İslami Dayanışma Oyunları Konya’da devam ederken, şehirde hareketlilik sürüyor. 56 ülkeden 4200 sporcunu yer aldığı organizasyonda müsabakalarda çekişmeli anlara sahne alıyor. Otellerin doluluk oranı turizmcileri mutlu ederken, esnafta adeta bayram havası yaşıyor. Spor yatırımları noktasında özellikle son yıllarda büyük atılım içerisinde olan Konya, bunun meyvelerini ise toplamaya devam ediyor. Müsabakalar Atletizm Pisti, Olimpik Yüzme Havuzu, Spor Salonları gibi yerlerde devam ederken Konya’da spor şöleni yaşanıyor. Konya Gençlik Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, ilde düzenlenen organizasyonlar ilgili büyük emek verildiğini ve ellerinden gelen gayretin en iyisini gösterdiklerini ifade etti.

‘BURADA BİRLİK VAR’

İslami Dayanışma Oyunları’nın Türkiye ve Konya’da olmasının tarihi bir olay olduğunu kaydeden Şahin, “Öncelikle böyle bir fırsatı bizlere verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Şehrimiz şu anda İslami Dayanışma Oyunları gibi olağan üstü bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Oyunlar için tüm hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Zaten müsabakalarda tüm hızıyla devam ediyor. İslami Dayanışma Oyunları’nın Türkiye’de ve Konya’da düzenlenmesi konusunda hem mutluyuz hem de sevinçliyiz. Şehrimizi bu oyunlar sayesinde tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Konya’nın uluslararası kamuoyunda tanınırlığı artıyor. Sadece sportif olarak değil, kültürel, ekonomik, tarihi, yönlerde ve alanlarda Konya’yı anlatmış ve tanıtmış oluyoruz. Bu büyük bir şölen aslında. İslam ülkeleri adına büyük bir bayramdır. İnşallah bu oyunlar sonrasında şehrimize gelen binlerce yerli ve yabancı misafirlerimizin şehrimizden mutlu mesut bir şekilde ayrılmalarını istiyoruz. Adından da anlaşılacağı üzere İslami Dayanışma Oyunları sadece spor oyunları değil, İslam ülkeleri arasında birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışmadır” dedi.

‘KARDEŞLİK PEKİŞİYOR’

Kardeşlik adına İslami Dayanışma Oyunları’nın bir fırsat olduğunu ifade eden Şahin, “Şu anda da bu kardeşlik duygusuna çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Yani burada diğer İslam ülkeleri ile kardeşliği ve birliği, beraberliği sağlıyoruz. Bizlerde misafirlerimizin Konya’dan memnun kalmaları adına çok ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Görevimizi en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu oyunlar şehrimize yeni spor tesisleri kazandırdı. Konya olarak İslami Dayanışma Oyunları öncesi ciddi bir yatırım içerisinde girmiştik. Konya bu noktada son yıllarda spor yatırımları noktasında büyük ilerleme gösterdi. Yapılan spor tesisleri gerçekten boşa olan şeyler değil. Bu tesisler bizim geleceğimizdir. İslami Dayanışma Oyunları öncesi şehrimize Atletizm Pisti, Olimpik Yüzme Havuzu, Karatay Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi, Olimpik Bisiklet Veledromu, gibi önemli spor yatırımları kazandırıldı” diye konuştu.

‘YATIRIMLARI GENÇLERİN HİZMETİNE SUNDUK’

Yeni yatırımların 7’den 70’e herkesi mutlu ettiğini kaydeden Şahin, “Şehrimize yeni tesislerin kazandırılması sporcularımızı da vatandaşlarımızı da memnun etti. Yeni yatırımlarla beraber mevcut spor tesislerimizin de bakım ve onarımlarını gece gündüz çalışarak giderdik. Tespit ettiğimiz eksikleri gidererek, gençlerimizin hizmetine sunduk. Sporcularımıza yeni tesisler noktasında hizmet vermenin mutluluğunu da yaşıyoruz. Bu tesislerde gençlerimiz ve sporcularımız en güzel şekilde modern bir ortamda antrenmanlarını ve müsabakalarını gerçekleştiriyor. Bu hizmetler ile gençlerimizin başarıya giden yolda önemli bir katkı sunmuş oluyoruz.

‘TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ’

Milli tenisçi Sönmez çeyrek finalde Milli tenisçi Sönmez çeyrek finalde

Şahin, devletin gençler ve sporcular için seferber olduğunu hatırlattı. Sözlerini sürdüren Şahin, “Devletimizin, bakanlığımızın tüm imkanlarını gençlerimize seferber ediyoruz. Gerek tesis olarak gerek antrenör vasıtasıyla, en iyi şartlarda antrenmanlarını yapmalarını sağlıyoruz. Müsabakalara en iyi şekilde hazırlanmalarına olanak sağlıyoruz. İnşallah bu imkanlar sporcularımızın başarılarına bir yenisini daha ekleyecektir. Bunun meyvelerini tüm branştaki genç sporcu arkadaşlarımızdan ilerleyen zamanlarda daha da çok göreceğiz. Bizler gençlerimize güveniyoruz. İslami Dayanışma Oyunları’nda zaten tüm branşlarda ülkemiz adına tarihi başarılara imza atılıyor. Madalya sayısı bakımından zirveyi yaşıyoruz. İnşallah bu çıtayı önümüzde ki süreçte daha da yükselteceğiz. Tüm müsabakalarda güzel sonuçlar elde edeceğimizi, madalya sayılarımızın artacağına yürekten inanıyoruz” diyerek düşüncelerini aktardı.

‘MİSAFİRLERDE MEMNUN’

Misafirlerin de Konya’da gelmekten ötürü büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekleyen Şahin, “56 ülkeden 4200 sporcu İslami Dayanışma Oyunları’na katıldı. Teknik heyeti ve antrenörleri derken bu sayı daha da çok artıyor. Tabi ilimize gelen yerli ve yabancı turistlerimizde var. Bizler onları ağırlamanın gururunu yaşarken, onlarda Konya’da bulunmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getiriyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim