Ziraat Türkiye Kupası final maçında Medipol Başakşehir’i yenerek şampiyon olan ve UEFA Avrupa Ligi’ne direkt olarak katılma hakkı kazanan Atiker Konyaspor’un maç programı belli oldu. Avrupa Ligi’nde grup kuraları 25 Ağustos’ta çekilecek. Kura çekiminin ardından ilk maçlar ise 14 Eylül tarihinde oynanacak. Yeşil beyazlılar temsilcimiz ilk maçı yine iç sahada oynayacak. Konyaspor, geride bıraktığımız sezon ilk kez Avrupa heyecanı yaşamış ve grupta güçlü rakiplerinden 1 puan alabilmişti.

GEÇEN SEZON GÜÇLÜ RAKİPLER GELDİ

Atiker Konyaspor, 2015-2016 sezonunu üçüncü sırada tamamlayarak ilk kez UEFA Avrupa Ligi’ne katıldı. Galatasaray’ın cezası nedeniyle direkt olarak gruplara kalan Konyaspor, burada Shakthar Donetsk, Braga ve Gent ile eşleşti. Güçlü rakiplerine karşı mücadele eden Yeşil beyazlılar, iç sahada Braga’dan bir puan alırken, diğer karşılaşmaları kaybetti. Konyaspor yeni sezonda yeni teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay ile Avrupa Ligi’nde gruplardan çıkma çabası gösterecek.

GALATASARAY VE FENERBAHÇE ÖN ELEME OYNAYACAK

Konyaspor dışında Süper Lig’den iki takım daha Avrupa Ligi’nde gruplarda mücadele etmek için mücadele edecek. Ligi üçüncü sırada tamamlayan Fenerbahçe 3. Ön Eleme Turu’ndan, ligi dördüncü sırada tamamlayan Galatasaray ise 2. Ön Eleme Turu’ndan Avrupa Ligi’ne merhaba diyecek. Diğer iki takım elemeleri geçmesi durumunda gruplara kalacak. Süper Lig’de şampiyon olan Beşiktaş direkt olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılırken, ikinci olan Başakşehir ön eleme oynayacak.

AVRUPA LİGİ MAÇ TARİHLERİ

Atiker Konyaspor'un Avrupa'daki grubu ve rakipleri 25 Ağustos Cuma günü çekilecek kura sonucunda belli olacak. Konyaspor’un gruptaki maç takvimi şu şekilde: 

1.MAÇ: 14 Eylül Perşembe

2.MAÇ: 28 Eylül Perşembe

3.MAÇ: 19 Ekim Perşembe

4.MAÇ: 2 Kasım Perşembe

5.MAÇ: 25 Kasım Perşembe

6.MAÇ: 7 Aralık Perşembe

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim