İslam ülkeleri arasında düzenlenen en büyük spor organizasyonu olan İslami Dayanışma Oyunları’nın beşincisine hazırlanan Konya’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından şehre kazandırılan olimpik yüzme havuzunun açılışı Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Olimpik Yüzme Havuzu, 5. İslami Dayanışma Oyunları Köyü, açılışını gerçekleştirdi. Programa: Vali Vahdettin Özkan, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Milletvekili Selman Özboyacı, Ak Parti Milletvekili Orhan Erdem, Ak Parti Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilciler, sporcular, gençler ve çok sayıda davetli katıldı.

‘İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARINA HAZIRIZ’

Açılış konuşmasını yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Olimpik Yüzme Havuzu’nun hayırlı olmasını dileyerek şehre büyük ivme kazandıracağını belirtti. Altay, “Olimpik Yüzme Burada birçok sporcumuz istifade edebilecek. Tesis alanında fitness salonu, iki adet sauna odası, giyinme odaları, basın çalışma alanları bulunuyor. Ses kontrol odası ile 8 adet yeşil alanı bulunuyor. 94 araçlık birde otoparkımız var. Tüm bu özellikleriyle Türkiye’nin en büyük yüzme havuzlarından birini Konya’mıza kazandırmış olduk. Bu güzel eserin, inşa edilmesinde büyük katkı sağlayan ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu’na huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İnşallah sayın bakanımız ile birlikte Konya’mıza daha nice eserler kazandırmak istiyoruz. Olimpik yüzme havuzumuz şehrimize büyük bir ivme kazandıracak. İslami Dayanışma Oyunları’mıza az bir süre kaldı. Bunun içinde hazırlıklarımızı tamamladık. Birçok ülkeden sporcular ilimize gelecek. Onları burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız” dedi.

‘SPORA VE GENÇLERE ÖNEM VERİYORUZ’

AK Parti Milletvekili Selman Özboyacı ise, İslami Dayanışma Oyunları için Konya olarak ciddi hazırlık yaptıklarını ifade etti. İslami Dayanışma Oyunları’nın altından layıkıyla kalkacaklarını vurgulayan Özboyacı, “İslami Dayanışma Oyunları için büyük bir hazırlık gerçekleştirdik. Hoşgörünün, barışın ve sevginin sembolü olan şehrimizde, bütün dünyaya tanıtma imkânı bulacağız. Daha önce temelini atmış olduğumuzun şimdi açılışını yapıyoruz. İşte bu aslında bizim nasıl bir siyasi bakış açısına sahip olduğumuzun göstergesidir. Spora sporcuya ve gençlerimize, vermiş olduğumuz değeri, lafla sözle değil, icraatlarla gösteriyoruz. Bundan en fazla gençlerimiz ve sporcularımız faydalanacak. Sadece bu güzel eser İslami Dayanışma Oyunları için değil. Nice sporcuların yetişmesinde büyük bir eser. Cumhurbaşkanımızın gençlere nasıl bir önem verdiğinin farkında varmamız lazım” diye konuştu.

‘DÜNYA BARIŞ VE SEVGİ İÇİNDE OLMALI’

Dünya’nın sevgi ve barışa ihtiyacı olduğunu ve İslami Dayanışma Oyunları’nın da buna vesile olacağına işaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ise, “Konya olarak İslami Dayanışma Oyunları’na kendimize yakışır bir şekilde ev sahipliği yapmak istiyoruz. Konya başarılarıyla, misafirperverliğiyle, insana verdiği değerleriyle, maneviyatıyla birlikte en iyi aday şehir olduğu için seçildi. Bu vesile ile biz büyük bir gurur duyuyoruz. Olimpiyatlar vesilesiyle Konya’ya pek çok hizmet kazandırdık. Yeni spor alanları yaptık. Birçok heyecanlı genç sporcularımız var. Konya’dan Avrupa ve Dünya şampiyonları çıkarıyor. Bunları İslami Dayanışma Oyunları ile birlikte yeniden tanıtma imkanı bulacağız. Umarız ki, bundan sonrada birçok Konyalı sporcumuzun madalya almasını büyük bir heyecanla izleyeceğiz. Burada asıl olan ise, sevginin barışın, sporun evrensel dilini bütün dünyaya duyurabilmek olmalıdır. İslami Dayanışma Oyunları kapsamında birçok yeni arkadaşlıklar kurulacak” şeklinde konuştu.

‘BU ESERLER GENÇLERİMİZ İÇİN BİR FIRSAT’

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, bu tür eserlerin genç sporcular için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Özkan, “Sevgili gençler İslami Dayanışma Oyunları’na hazır mısınız? Sayın Bakanımız Mehmet Kasapoğlu’na ilimizin alt yapı noktasında spora ve gençlerimize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’da düzenlenmesinde bakanımızın önemli emekleri oldu. Belediyemizin de çalışmaları çok kayda değer. İnşallah sporun, sporcunun muhabbeti, dünyaya umarım güzel mesajlar verir” diyerek düşüncelerini aktardı.

‘HZ. MEVLANA’NIN MESAJINI HAYKIRIYORUZ’

Kapanış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, dostluğun, kardeşliğin, sporun birleştiren gücünün ruhunun, sinerjisinin ortaya koyulduğu bir günü yaşadıklarını belirtti. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’da düzenlenmesinde önemsediklerine dikkat çeken Kasapoğlu, “Yeni bir başlangıcı manevi iklimde, tarihi dokuda, anlamlı atmosferde icra ediyoruz.  Hz. Mevlana’nın asırlar önce ifade ettiği ‘gel ne olursan ol, gel’ diyen bir çağrıyı dünyanın dört bir tarafına yine aynı ruhla haykırıyoruz. İslam Oyunları’nda işte bu ışığın altında, bu hoşgörü, bu birleştirici çağrının altında gerçekleştiriyoruz. İnşallah İslam Oyunlarımız tarihin en büyük kafilesiyle, en büyük katılımla ve Konya'mızın en güçlü şekilde ev sahipliğiyle, sıcaklığıyla Konya'mızda gerçekleşecek. Konya’nın da bu anlamda yeni bir rekora imza atacağını özellikle vurgulamak lazım” dedi.

‘HİZMETLERİMİZLE ÇIĞIR AÇTIK’

3,5 milyondan fazla vatandaşa yüzme öğrettiklerini kaydeden Kasapoğlu, gençlere büyük destek verdiklerine dikkat çekerek, “Konya’da ki gençlerin spordaki öncülüğünü güçlendirmek adına bir araya geldik. Bakanlık olarak ülke genelinde gerçekleştirdiğimiz Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi çerçevesinde 3,5 milyondan fazla vatandaşımıza yüzme öğrettik. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, projeye en yoğun ilgi gösteren şehirlerden birkaçını saydığımızda Konya'mız en öncü şehirlerden bir tanesi oldu.  İşte bizler de bu ilgiyi, bu teveccühü elbette karşılıksız bırakamazdık. Vatandaşlarımız arasında yaptığımız bir ankette ‘İmkânımız olsa en çok hangi sporu düzenli olarak yapmak isterdiniz?’ sorusuna verilen cevap, yüzme. Biz de bu anlamda temel vazifemiz gereği, millete hizmet misyonumuz gereği milletimizin bu arzusunu emir telakki ederek rotamızı bu yolda belirledik. Bu imkanları artırma noktasında bir seferberliği ortaya koyduk. Türkiye’nin dört bir yanındaki spor devrimlerimizi 20 yıldan beri Cumhurbaşkanımızın güçlü vizyonuyla en detaylı şekilde ortaya koyduğumuz gibi yüzme alanında da çığır açtık, başlangıç yaptık. Hamdolsun gün artık bu başlangıcın meyvelerini toplama günü oldu. İşte imkân, işte mekân diyoruz. Ülkemize milletimize hayırlı uğurlu olsun. İşte buradan Türkiye'ye yeni yıldızlar yetiştireceğiz. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracak yeni sporcuları çıkaracağız ve İstiklal Marşımızı tüm dünyaya okutacak bu ülkenin yüreği sevgi dolu gençlerini buralardan yetiştireceğiz” şeklinde görüşlerini belirtti.

'SON DERECE DONANIMLI BİR SPOR TESİSİ'

Açılışı yapılan olimpik yüzme havuzunun bin seyirci kapasitesiyle, içinde 14 adet farklı ofisleriyle, odalarıyla uluslararası standartlarda son derece donanımlı, son derece modern bir tesis olduğunu aktaran Bakan Kasapoğlu, “Yüzme bu yıl İslam Oyunları’nda en fazla sporcunun katıldığı bir branş. 36 ülkeden 230 sporcu yüzmeye katılacak. Parayüzmedeyse 9 ülke yarışacak. Bununla birlikte ayrıca organizasyona katılacak sporcular ve görevliler için Oyunlar Köyümüzün de açılışını gerçekleştireceğiz. Gururla ifade etmek isterim ki olimpiyat köyleriyle yarışacak bu köyümüz, yurtlarımızda binlerce insanı ağırlayacak bir altyapıya sahip ve bu altyapıyla hamdolsun bir kez daha birer inci tanesi gibi dizdiğimiz yurtlarımızın ne kadar anlamlı bir misyon ifa ettiğini ve ne kadar kapsayıcı ve kuşatıcı olduğunu bir kez daha ortaya koyacak. Bunların her biri birer iftihar vesilesi, birer gurur tablosu ama yüreği aynı aşk için çarpanlara, yüreği bu aşkı taşıyamayanların bu iftihardan, bu gurur tablosundan nasiplenme imkanı yok. Ama ne derlerse desinler ne yaparlarsa yapsınlar Allah'ın izniyle milletimizden aldığımız bu güçle birer birer inşamızı, birer birer ihyamızı ortaya koyarak eserlerimizle, hizmetimizle, milletimizle birlikte yürümeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim