Tecrübeli kaleci, Antalya kampında Tivibu Spor’a önemli açıklamalarda bulundu. Deneyimli file bekçisi, "Kalecilerin Dünya Kupasındaki yeri çok önemli. Çünkü maçın gidişatını değiştirebiliyorlar. Penaltılara kaldığı takdirde çok önemli iş düşüyor. Fas’ın kazanmasını itiyorum. Bu şekilde Afrika’dan bir takım Dünya Kupası’nı kazanmış olur” dedi.

TÜRK FUTBOLU GENÇ HOCALARLA GELİŞİYOR

Türk futbolunun son dönemlerde büyük gelişim gösterdiğini ifade eden Sehic, "2011’de geldiğimde Türk futbolcu farklı noktadaydı. Daha çok uzun topların olduğun farklı bir mantalite vardı. Günümüzde daha modern futbol un gereklerini sergileyen bir Türkiye görüyoruz. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de genç hocalar. İlhan Palut olsun, Çağdaş Atan olsun, Ömer Erdoğan hoca olsun. Dünya futbolunu Türkiye ligine yansıtmakta başarılı oluyorlar." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE 10 YIL KALECİ SORUNU YAŞANMAZ

 Türkiye'de mevcut kalecilerle 10 yıl boyunca kaleci sorunu yaşanmayacağını ifade eden başarılı kaleci, "Genç kalecilerin gelişimini takip ediyorum. Gelişimleri gerçekten olağanüstü. Uğurcan Çakır, kariyerini devamına Avrupa’da oynayabilecek düzeyde. Altay ise güzel bir performans gösteriyor. Biraz daha duygularını kontrol edebilir. Türkiye’de önümüzdeki 10 yıl boyunca kaleci açısından sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyorum." dedi.

GALATASARAY MAÇINDA KENDİME HAKİM OLAMADIM

İbrahim Sehic, kırmızı kart gördüğü Galatasaray maçıyla ilgili ise şunlar söyledi: "Maç gergin başlamıştı karşılıklı gollerden sonra. Taraftarın da baskısı vardı. Atılan paralar vs. Bunlar futbolun içinde var. Gelen golden sonra kendime hakim olmadım. Böyle bir şey yaşanmaması gerekiyordu. Arkadaşlarımdan özür diledim."

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim