Yeni sezon çalışmalarına devam eden Konyaspor, hazırlarını tam gaz sürdürüyor. Teknik patron İlhan Palut gözetiminde Kayacık Tesisleri’nde sürdüren Konyaspor, yeni sezon öncesi iddialı bir takım kurmak istiyor. Tesisleri basın mensuplarına açan Konyaspor, bu manada antrenmanın bir bölümünü gazetecilere açık gerçekleştirdi. Palut, antrenman esnasında merak edilenleri cevapladı.   

‘ALT YAPIDAN OYUNCULARIMIZ VAR’

Sağlık kontrolleri ile başlayan antrenmanların devam ettiğini kaydeden Palut, “Haziran’ın 27’sinde Erzurum’a kamp için geçmeyi düşünüyoruz. Çalışmalarımızı orada sürdüreceğiz. Temmuz’un 7’sinde hazırlık maçı yapmayı planlıyoruz. Hazırlık maçı için bazı takımlarla iletişimlerimiz sürüyor. Yine olursa Temmuz 14’de Konya’da bir hazırlık maçı yapmayı düşünüyoruz. Transferlerimizi zaten saymaya gerek yok. Bate Borisov ile UEFA Konferans Ligi’nde önemli bir maça çıkacağız. Alt yapıdan 10 tane oyuncumuz bizimle beraber çalışmalarını sürdürüyor. 1922 Konyaspor’dan Adem ve Mehmet Ali takımımızla beraber çalışmalara devam edecekler. Çok kalabalık çalışıyoruz. Erzurum’a gitmeden bir kamp kadrosu açıklıyoruz. Daha ideal bir kadro ile çalışacağız” dedi.

‘FORVET OYUNCUSU ALACAĞIZ’

Erken transferlerin yeni sezon öncesi önemli olduğunu bildiren Palut, “Erken transferlerle beraber takımı yeni sezona daha iyi hazırlama fırsatımız oluyor. Amilton’da bizim önemli bir oyuncumuz. Zymer Bytyqi yine önemli oyuncumuz. Tempoyu yükselten, rakibi hızıyla etkisiz hale getirebilen bir oyun anlayışı içinde olacağız. Yeni transferimiz Robert Muric, ters ayak ortalarıyla, şutlarıyla bize katkı sunabilecek bir oyuncu profili. Bizde belirlediğimiz oyuncularla yola en iyi şekilde devam etmek istiyoruz. Biz güzel bir sezon geçirmek istiyoruz. Geçen sezon olduğu gibi önemli başarılar elde etmek hedeflerimiz arasında. Ligden önce iki tane UEFA maçı oynayacağımız içinde maç ritmini yakalamamız önemli. Antrenman programı ile düzenlemeler ile formumuzu korumaya çalışacağız. Forvet almayı düşünüyoruz. Agresif bir forvet almayı planlıyoruz. Oyun tarzı olarak kesinlikle agresif bir oyuncu olmalı. Nedir bu agresiflik? Takıma savunmasına katkı yapacak, defans arkasına koşu yapabilecek. İkili mücadelelerde rakibini zorlayacak bir oyuncu profili almayı hedefliyoruz. Bunun yanında atabildiği kadar gol atacak bir oyuncu olacak. Diğer 10 kişi topu getirecek, forvet gol atacak. Böyle bir anlayışta oyuncu istemiyorum. Az önce bahsettiğim gibi agresif bir oyuncu olması önemli. Takımıyla beraber olması ve kuvvetli olması gerek. Abdülkerim’de bizler için önemli bir oyuncu. İnşallah hem onun için hem de bizim için hayırlısı olur” diye konuştu.

‘GENÇLER DAHA ÇOK FORMA GİYECEK’

Palut, gençlere bu sezon daha fazla şans tanımak istediğini belirtti. Palut sözlerini şöyle sürdürdü, “Hazır genç oyuncuları oynatmak isterim. Onları hazırlamak benim görevimdir. Her puan her maç bizler için çok önemli. Geçen sene genç oyunculara fazla forma şansı vermediğimizin farkındayız. Takım kurulumumuza baktığımız zaman biraz daha tecrübeli isimlere şans vermiştik. Avrupa’ya, Süper Lig’e ve Türkiye Kupası’na göre takım kuruluşumuzu sağlıyoruz. Burada inşallah üç kulvarda da yer alırız. Gençlere bir şans vermek istiyorum onları da değerlendirmek istiyorum. Oynatamadığımız gençler içinde 1922 Konyaspor adı altında gerçek bir pilot takımı kurmakta istiyoruz. Şans veremediğimiz oyuncuları 1922 Konyaspor’da takip etmeyi sürdüreceğiz. Avrupa’da mücadele edeceğimiz için kendi adıma da bir heyecan söz konusu. Ben lige inanılmaz önem veriyorum. Avrupa’ya giden kapı ligden geçiyor. Türkiye’yi Avrupa’da en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Gruplara kadar ilerlemek istiyoruz. Avrupa başka bir durum. Rakibimiz Bate Borisov ile alakalı kendi kafamda eksilerini ve artılarını belirledim. İlk söylemem gereken yüksek seviyede oynayan tipik bir Kuzey Avrupa takımı. Kendileri son derece ritimli. Çok iyi mücadele etmememiz gerekiyor. Fizik olarak ta karşılık vermemiz lazım. Çok ciddi bir rakiple oynayacağımızın farkındayız”

STOPER ŞART’

Stoper transferinin şart olduğunu beyan eden Palut, alternatif olmasının bir zorunluluk olduğuna işaret ederek, “Biliyorsunuz Anicic ile daha önce yollarımızı ayırdık. Abdülkerim’de giderse kesin olarak stopere en az 2 takviye yapmak zorundayız. Biri yabancı sol stoper ve alternatif bir Türk stoper almayı düşünüyoruz. Sokol’da şu an ileri uçtaki tek alternatifimiz. Taraftarımızın desteği gün geçtikçe daha da artmaya devam ediyor. Bu sene son 100. yıl kutlamalarında da oldum. Taraftarlarımızın heyecanına şahit oldum.  Bizi destek anlamında yalnız bırakmadılar. Bate Borisov maçında taraftarlarımız itici güç olacak. Sahada mücadele eden isteyen bir takım olmak ve taraftarlarımızı mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim