Süper Lig’de 36.hafta heyecanı başlarken İttifak Holding Konyaspor, 9 Mayıs Pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Antalyaspor karşılaşmasının hazırlıklarına devam ediyor. Ligde ikinciliği hedefleyen ve Fenerbahçe ile arasında 4 puanlık bir fark olan Yeşil-Beyazlılar, Antalyaspor deplasmanında kazanarak Fenerbahçe’nin Beşiktaş’a mağlup olmasını bekliyor

Spor Toto Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’da Antalyaspor karşılaşması hazırlıklarında sona gelindi. Ligin 36.haftasında 9 Mayıs Pazartesi günü Akdeniz ekibine konuk olacak Yeşil-Beyazlılar, Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde hazırlıklarını tamamlamak üzere. Hafta boyuncu Antalyaspor’un artı ve eksi yönlerine çalışan Anadolu Kartalı, yarın yapacağı son idmanın ardından Antalya’ya gidecek. Ligde son olarak sahasında konuk ettiği Fatih Karagümrük’e 2-1 mağlup olan Konyaspor, Antalyaspor deplasmanında kazanarak ikincilik yarışını sürdürmek istiyor. Fenerbahçe’nin yarın Beşiktaş deplasmanına olası puan kaybı ve Konyaspor’un Antalya deplasmanında olası galibiyetiyle ikinci sıra için umutlarını sürdürecek olan temsilcimiz sezonu seri galibiyetlerle ikinci sırada tamamlamak istiyor. 35 hafta sonunda 64 puan toplayan ve üçüncü sırada yer alan Yeşil-Beyazlılar, galibiyet planları yapıyor. Karagümrük karşısında sahasına şok bir yenilgi alan Konyaspor, Fenerbahçe’nin de kazanmasının ardından rakibiyle arasındaki puan farkı 4’e çıkmıştı. Bu sezon iç sahada ikinci yenilgisini Karagümrük karşısında alan temsilcimiz, deplasmanda iç açıcı bir performans sergileyemezken Antalyaspor deplasmanında 3 puan hesapları yapıyor. Son deplasman maçında Yeni Malatyaspor’u 3-2 mağlup eden Anadolu Kartalı, üst üste ikinci deplasman galibiyeti almak adına sahaya çıkacak. Fenerbahçe’nin yarın Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacağı haftada rakibinin puan kaybetmesini bekleyen Konyaspor, Antalyaspor’u yenerek ikincilik yarışında puan farkını 1’e indirmek isteyecek.

SOKOL SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Konyaspor’un tecrübeli forveti Sokol Cikalleshi gole hasret kalırken, Antalyaspor maçında gol orucunu bozma hedefinde. Süper Lig'in 31. haftasında Konyaspor’un, Göztepe’yi 3-0 yendiği maçta ilk golü atan deneyimli oyuncu, ardından görev aldığı 4 maçta fileleri havalandıramadı. Arnavut isim, Göztepe karşılaşmasının ardından süre aldığı 170 dakikada gol sevinci yaşayamazken, Rizespor, Gaziantep, Yeni Malatyaspor ve Karagümrük maçlarını boş geçti.

Konyaspor’un golcüsü, bu sezon şans bulduğu 31 maçta 10 kez ağları havalandırarak takımının en golcü ismi olurken, bu sezon Sivasspor, Başakşehir, Göztepe (3), Gaziantep, Trabzonspor, Kasımpaşa ve Kayserispor (2) müsabakalarında ağları havalandırmayı başardı. Cikalleshi 23 maçı ise boş geçti.

Son haftalarda Ahmed Hassan’ın arkasında karşılaşmalarda yedek kulübesinde başlayan Sokol Cikalleshi, sonradan oyunda dahil olurken istenilen performansı sergileyemedi. Yedek olmasından memnun olmayan tecrübeli futbolcunun Antalyaspor deplasmanında maça ilk 11’de başlaması bekleniyor.

RAKİPTE HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Fraport TAV Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında 9 Mayıs Pazartesi günü evinde İttifak Holding Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde futbol sorumlusu Nuri Şahin yönetiminde gerçekleştirilen antrenman ısınma hareketlerinin ardından dar alanda pas çalışması ile başladı.

Antrenman, yarı sahada çift kale maç ile sona erdi. Antrenmana, sakatlığı süren Harun Alpsoy, Admir Mehmedi ve Sinan Gümüş katılmadı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim