Süper Lig’de ilk 2 haftada 2 puan toplayan temsilcimiz Arabam.com Konyaspor, Süper Lig’in üçüncü haftasında deplasmanda İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. İlk iki maçta gol dahi atamayan Konyaspor İstanbulspor’a adeta patladı. Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde beklentileri karşılayan Konyaspor, oynadığı futbolla göz doldurdu. UEFA Konferans Ligi üçüncü ön eleme turunda Avrupa Kupaları’na veda eden, ardından Süper  Lig’e odaklanmak zorunda kalan Konyaspor, İstanbulspor karşısında böylece ligdeki ilk galibiyetini aldı. Eryaman Stadyumu’nda oynan mücadeleyi Burak Şener yönetti.

‘ÜÇÜNCÜ HAFTADA GOL PATLAMASI’

Teknik Direktör İlhan Palut sahaya Sehic, Ahmet Oğuz, Adil, Calvo, Guilherme, Pavicic, Hadziahmetovic, Endri, Muric, Bytyqi, Muhammet Demir ilk 11’riyle çıktı. İstanbulspor ise, Jensen, Oğuzhan, Mehmet Yeşil, Okan Erdoğan, Duhan Aksu, Melih, Muammer, Ali Yaşar, Topalli, Ethemi, İbrahim Yılmaz ilk 11’rini tercih etti. Taraftarların yoğun ilgi göstermediği mücadelede Konyaspor’a galibiyeti getiren golleri ise 29. dakikada Endri Çekici, 44. dakikada Muhammet Demir, 56 dakikada Mehmet Yeşil, 69. dakikada Guilherme attı.

‘KONYASPOR FIRTINA GİBİ BAŞLADI’

Maça iyi başlayan taraf ise Konyaspor oldu. Rakip sahada baskı yapan Konyaspor golleride bulmasını bildi. Maçın ilk dakikalarında Endri’nin uzaktan çektiği şut dışarı çıktı. Dakikalar 29’u gösterirken rakip kaleye gol arayan Konyaspor Endri’nin 29. dakikada uzaktan çektiği şutla 1-0 öne geçti. Kaleci  Jensen’i önde görenve ardından müthiş bir şut çıkaran Endri Konyaspor’un ayrıca bu sezon Süper Lig’de ilk golünü atmış oldu. Golün etkisiyle birlikte ilk yarıyı abluka altına alan Konyaspor 34. dakikada şansız bir an yaşadı. 34. dakikada Muric’in sağ kanattan getirdiği topta Bytyqi topla buluştu. Bytyqi kaleci Jensen’i geçerek, çaprazdan kaleyi denedi fakat topu direğe nişanladı.  Topun direkten oyun alanına dönmesiyle birlikte Konyaspor, şansız bir an daha yaşadı. Aradan birkaç dakika geçtikten sonra Endri harika bir pasla ceza sahası civarnda topu Muhammet Demir ile buluşturdu. Demir mutlak gol pozisyonu harcayarak, topu Jensen’e nişanladı. Rakip kaleye gol aramaya devam eden yeşil beyazlılar 43. dakikada Pavicic ile penaltı kazandı. 44. dakikada penaltıyı gole çeviren Muhammet Demir, böylece 2-0’lık sonuçla ilk yarının skorunu belirledi.  

İKİNCİ YARI NELER OLDU?

İlk yarıyı 2-0’lık önde kapatan Konyaspor, ikinci yarıda rakip kalede goller aramaya devam etti.  Ataklarda kenar kanatları etkili kullanan Konyaspor, bunun meyvesini aldı. Dakikalar 56’yı gösterirken Bytyqi’nin sol kanattan çizgiye kadar indirdiği top İstanbulspor’da Mehmet Yeşil’e çarptı. Yeşil’e çarpan top ağlarla buluştu. Konyaspor böylece 3-0 öne geçmiş oldu. 3-0’ın avantajıyla birlikte rakip kalede ataklarını sıklaştıran Konyaspor, 68. dakikada bir penaltı daha kazandı. İstanbulspor’da Ologo Michalak’ı düşürdü ve hakem Burak Şeker, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı gole çeviren Guilherme penaltıyı gole çevirerek takımını 4-0 öne geçirdi. Maçta başka gol olmayınca temsilcimiz Konyaspor Süper Lig’de ilk galibiyetini 4-0’lık net bir skorla almış oldu.

‘MUTLU OLDUK’

Maç sonu açıklamalarda bulunan Konyaspor’un başarılı sol belki Guilherme, “Bugün gerçekten çok mutlu olduk. Hedeflerimiz doğrultusunda önemli bir galibiyet aldık. UEFA Konferans Ligi’nden elendiğimiz için üzgündük. Şimdi Süper Lig’de daha güçlü konsatre olduk. Konyaspor büyük bir kulüp. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Bu sezon Türkiye Kupası’nda ve Süper Lig’e ilerlemek istiyoruz. Ayrıca Türkiye’de meydana gelen kazadalarda hayatını kaybedenlere baş sağlığı diliyorum” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

‘DAHA İYİ OLACAĞIZ’

Konyaspor’da Ahmet Oğuz’da, “Sezona iyi bir başlangış yapamadık. Taraftarlarımızı üzdük. Bizler daha iyi bir Konyaspor izlettirmek istiyoruz. Bunu başaracak gücümüz var. Takım olarak birlik beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Öz eleştiri yapmak gerekirse gol pozisyonlarıda verdik. Bunlara dikkat etmek zorundayız. 4-0 galip geldik ilk galibiyetimizi almış olduk. İnşallah hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz”diyerek düşüncelerini dile getirdi.

‘GALİP GELMEK ÖNEMLİYDİ’

Konyaspor’da Endri Çekici ise, “Avrupa Kuparları’ndan elendikten sonra Süper Lig’de galibiyet almak son derece önemliydi. Takım genel olarak büyük moral buldu. Bende uzaktan bir gol attım. Bunun için çok mutlu oldum.” dedi.

‘OYUNCULARDAN MEMNUNUM’

Konyaspor’da Teknik Direktör İlhan Palut ise Süper Lig’de ilk galibiyetini aldıklarını ve bunun için mutlu olduklarını ifade etti. Takımın performasından memnun olduğunu aktaran Palut, “Oyuncularım bugün gerçekten çok güzel bir mücadele etti. Daha iyi olmamız gerekiyor. Süper Lig uzun bir maraton. Oyuncularımızı kutluyorum” dedi.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim