Konyaspor’un teknik patronu İlhan Palut, yeni sezon öncesi önemli açıklamalarda bulundu. UEFA Konferans Ligi ön eleme ve Süper Lig’e iyi bir başlangıç yapmak isteyen Konyaspor, Teknik Direktör İlhan Palut, yönetiminde çalışmalarını sürdürüyor. Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen ve yönetim kurulu üyeleri ile aralarında özel bir bağ olduğuna işaret eden Palut, “Genel olarak uyum içerisinde çalışıyoruz. Uyum içerisinde çalışmak çok güzel bir şey. Yönetimimiz ile sürekli istişare haşindeyiz. Koordineli bir şekilde, Konyaspor için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bize sürekli destek oluyorlar. Buda takımın moral ve motivasyonu açısında önemli bir durum. Onlara buradan teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Hızlı aksiyon alabiliyoruz. İnşallah sahaya yansımaları daha iyi olur. Transferde çalışan güzel bir ekibimiz var. Takıma fayda sağlayabilecek doğru oyuncular aldığımıza inanıyoruz” dedi.

‘BEKLENTİLERİN FARKINDAYIZ’

Süper Lig’de her zaman istikrarlı olmak zorunda olduklarını kaydeden Palut, maçların zorluklarına dikkat çekerek, “Ligde istekli bir oyun oymayı arzu ediyoruz. Ben ve teknik heyetimiz ile birlikte istikrarı ve devamlılığı çok önemsiyoruz. Her sene üst sıralara oynamak ve bunu alışkanlık haline getirmek zorundayız. Geçen sezon bu doğrultuda önemli adımlar atmıştık. Sıralamayı düşünmüyoruz. Bu sezonda Süper Lig’de hedefimiz yine üst sıralar olacak. Takımımıza güveniyoruz. Yeni sezonda Konyaspor’dan beklentilerinin farkındayız. İnşallah güzel bir sezon geçiririz” diyerek düşüncelerini aktardı.

‘AVRUPA’DA İLERMEKEK İSTİYORUZ’

Avrupa Kupaları’nda sonuna kadar gitmek istediklerini kaydeden Palut, “Takım olarak form tutarak yolumuza emin adımlarla devam etmek istiyoruz. 20 Haziran’da sahaya inmiştik. Her sene aslında lige erken başlayan takımların düşüş gösterdiğine şahit olmuşuzdur. Biz başarılı olmak istiyoruz. Form durumumuzda değişkenlik olsun istemiyoruz. Ligin başı için erken form tutmanın bir avantaj olacağını düşünüyorum. Biz form tutup yolumuza devam etmek istiyoruz. Erken başlama durumunu avantaja çevirmeye çalışacağız” diye konuştu.

‘BİLDİĞİMİZ OYUNCULAR ALDIK’

Palut, yeni sezon öncesi yapılan transferlerin önemine dikkat çekti. Transferde başarılı olduklarına inandıklarını kaydeden Palut, sözlerini şöyle sürdürdü, “Lig bitmeden önce scout ekibimiz transfer çalışmalarına başlamıştı. Tabi bizlerde o dönem lige konsantre olmuştuk. İç piyasan takıma kazandırdığımız Türk oyuncuları tanıyor ve biliyoruz. Takıma uygun şekilde oyuncular aldık. Birçok mevkide oynayan transferlerimiz oldu. Muhammed Demir’de bildiğimiz tanıdığımız bir isimdi. Transferlerin kampa yetişmesi, taktik antrenmanlar açısından büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

‘SİSTEM TAKIM İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR’

” Kendilerini başarıya götüren formattan ve sistemden ayrılmayacaklarını ifade eden Palut, “ Bizi başarıya götüren formattan ve sistemden çok da fazla ayrılmayacağız. Giden oyuncularımızın yerine oyuncular aldık. Abdülkerim'in yerine oyuncu aldık. 11'den giden oyuncular oldu ama benzer oyuncuları bünyemize kattık. Mesela; Pavicic pas oyununa çok yatkın. Muric'i aldık. Transferleri yaparken sistemimize uygun oyuncular almak gerekiyordu. Oyuncuları fiziksel olarak kendi seviyemize çekmemiz gerek. Pas yapan, oyunu elinde tutan ve buna mücadelesini ekleyen, keyif veren bir Konyaspor izlettirmek istiyoruz” diye konuştu.

‘SAVRULMAK BİZE YAKIŞMAZ’

Konyaspor olarak bu sezon savrulan bir takım olmak istemediklerini ifade eden 45 yaşındaki genç teknik adam, lige damga vurmak istediklerine işaret ederek, “İnşallah bu sezon lige denge getiririz.  Ligde bir sezon iyi olan ve sonra savrulan bir takım olmak istemiyoruz. Bir anda şampiyonluktan bahsetmemiz de takım üstünde stres oluşturabiliriz. Biz lig ve Avrupa'da başarılı olmak istiyoruz. Ligde de istikrarlı olmayı arzu ediyoruz. İstikrarı çok önemsiyorum. Her sene üst sıralara oynama alışkanlığımız olmalı. Biz geçen sene bu doğrultuda önemli adımlar attık. Sıralamayı düşünmüyoruz. Süper Lig’de hedefimiz üst sıralarda yer almak ve yolumuza istikrarlı bir şekilde devam etmek diyebiliriz” dedi.

‘TARAFTARLARIMIZA İHTİYACIMIZ VAR’

Taraftarlara seslenen ve onların desteğini önemsediklerini anlatan Palut, sözlerini şöyle tamamladı. Palut, “Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Pandemiden statlara dönüş sezonu zorluydu. Konyaspor taraftarları yükselen sayısıyla, ivmesiyle bize desteklerini her daim sürdürdü. Göreve geldikten sonra maç kazanmakta zorlandığımız zamanlar da oldu. Ama taraftarlarımız bizlere güvendi. Geri adım atmadılar. Bu desteklerinin yeni sezonda da artarak sürmesini arzu ediyorum. Futbol popüler bir oyun. Taraftarlarımıza her maç kazanma isteğiyle sahada olacağımızın sözünü veriyorum. Klişe olsun diye söylemiyorum, Konyaspor taraftarları her zamanki gibi itici bir güç olacaktır." diye konuştu.

‘KONYASPOR BAYRAMLAŞTI’

2022-2023 sezonu hazırlıkları üçüncü etap çalışmalarına Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde devam eden temsilcimiz Konyaspor, antrenman öncesi bayramlaştı. Bayramlaşma töreni sonrası Teknik Direktör İlhan Palut ve yardımcı antrenörler yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma ve kuvvet çalışması ile başladı. Futbolcular, taktik çalışma sonrası oynanan çift kale maç ile antrenmanı tamamladı.

Süper Lig'de 31. haftanın hakemleri açıklandı Süper Lig'de 31. haftanın hakemleri açıklandı

Editör: TE Bilişim