Konyaspor’da sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Teknik Direktör İlhan Palut ile yollarının ayrılmasının ardından Aleksandar Stanojevic’i takımın başına getiren Konyaspor ilk olarak Gaziantep FK’ye karşı Türkiye Kupası’ndan elenmişti. Ardından Süper Lig’in 20. haftasında kendi sahasında Ankaragücü’ne 1-0 mağlup olan Konyaspor’un bu yenilgisi bardağı taşıran son damla oldu. Maçın ardından Konyasporlu taraftarlar Başkan Fatih Özgökçen ve yönetimini istifaya davet etti. Tribünlerden hep bir ağızdan İlhan Palut, sesleri de yükseldi. Bunun üzerinin ardından Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen bir açıklama yaptı.

‘MAĞLUBİYETLER BİZİ ÜZÜYOR’

Özgökçen, futbolun skora dayalı bir oyun olduğunu anlatarak, alınan yenilgiye üzüldüklerini belirtti. Sonucun oyununu belirlediğini kaydeden Özgökçen, “Skorda üstünlük yoksa bir şekilde üzülüyorsunuz. Sonuç oyunu belirliyor. Sahada ne kadar güzel oyun oynadığınız dönemler olsa da skor olarak geride kalmışsanız mağlup oluyorsunuz ve 3 puanı kaybediyorsunuz. Yaklaşık 8-10 haftadan bu yana takımızda beraberlik silsilesi devam ediyordu. Arada bir galibiyet alındı. Geçen haftaki Beşiktaş ve bu haftaki Ankaragücü mağlubiyeti bizleri üzdü. Özellikle geçen seneden bu yana şehrimiz, yönetimimiz bir ve beraber hareket ederek başarılar yaşadık. Buna da alıştık. Bu tür mağlubiyetler bizi derinden üzüyor. Bunları giderilmesi adına bazı adımlar atıyoruz atmaya da devam edeceğiz” dedi.

‘BİRLİK VE BERABERLİĞE VURGU YAPTI’

Birlik ve beraberlik olduğu takdirde her türlü sorunu çözebileceklerini vurgulayan Özgökçen, “Taraftar olarak bakıldığında takımın sahadan her zaman 3 puan alınmasını arzu eder. Aksi düşünüldüğünde taraftar her zaman haklıdır. Galip gelinemediği zamanlar bunu her zaman futbolculara söylüyorum; başarı futbolculara ait, başarısızlık bana ait bunu her zaman söylüyorum. Taraftar gözünde bakıldığı zaman taraftarın serzenişte bulunması, istifa istemesi gayet doğal. Futbolda oyunun içinde olan bir hadisedir. Futbolcular ile soyunma odasında konuştum, moralleri bozuk. Çünkü birçoğu bizlere başarılar sağladı. Konya ve Konyaspor olarak bir ve beraber olduğumuz zaman her şeyin, kötü günlerin üstesinden geliriz. Geçen sene baktığımız zaman kötü gün yaşamadık. Tam da bu dönemde bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var. Ne kadar bir ve beraber olursak bu tür hadiselerin üzerinden o kadar kolay geliriz” diye konuştu.

İSTİFA SONRASI NELER OLACAK?

İstifa sözlerine değinmeye devam eden Başkan Özgökçen, “Taraftarın hep bir sözü var. 'Kravatlılar gider atkılılar kalır'. Bu son derece doğal ve benim de kabul ettiğim bir söz. Bugün bizler yönetici ve başkan sıfatı ile oturuyorsak, taraftara göre kravatlıysak bu görevimiz bittikten sonra bizler de atkılı olacağız. O zaman bizler de takımımızın her zaman galip gelmesini isteyeceğiz. Belki biz de yeri gelecek yönetim istifa diyeceğiz. Yönetim istifa eder, etmez o ayrı konu da, yönetim istifası sonrası neler olacak bunu da iyi değerlendirmek gerekiyor. Gelinen noktada özellikle ligin başından bu yana futbol takımımızın oyununa baktığımız zaman şu anda çok mutluyum. İnşallah en kısa zamanda futbol takımımız, Konya’mız bir ve beraber olduğu takdirde, hep beraber hareket ettiği takdirde daha iyi yerlere gelecektir” şeklide konuştu.

‘OYUNCULARIMIZA TEKLİFLER VAR’

Başkan Özgökçen, transfer sürecini değerlendirdi. Bazı oyunculara teklifler olduğunu doğrulayan Özgökçen, ancak kulübün menfaatlerine uygun bir rakam olursa oyuncularını bırakabileceklerini açıkladı. Özgökçen, “Amir ile alakalı bu transfer döneminde kulübümüze resmi teklifler geldi. Bunların bir kısmı yurt dışından, bir kısmı da Süper Lig takımlarından. Amir'i, Konyaspor'un menfaatleri dışında hiçbir kulübe satmayız. Gelen tekliflerin hepsini reddettik. Amir için şu anda belirlediğimiz bedelde bir teklif bulunmadığından transferi şu anda söz konusu değil" cevabını verdi. Özgökçen ayrıca Endri Çekici’ye de tekliflerin olduğunu açıkladı.

‘AYRILIK KARARI YÖNETİME AİT’

Teknik Direktör İlhan Palut ile ilgili ayrılık sürecini değerlendiren Özgökçen, sözlerini şöyle tamamladı, “Sezon başından itibaren 6-7 aylık süreçte değerlendirmelerimiz oldu. Hem yönetim olarak aramızda, hem de İlhan hocamızla toplantılar yaptık. Bazı noktalarda değişiklik yapılmasının Konyaspor kulübünün üstün menfaatleri açısından iyi olacağını düşündük. Bu tamamen yönetim kurulunun tasarrufudur. İlhan hoca geçen yıl büyük bir başarı yakaladı. 68 puanla Konyaspor tarihinin en çok puan toplayan hocasıdır. Yaptıkları kulüpte her zaman hatırlanacaktır”

‘STANOJEVİC: DAHA İYİ OLACAĞIZ’

Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic, Ankaragücü’ne 1-0 mağlup oldukları için üzgün olduklarını belirterek, “Gelecek maçlarda daha çok enerji, gayret ve iradeyle oynayacağız. Bu kadar kısa bir süreçte elimden geleni fazlasıyla göstereceğime inanabilirsiniz. Takıma yeni optimize oluyorum” dedi.

Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic, Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında iç sahada Anakaragücü’ne 1-0 mağlup oldukları maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Mağlubiyete üzüldüklerini söyleyen Stanojevic, “İlk yarıda olabildiğince şansımız vardı fakat çok iyi değerlendiremedik. Rakibe kıyasla çok iyi top kontrolümüz vardı, rakibi en başta tehlikeli olarak görmedik. Fakat risk aldığımızı düşünmüyorum, daha fazla risk almamız gerekirdi. Gelecek maçlarda daha çok enerji, gayret ve iradeyle oynayacağız” diye konuştu.

‘TECRÜBESİZ BİRİ DEĞİLİM’

Baskının ve stresin olduğunu ifade eden Stanojevic, “Fakat ben tecrübesiz, genç ve toy bir koç değilim. Baskıyla baş etmek, mücadele etmek benim doğamda var. Tabii ki kupa maçından sonra bir şey söyleyemedim. Üzüntümü dile getirmek benim için de fazlasıyla hüzünlüydü. Şu ana kadar 2 antrenman yaptım. Bu kadar kısa bir süreçte elimden geleni fazlasıyla göstereceğime inanabilirsiniz. Bundan sonrakilerin de daha iyi olacağına eminim. Takıma yeni optimize oluyorum, takım da bana yeni optimize oluyor” diye konuştu. Stanovic, Konyaspor’da hedefinin takıma ilk olarak özgüven sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim