Spor Toto Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor başarılı bir sezonu geride bırakırken istatistikleriyle de ön plana çıktı. Ligin en çok iç sahada puan toplayan takımı olan temsilcimiz, kompakt oyunuyla rakiplerini çoğu kez zor durumda bıraktı. Sezonu üçüncü sırada bitirerek UEFA Konferans Ligi’nde mücadele edecek Anadolu Kartalı, bu sezon sergilediği performansının üzerine koyarak ilerlemenin hesaplarını yapıyor. Bu bağlamda kadrosunu güçlendirecek Anadolu Kartalı, temaslı oyunu da benimseyerek buna uygun oyuncuları kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

12 GOLÜ KAFAYLA ATTI

Konyaspor bu sezon 68 kez gol sevinci yaşarken 48 golü ayakla kaydetti. Yeşil-Beyazlılar 12 golü kafayla atarken, 5 golü penaltı atarken 3 golü ise rakipler kendi kalesine attı. Temsilcimizin attığı gollerde Abdülkerim bardakçı, Ahmed Hassan, Sokol Cikalleshi ve Amar Rahmanovic’in ciddi katkıları olurken Konyaspor birbirinden güzel gollere imza attı.

EN HIRÇIN ABDÜLKERİM

Süper Lig’i 68 puanla üçüncü sırada tamamlayan İttifak Holding Konyaspor, bu sezon 73 kez sarı kart ile cezalandırıldı. 4 kez kırmızı kart gören Anadolu Kartalı’nda en hırçın isim Abdülkerim Bardakcı oldu. Ligde en çok sarı gören oyuncuların başında gelen başarılı stoper, 10 kez sarı kart gördü. Yukatel Kayserisporlu İbrahim Akdağ gördüğü 11 sarı kartla en fazla sarı kartla cezalandırılan isim oldu. Welinton (Beşiktaş), Mario Balotelli (Adana Demirspor), Obinna Nwobodo (Göztepe), Hafes (Öznur Kablo Yeni Malatyaspor) ve Tarkan Serbest (Kasımpaşa) 10 sarı kartla İbrahim Akdağ'ı takip etti.

164 KEZ OYUNCU DEĞİTİRDİ

Konyaspor 38 hafta sonunda 164 kez oyuncu değiştirdi. Yeşil-Beyazlı ekip bu alanda belirliö isimlerle oynarken istikrarlı kadro yapısını korudu. Ligin en çok oyuncu değişikliği yapan takımı ise 180 değişiklik ile Antalyaspor oldu.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim