Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’da olmasının önemli bir başarı hikayesi olduğunu ifade ederek, “Milli sporcularımızın madalya alması, yeni sporculara teşviki artıracaktır” dedi.

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, gazetemiz spor muhabiri Samet Aktaş’a İslami Dayanışma Oyunları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya ve Türkiye için tarihi bir gün olduğunu anlatan Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, “İslami Dayanışma Oyunları’nın ilimizde düzenlenmesi Konya’nın spor başkenti olması adına önemli bir adım. Konya hoşgörü ve barış şehri. Konya’nın spor kenti olması aynı zamanda insanları spora teşvik ediyor. İlimize diğer İslam ülkelerinden gelen birçok heyet bulunuyor. 56 İslam ülkesinden 4200 sporcumuz ilimizde geldi. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’da düzenlenmesi önemli bir başarı hikayesidir. Bunda Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun önemli katkıları bulunuyor. Milli sporcularımızın madalya alması, yeni sporculara teşviki artıracaktır. İslami Dayanışma Oyunları sporcular açısından rol model olacaktır. Tabi bu tarihi organizasyonda İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’da Türkiye’de olması sporcularımızı uluslararası arenada daha da cesaretlendirecektir. İslami Dayanışma Oyunları’nın ilerleyen zamanlarda Konya’da yansımalarını daha iyi göreceğiz. Buda spor adına başka organizasyonlara ilgiliyi Konya adına daha artıracaktır. Oyunlarda madalya alan tüm sporcularımızı kutluyorum. İslami Dayanışma Oyunları’nın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan Gazetemiz Spor Muhabiri Samet Aktaş, Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Faruk Bekarları makamında ziyaret etti. Yenigün Gazetesi’nin İslami Dayanışma Oyunları ile alakalı çalışmaları hakkında bilgiler sunan Aktaş, Vali Bekarlar ile bir süre sohbet etti. Vali Yardımcısı Faruk Bekarlar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim