Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, UEFA mücadelesi ve ligdeki ilk 14 haftayı değerlendirdi. Palut, en büyük pişmanlığının, UEFA Konferans Ligi'nde Vaduz'a elendikleri maç öncesi sahayı değiştirmek olduğunu söyledi. Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, beIN Manşet'e bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu. Süper Lig'de geride kalan 14 haftayı ve Konyaspor'un performansını İlhan Palut şu sözlerle değerlendirdi: "Süper Lig'de bu sezon daha kaliteli bir lig oynanıyor. Geçen sezona göre kopmalar bu sezon daha geç yaşanacak. İzleyenler çok keyifli maçlar izledi. Avrupa'da takımların aldığı başarılı sonuçlar ülke puanımıza önemli katkılar sağlandı.

‘İKİ TÜRLÜ CEVAP VERDİ’

 “İlhan Palut, bir spor yazarı olsaydınız Konyaspor'un oyununu nasıl yorumlardı?” sorusuna ise "Bu soruyu iki türlü cevaplamak lazım. Birincisi top Konyaspor'dayken neler yapıyor, ikinci ise top rakipteyken Konyaspor neler yapıyor? Konyaspor, birinci bölgeden topu çıkartan ve oynayan bir ekip, optimal risklerle topu ikinci bölgeye taşır ve bazen kontra toplarla bazen de örgü toplarla topu kanatlara geçirir.  Kanatları etkin kullanır ve ceza sahası içinde agresif oyunla rakip alanda çoğalarak topu oynar. Bazen de kısa yollarla sonuca gitmeye çalışır. Top rakibe geçtiğinde Konyaspor ne yapar? Rakip takımın oyun anlayışına göre topa önde baskı yapar, bazen rakibin aut atışlarına pres yaparak topu kazanmaya çalışır, bazen de savunma yapar ama bunu gol yemek için değil de rakibi hazırlıksız yakalamak adına bunu yapar" şeklinde cevap verdi.

"KEŞKE BAŞKA SAHADA OYNASAYDIK

" Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, UEFA Konferans Ligi'nde Vaduz'a elenmelerindeki en büyük pişmanlığının rövanş maçında sahayı değiştirmek olduğunu söyledi. Palut, elenmemiz beni çok üzdü. Keşke başka sahada oynasaydık. Konya şehri adına, Türk futbolu adına, taraftarlar adına her anlamda bu sonuçtan memnun olmadığını ifade etti. Not: haberde yayıncı kuruluştan istifade edilmiştir.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim