Konyaspor, Nejc Skubic’in futbolcu bırakmasının ardından sağ bek bölgesine iki oyuncuyu transfer etti. Yeşil-Beyazlılar Sivasspor’dan Ahmet Oğuz ile Altay’dan Cebrail Karayel’i transfer ederek sağ bekini sağlama aldı. Her iki oyuncuyu da bedelsiz olarak transfer eden temsilcimiz, üst üste imzalarla transferleri duyurdu

Süper Lig temsilcimiz Konyaspor, transfere bomba gibi bir giriş yaptı. Yeşil-Beyazlılar, ilk transferini ligin son haftasında Beşiktaş maçının bitimiyle Bruno Paz’ı kadrosuna katarak yaparken, ikinci ve üçüncü transferlerini de gerçekleştirdi. Anadolu Kartalı, son olarak Sivasspor’dan Ahmet Oğuz ve Altay’dan Cebrail Karayel ile sözleşme imzaladı. Yeni sezon planlaması kapsamında sağ bek mevkiisine iki önemli oyuncuyu transfer eden Konyaspor, eksik yerlerini de doldurmak adına görüşmelerini sürdürüyor.

Nejc Skubic’İn futbolu bırakmasından sonra sağ bek noktasında temsilcimizin ne yapacağı merakla beklenirken ligin bitimiyle Konyaspor’da o bölgedeki eksikliklerini kapattı. Ahmet Oğuz ve Cebrail Karayel ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Yeşil-Beyazlılar, 18 Haziran’da başlayacak kampa kadar transferleri noktalamanın hesaplarını yapıyor.

AHMET OĞUZ FORMAYI GİYDİ

Ahmet Oğuz ile sözleşme imzalayan Konyaspor, MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda gerçekleşen imza törenin ardından oyuncuya formayı giydirdi. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, “Konyaspor’umuz, 29 yaşındaki deneyimli sağ bek oyuncusu Ahmet Oğuz ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda gerçekleşen imza törenine, yöneticimiz Osman Dağ katıldı.” ifadeleri kullanıldı.

Gençlerbirliği alt yapısında yetişen Ahmet Oğuz, Süper Lig'de Gençlerbirliği, Kasımpaşa ve Sivasspor formaları giydi. Bonservis bedeli ödemeden kadromuza dahil ettiğimiz Ahmet Oğuz, 2021-2022 sezonunda 27’si Süper Lig, 4’ü Türkiye Kupası ve 5’i de UEFA Konferans Ligi Elemeleri olmak üzere toplam 36 maçta forma giyerek, 1 gol katkısı sağladı.

Konyaspor’un yeni transferi Ahmet Oğuz, 16 Ocak 1993 yılında Yozgat’ta dünyaya geldi. Ahmet Çalık ile uzun yıllar Gençlerbirliği’nden takım arkadaşı olan Ahmet Oğuz, son 2 sezonu Sivaspor’da geçirdi. Bu sezon Kırmızı-Beyazlı ekiple 35 karşılaşmada forma giyen 29 yaşındaki futbolcu, 1 gollük katkı sağladı. Son olarak Sivasspor’un Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde oynadığı Kayserispor maçında forma giyen Ahmet Oğuz, takımıyla kupayı kazanma başarısı gösterdi.

CEBRAİL’DE İMZAYI ATTI

Ahmet Oğuz’un ardından Cebrail Karayel’e de 2 yıllık imzayı attıran Konyaspor, oyuncuya da formayı giydirdi. Konuyla ilgili resmi internet sitesinden transferi açıklayan Yeşil-Beyazlılar, " Konyaspor’umuz, 1994 doğumlu sağ bek oyuncusu Cebrail Karayel ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda gerçekleşen imza törenine, yöneticimiz Osman Serper katıldı.” dedi.

Ankaraspor alt yapısında yetişen Cebrail, Süper Lig’de Ankaragücü ve Altay formaları giydi. Bonservis bedeli ödenmeden kadroya dahil edilen Cebrail Karayel, 2021-2022 sezonunda 30 Süper Lig, 2’si Türkiye Kupası olmak üzere toplam 32 maçta forma giyerek, 1 gol atıp 4 asist yaptı.

Her iki oyuncuyu da kadrosuna katan Konyaspor, bu transferlere bonservis ücreti ödemedi. Yönetimsel anlamda önemli bir transfer başarısına imza atan Konyaspor yönetiminin santrfor noktasında ise kesenin ağzını biraz daha açması bekleniyor.

Öte yandan Konyaspor’un yeni transferi Ahmet Oğuz, imza sonrası açıklamalarda bulundu. Konyaspor için 'Anadolu'nun Hükümdarı' ifadesini kullanan yeni transfer Ahmet Oğuz, yaptığı açıklamada "Konyaspor'a transfer olduğum için çok mutluyum. Konyaspor'un ve benim adıma yakışır bir mücadele ortaya koyacağım. Terimin son damlasına kadar mücadele edeceğim. Bir futbolcunun iyi günü ya da kötü günü olabilir. Ama mücadele etmediği gün olmamalı. Ben bunun sözünü veriyorum." dedi.

“BAŞARILI OLACAĞIZ"

Konyaspor'un bir kulüp kültürü olduğunu ifade eden Ahmet Oğuz, taraftarlara da mesaj gönderdi. Ahmet Oğuz, "Avrupa'da yer almak çok güzel olacak. Eleme maçları olacak. İnşallah yolumuza devam edeceğiz ve Avrupa'da da adımızdan söz ettireceğiz. Taraftarlarımızın desteğine her zaman ihtiyacımız var. Başarılı olma sözü veriyoruz. Çünkü Konyaspor olarak tek vücut olacağız, başarılı olacağız." ifadelerini kullandı.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim