İttifak Holding Konyaspor, 14.haftada Gaziantep Futbol Kulübü’ne 3-2’lik sonuçla mağlup olurken, takım savunması anlamında rakibi karşılamakta zorlandı. Bu sezon oynadığı futbolla taraflı, tarafsız herkesin beğenisini kazanan Konyaspor, 14 hafta sonunda en çok pozisyona giren takım olurken, söz konusu haftada en çok isabetli şut atan takım oldu

Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, ligin 14.haftasında konuk olduğu Gaziantep Futbol Kulübü’ne 3-2 yenilerek ligdeki ikinci mağlubiyetini aldı. Sezon başından bu yana oynadığı futbolla taraflı tarafsız kamuoyunun beğenisini kazanan Yeşil-Beyazlılar, Hatayspor’un Sivasspor’a farklı mağlup olmasıyla ikinci sıraya yerleşti. Gaziantep mağlubiyetinin ardından Konya’ya dönen Anadolu Kartalı, Ziraat Türkiye Kupası 4.Turu’nda oynayacağı Vanspor Futbol Kulübü maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Yarın kupa serüvenine başlayacak olan Konyaspor, bu alanda da en üst seviyeyi görmek isterken, Süper Lig’de 14.haftaya da damgasını vurdu.

EN ÇOK POZİSYONA KONYASPOR GİRDİ

İttifak Holding Konyaspor, bu sezona iyi bir başlangıç yaparken 14 hafta sonunda topladığı 26 puanla ikinci sırada yer alıyor. Teknik Direktör İlhan Palut önderliğinde iyi bir oyun oynayan Yeşil-Beyazlı ekip, son Gaziantep FK maçı haricinde savunma ve hücumsal anlamda kompakt bir oyun sergiledi. Eksiklerden dolayı istediği oyunu Gaziantep deplasmanında oynayamayan Konyaspor, rakibine mağlup oldu. Öte yandan 14 hafta sonunda 199 pozisyona giren Anadolu Kartalı, ligin en çok pozisyona giren takımı olarak da dikkat çekiyor. Yeşil-Beyazlıları 195 pozisyonla Beşiktaş, 194 pozisyonla da Galatasaray takip ediyor. Ligin en az pozisyona giren takımı ise 123 ile Yeni Malatyaspor.

14.HAFTADA EN ÇOK İSABETLİ ŞUT ATAN TAKIM OLDU

Yeşil-Beyazlılar, 14.haftada Gaziantep FK’ye konuk olurken, savunma anlamında zorlandı. Güneydoğu Anadolu ekibi karşısında 2 gol bulan temsilcimiz 8 isabetli şut atarken, bu istatistiğiyle haftanın en çok isabetli şut atan takımı oldu. 8 isabetli şutun ikisinde fileleri havalandıran Anadolu Kartalı, 6’sında kaleci Günay Güvenç’i geçemedi. Konyaspor’u yine 8 isabetli şut atan Sivasspor, 7’şer isabetli şut atan Başakşehir ve Giresunspor takip etti.

Öte yandan haftanın en çok kurtarış yapan kaleci listesinde ise Gaziantep FK kalecisi Günay Güvenç ikinci sırada yer aldı. Zirvede Altay kalecisi Mateuzs Lis yer alırken, 6 kurtarış yapan Günay takımının kazanmasına katkı sağladı. 6 kez kalesini bulan şutlarda gole izin vermeyen tecrübeli kaleci, iki kez ise topu ağlarında gördü.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim