneminde önemli transferler yaparak kadroyu daha da güçlendirdiklerini ifade eden Karapınar, ikinci yarıya yepyeni bir Konyaspor ile başlayacaklarını belirtti.
Bütün amaçlarının Konyaspor’un ligde kalması olduğunu vurgulayan Karapınar, “İnşallah bu amacımıza ulaşacağız. Konyaspor bu sene ligde kalacaktır. Çok önemli transferler yaptık, büyük yükün altına giriyoruz. İnşallah bu kaliteyi de sahaya yansıtırız” dedi. Karapınar, transfer çalışmalarının sürdüğünü belirterek, İngiltere Championship ekiplerinden Hull City forması giyen Gine Milli Takımı kaptanı Kamil Zayetta’nın bugün akşama doğru Konya’da olacağını söyledi.
Bahattin Karapınar, Zayetta ile transferi büyük ölçüde bitirdiklerini sözlerine ekledi. Yeşil-beyazlılar ara transfer döneminde, Polonyalı milli kaleci Mariusz Pawelek, Polonyalı milli oyuncu Marcin Robak, bir dönem Real Madrid forması da giyen Alvaro Perez Mejia, Bahreyn Milli Takımı oyuncusu Jayceen John Okwunwanne, Antalyaspor’dan Ertuğrul Arslan ve Ankaragücü forması giyen Barbaros Bahadır Barut’u kadrosuna kattı. 
Konyaspor, Bursaspor maçına kilitlendi. Ligin ikinci yarı perdesini, Pazar günü iç sahada zirvenin iddialı takımlarından Bursaspor ile oynayacağı maçla açacak olan yeşili-beyazlı takımda planlar galibiyet üzerine yapılıyor. Kadrosunu yeni oyuncularla takviye eden Konyaspor’da bu maçın hazırlıkları devam ediyor. Haftanın günü sabah çabukluk ve dayanıklılık çalışması yapan Kartallar, akşam da taktik çalıştılar. Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde yapılan antrenmana Basem Abbas dışında tüm oyuncular katıldı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman pas tekniğine dayalı top çalışması ile devam etti. Oyuncularımız daha sonra taktik bir çalışma gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 saat 20 dakika süren antrenman, gruplar halinde yapılan şut çalışması ve hücum-savunma organizasyonları ve açma-germe hareketleriyle sona erdi.
Kartallar, dün ise çift çalışma yaptı. Sabah kondisyon, akşam saatlerinde de taktik çalışan yeşili-beyazlılar, bugün, yarın ve Cuma günü taktik çalışacaklar.  Bursaspor maçının hazırlıkları Cumartesi günü ter idmanıyla tamamlanarak futbolcular dinlenmeye çekilecekler. Konyaspor'un Fransa 1.Lig takımlarından Arles Avignon'dan transfer ettiği 29 yaşındaki defans oyuncusu Alvaro Perez Mejia ise yeşil beyazlılar ile birlikte çalışmalara başladı. İspanyol futbolcu görev verilmesi halinde Bursaspor ile oynanacak 18.hafta maçında forma giyebilecek.
Konyaspor’da transfer şimdilik tamamlandı. Kadroyu ara transferde Mariusz Pawelek, Marcin Robak, Ertuğrul Arslan, Barbaros Bahadır Barut, Musa Çağıran, Emre Yüksektepe ve Alvaro Perez Mejia ile güçlendiren Konyaspor yönetimi, son olarak bu sezonun ilk yarısında Eskişehirspor formasını giyen Nijerya asıllı Bahreyn Milli takım oyuncusu Jayceen John Okwunwanne ile de her konuda anlaştı. Şu an Bahreyn Milli takımı ile Asya Kupası için Katar'da bulunan yeni transfer Okwunwanne 20 Ocak'ta Konya'da olacak ve kendisi ile resmi sözleşme imzalanacak.
Öte yandan, Konyaspor’un genç yıldızı Serkan Şahin, Beşiktaş’ın transfer listesine girdi. Ara transferde Portekizli yıldızları kadrosuna katarak daha da güçlenen Beşiktaş’ın Alman teknik direktörü Schuster’ín, geleceğin takımını oluşturma adına yönetime iki rapor daha verdiği ve ikinci raporda İstanbul Büyükşehir'de oynayan ön libero Zeki Korkmaz, Konyaspor’dan Serkan Şahin ve forvet oynayan Altaylı Burak Çalık'ın isimlerinin yer aldığı bildirildi. 
Editör: TE Bilişim