Konyaspor’un başarılı Teknik Direktörü İlhan Palut, Süper Lig öncesi Futbol Arena’ya önemli açıklamalarda bulundu. Dünya Kupası’na verilen arada Antalya’da kamp yapan ve eksiklerini görme şansı elde eden Konyaspor’da yüzler gülmeye devam ederken, lig öncesi Teknik Direktör İlhan Palut, Konyaspor ve futbolla alakalı son durumu değerlendirdi. Takımdan memnun olduğuna işaret eden Palut, geçtiğimiz sezon ligi üçüncü sırada bitirdiklerini hatırlattı. İlk 11’de oynayan 5 oyuncusunun değiştiğini anımsatan Palut, sisteme dayalı bir takım olduklarını bildirdi. Palut, “Geçtiğimiz sezon ligi 3. bitirdiğimiz kadroda en ideal 11’dki 5 oyuncu değişti. Hatta İbrahim Sehic’i bir kenara bırakırsak takımın yüzde 50’si değişti. Bunun 3 oyuncusu defans bloğundan oldu. Ama kişiler üzerinden değil sistem üzerinden, prensipler üzerinden gittiğiniz zaman kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Tabi ki yeni giren oyuncuların zamana ihtiyacı oluyor Burada en çarpıcı örnek Adil” dedi.

‘LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMIYIZ’

Ahmet’ten sonra o formayı almanın kolay olmadığına işaret eden Palut, “O yükün altına bir anda girmek kolay değildi ama süreç içerisinde adım adım yere sağlam basarak o da tabi takımın değişmezlerinden oldu. Abdülkerim Bardakcı transfer oldu. Francisco Calvo transferi bu noktada bizim için sol stoper kolay bulunabilen bir mevki değildi ama bu noktada da takıma uyum gösterdi. Dediğim gibi doğru oyuncularla işte Ahmet Oğuz, Cebrail ikilisi... Sağ bekte doğru oyuncularla destekledik. Savunma prensiplerine aynen devam ettik, tekrar çalıştık, tekrar oyunculara takım savunmasının uyumunu bir şekilde gerçekleştirdik ve şu an ligin en az gol yiyen takımı olduk" diye konuştu.

‘OFANSİF OLARAK DAHA İYİ OLMAK ZORUNDAYIZ’

 “Ara transfer dönemine kadar olan bölümde eldeki kullanamadıkları oyuncuları efektif hale getirmek için çalışacaklarını ancak başarılı olamamaları halinde transfer düşünebileceklerini yineleyen Başarılı teknik adam, "Ofansif anlamda yeteri kadar üretken olmadığımızdan bahsettik. Defansta ligin en az gol yiyen takımıyız. Bir hamle olacaksa Konyaspor için bunu düşünmek ve belirlemek zor değil. Belli bir kadromuz var ve bu kadro içerisinde iki grup oyuncu var. Bir yeteri kadar şans verdiğim ama gerekli performansa bir türlü ulaşamayan futbolcular var. Bunların performansını ideal noktaya çekmemiz lazım. İki yeteri kadar süre alamayan oyuncularım var. Ya ben tercih etmemişimdir ya da oyuncu gerekli performansa ulaşmamıştır. Bu şekilde yeteri kadar kadromuz içerisinde kullanmadığımız oyuncuları da tekrar efektif hale getirmek için çalışıyoruz, çalışacağız bu dönemde” şeklinde konuştu.

‘ÖNEMLİ MAÇLARIMIZ VAR’

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, önemli maçlar oynayacaklarına dikkat çekti. Önlerinde kupa ve lig maçları olduğunu bunlardan iyi sonuçlar elde etmek istediklerini anlatan Palut, “ Kupa ve lig maçları var. Bunları oynayacağız. İnşallah bunların sonunda transfer dönemi geldiği zaman şunu derim; “Bütün oyuncularımın form durumu yükseldi. Kullanmadığımız oyuncular da artık hazırlar. Bizim transfere ihtiyacımız yok çünkü transfer bir camia beklentisi ama ekonomik bir külfet. İnşallah bu kadroyla bu işi kurtarırız ve kulübümüze yeni bir külfet eklemeyiz.’ Uğraştık, her şeyi yaptık, tekrar kazanmaya çalıştık ama olmadı. Gerçekten ihtiyacımız var sadece transferle çözülür duruma geldi süreç. Hücumsal anlamdaki durumlar için söylüyorum o zaman tabi transfer yönetim reaksiyonu, bir yönetim sorumluluğu. Bunu başkanımız ve yönetimimizle konuşuruz. Gerekliliklerini iletiriz, gerekli istişareleri yaparız ve o durumda da Konyaspor için gerekli hamleleri yaparız” ifadelerini kullandı.

OFANSİF YÖNÜMÜZÜ GÜÇLENİRMELİYİZ

Dünya Kupası arsı sonrası ofansif anlamda daha coşkulu bir takım olmayı hedeflediklerini ifade eden Palut, "Geride kalan süreçte yeteri kadar coşkulu, yeteri kadar tempolu değildik. Yeteri kadar pozisyonlar yakalamadık. Belki kazandığımız maçlarda bile çok net pozisyonlara girmediğimiz oldu. Bu noktada coşkulu hücum futboluna dönmemiz lazım. Bu çalışmalarla olur, bireysel futbolcu performanslarını artırarak olur. Bu ara bize bu noktada dokunuşlar yapmak için yeterli bir süre oldu. Buradaki çalışmalardan sonra tabi ki ligin en az gol yiyen takımı olmak çok önemli. Savunmadan vazgeçmeden, savunmadan ödün vermeden ofansif anlamdaki kısırlığa da bir son vermeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

‘SORUMLULUKLARIM VAR’

Konyaspor taraftarlarına desteklerinden dolayı teşekkür eden ve bu desteğe layık olmaya çalıştıklarını ifade eden İlhan Palut, "Konyaspor taraftarlarına teşekkür ediyorum. Ben Konyaspor’da gerçekten mutlu ve huzurluyum. Geldiğim günden bu yana insanlar beni sürekli desteklediler, taraftarlar sürekli beni destekledi. Biz her zaman çok iyi gitmedik. Bazen 4 maç, bazen 5 maç kazanamama serilerimiz oldu ama burada hiçbir şekilde güvenlerini kaybetmediler ve hep destek oldular. İnsanın çalıştığı yerde kendini güvende hissetmesi, insanların onu desteklediğini hissetmesi gerçekten pozitif bir durum. Konyaspor taraftarına bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. Takıma verdikleri destek için ayrıca şahsıma olan destekleri için tabi ki bir camiadan destek görmek mutluluğun yanında büyük bir sorumluluk. Bunu sorumluluk olarak addediyoruz. Bu desteğin ve sorumluluğun altında kalmamak adına çok fazla çalışıyoruz ve bunun karşılığını onları mutlu ederek vermek istiyoruz. Bu kulübe, bu camiaya karşı sorumluluklarım var” açıklamasında bulundu.

‘GÜVEN VURGUSU’

Palut sözlerini şu sözlerle tamamladı, “Günün birinde Konyaspor’daki misyonumu tamamladığımı düşünür ve hissedersem başka bir sayfa açmak istersem kariyerimde o zaman değerlendiririm. Şu an öyle bir duygum yok. O zaman hayat bize ne gösterecek göreceğiz. Belli bir spesifik hedeften bahsedemem ama şöyle söylüyorum, hep en zor neresiyse en baskı altında çalışılacak yer neresiyse, oralar için de çok şükür kendime güvenim var" dedi. İlhan Palut, Aykut Kocaman’ın Konyaspor’a çok büyük emek ve katkısı olan bir hoca olduğunu belirterek Konya’daki güzel sinerjiyi devam ettirmek istediklerini sözlerine ekledi.

‘HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR’

Öte yandan Ziraat Türkiye Kupası 5.tur maçında 22 Aralık Perşembe günü Bodrumspor ile saat 15.00'da karşılaşacak arabam.com Konyaspor, maçın hazırlıklarına Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri'nde yaptığı antrenman ile devam ediyor. Teknik Direktör İlhan Palut ve yardımcı antrenörler yönetiminde gerçekleşen antrenman, ısınma hareketleri ile başladı. Güç çalışması ile devam eden idman, hücum ve savunma varyasyonları ile devam etti. Futbolcular antrenmanı pas oyunu ile tamamladı. Endri Çekiçi, antrenmanın ilk bölümünde takımla birlikte çalıştı. Yeşil beyazlılar hazırlıklarına bugünde devam edecek.

Editör: TE Bilişim