Röportaj: Hasan Yıldırım

ÖNCELİKLE KENDİNDEN BİRAZ BAHSEDER MİSİN?

Adım Faruk Uzudere. 1996 Konya doğumluyum. Burada büyüdüm. Yine aynı şekilde futbola da burada başladım. 

KİŞİLİK ÖZELLİKLERİN NELERDİR?

Aslında çok sakin birisiyimdir. Birinin beni sinirlendirmesi için olağanüstü bir özveri ile üzerime gelmesi gerekiyor. Anca o zaman sinirlenirim (Gülüşmeler).

FUTBOLA NASIL BAŞLADIN?

Futbola Konya Demirspor’un seçmeleri ile başladım. Okuldaki beden eğitimi hocalarım beni oraya seçmelere gönderdi. 40 kişinin katıldığı bir seçmeydi. İşim de baya zordu. Her şey güzel başladı. Isınma hareketlerinden sonra çift kale maç yaptık. Hocamız beni beğendi ve lisansımı çıkardı. Sonra ilk maçımı ise Çatalhöyük Çumra Belediyespor’a karşı oynamıştım. O maçı unutamıyorum çünkü ilk maçımda gol atmıştım. Bu şekilde başladı işte (Gülüşmeler).

KONYA DEMİRSPOR’DAN KONYASPOR ALTYAPISINA TRANSFER OLDUN. BU SÜREÇ NASIL İLERLEDİ?

4 yıl Demirspor’da oynamıştım. Bu süreç gerçekten iyi geçiyordu benim için. Büyükler kategorisinde gruplara falan gitmiştik. Demirspor’daki son senemde Niğde’ye gruplara katılmıştık. Orada Aksaray, ve Karaman’a karşı güzel bir performans sergiledim. Hatta oradan teklifler de geldi. Ama Konya’ya geldikten sonra o dönemki Konyaspor Antrenörü Muammer Pirinçci sayesinde Konyaspor altyapısına transfer oldum. O zamanlar U18 takımına transfer oldum. Birkaç ay sonra U18 kapandı ve biz de U19’a geçmiştik.

BU SEZON BAŞINDA KONYASPOR’DAN ANADOLU SELÇUKSPOR’A GİDEREK PROFESYONEL OLDUN. BU SÜREÇ NASIL İLERLEDİ VE NELER YAŞANDI?

Öncelikle bana bu güzel haberi Mesut Erçetin ve Cihan Önal hocalarım verdi. İlk olarak Anadolu Selçukspor’un Konya’daki kampına katılacağımı söylediler. Büyük bir sevinçle geldik. Fakat buradaki kampta hiçbir şey belli değildi. Sonra Isparta Davraz kampına da katıldık. Burada o dönemki hocamız Cenk Özcan beni beğendi. Konya’ya geldiğimde de sözleşme imzaladım. 

PROFESYONEL OLARAK KARİYERİNİN İLK SEZONUNU GEÇİRDİN. BUNUNLA İLGİLİ OLARAK NELER SÖYLERSİN?

Profesyonellik çok farklı… Altyapıda hocalarımız bize profesyonel dünya ile ilgili olarak sürekli bilgiler veriyordu ama gerçekten içine girmeden anlaşılmıyor. Bu ortam çok farklı… Bu işten aile geçindiren daha olgun insanlarla vakit geçiriyorsun. Bu da sizi hayata bakış açısından diğer insanlara nazaran tecrübeli kılıyor. Altyapıda böyle bir şey yok mesela. Hepsi akranın.

HAYATININ SON 2 YILINI KIYASLAR MISIN? BİRİSİNDE AMATÖR OLARAK OYNADIN DİĞERİNDE İSE PROFESYONEL. HAYATINDA NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLER OLDU?

Altyapıdayken çok sıkıntılıydık. Sıkıntılı derken, gelecek adına bazı endişelerimiz vardı. Küçük yaştan beri futbol oynayarak 18, 19 yaşına geliyorsunuz. Sonrası için ‘Acaba ne olacak’ kaygısı her zaman sürüyor. Sonuçta U21’den sonra altyapı kategorisi yok. Ya çıkıp bir yerde oynayacaksın, ya da hayatının geri kalanını bir şekilde idare edeceksin. Bu sezon başındaki kamp sürecinin benim için ciddi bir avantaj olacağının farkındaydım. İyi bir süreç geçirerek de profesyonel oldum. Profesyonel olduktan sonra bir nebze olsun rahatladım. Tam olmadık, daha çok çalışmamız lazım ama en azından o çalışma şevkini ve imkânı daha kolay bir şekilde bulabiliyoruz. 

BU SEZON SENİN İÇİN NASIL GEÇTİ? PERFORMANS OLARAK KENDİNDE DEĞİŞİKLİKLER HİSSEDİYOR MUSUN?

Evet. Ciddi anlamda bir değişiklik var. Geçen sezonu geçelim; bu sezon başındaki Isparta kampı ile devre arasındaki Antalya kampı arasında bile çok fazla fark vardı. Hocalarımdan Allah razı olsun. İlk 6 ay Cenk Özcan, kalan süreçte ise Mustafa Alper Avcı ile çalıştık. Gerçekten iyi insanlar. Üzerimizde emekleri çok… Volkan Koçaloğlu, Gökhan Öztürk, Ufukhan Bayraktar ve Ragıp Başdağ ağabeylerimden Allah razı olsun. Onlardan da çok şey öğrendik.

ÖLÜ SEZONU NASIL DEĞERLENDİRİYORSUN? BİREYSEL OLARAK ÇALIŞMALAR YAPIYOR MUSUN?

Evet. Birey olarak çalışmalarımı devam ettiriyorum. Şu an Ramazan ayındayız ve iftardan sonra 12’den sahura kadar çalışıyorum. Ondan sonra da uyku moduna geçiyorum. Normal günlerde ise gündüz çalışmalarımı sürdürüyorum. 

GELECEK SEZON İLE İLGİLİ OLARAK NELER SÖYLERSİN? NASIL BİR SEZON HAYAL EDİYORSUN?

Geçen sezon çok çalışmama rağmen forma şansı bulamadım. Çok bekledim ama hocalarım henüz hazır olduğumu düşünmedi sanırsam. Onların kararı. Hocalarım öyle görmüş. Bu sezon daha çok çalışıp daha çok forma şansı bekliyorum. Hedefim oynamak. İnşallah bu sezon da forma şansı bulacağım.

HEDEFİN NEDİR?

İlk hedefim Konyaspor A takımı. Eğer orası da olmazsa bir şekilde kendimi göstererek Süper Lig’e yükselmek istiyorum.

PEKİ, BİR İDOLÜN VAR MI?

Gökhan Gönül

BİRAZ DA MAGAZİNSEL SORULARA GEÇMEK İSTİYORUM. BİRLİKTE OYNADIĞIN ARKADAŞLARI NARASINDA SENCE EN İYİ GOLCÜ KİM?

Bu sezon birlikte oynadığımız Seddar Karaman. Çok hırslı ve iyi bir golcü… Bütün fırsatları değerlendiriyor. Arada kaçırıyor ama kaçırdığı kadar da atıyor (Gülüşmeler).

BU SEZONKİ TAKIM ARKADAŞLARIN ARASINDA EN ÇALIŞKAN FUTBOLCU?

Seddar Karaman diyebilirim. Baya çok çalışıyor.

PEKİ, EN TEMBEL?

Berat abi (Berat Çetinkaya). Ama kral Volkan abi (Volkan Koçaloğlu). O da yaşından dolayı galiba (Gülüşmeler). 

TAKIMDA EN İYİ ŞARKI SÖYLEYEN KİM?

Berat Çetinkaya 

EN KÖTÜ ŞARKI SÖYLEYEN?

Gökhan Öztürk (Gülüşmeler). Genellikle Kapanmaz Yara diye bir şarkı söylüyor.

EN BONKÖR?

Aslında bu sezon takımda herkes bonkör… 

EN İYİ GİYİNEN?

Herkes iyi giyiniyordu bence (Gülüşmeler).

EN FAZLA YEMEK YİYEN?

Serhat Yazgan

SANA SÖYLENEN BİR LAKAP VAR MI?

Agüero (Gülüşmeler).

BİR SAĞ BEK OYUNCUSUNA GOLCÜ LAKABI NASIL VERİLDİ?

Sağ bek dolu olduğunca Cenk hoca (Cenk Özcan) beni çeşitli bölgelerde deniyordu. Küçük çift kaleler oynadığımızda çok gol atıyordum. Normal çift kalelerde hücuma etki yapıyordum bir de. Ondan Agüero yaptılar beni. En fazla Cenk hoca ile Gökhan Öztürk söylüyordu ama (Gülüşmeler).

EN SEVDİĞİN YEMEK NEDİR?

Yemek seçmiyorum aslında. Her şeyi yiyorum. Türk mutfağı zaten seçilmeyecek kadar güzel (Gülüşmeler).

EN SEVDİĞİN AKTÖR KİMDİR?

Kıvanç Tatlıtuğ

EN SEVDİĞİN ŞEHİR HANGİSİ?

Memleketim, Konya.

FUTBOL DIŞINDA NELER YAPARSIN?

Arkadaşlarımla müzik yaparız genelde. Söylüyorum ama çalamıyorum (Gülüşmeler).

NE TÜR ENSTÜRMANLARI DENEDİN?

Saz ya. Abi çok iyi ama çalamıyorum (Gülüşmeler).

SÜPER GÜCÜN OLSAYDI NE İSTERDİN? SAZ ÇALMAK HARİCİNDE TABİ (GÜLÜŞMELER).

Saz çalmak haricinde… (Gülüşmeler). Aslında İspanya’da futbol oynamak isterdim.

EN ZORDA KALDIĞIN ZAMAN?

Olmuştur ama hatırlamıyorum. 

EN GURURLANDIĞIN AN?

Anadolu Selçukspor’a ilk imzayı attığım zaman.

BİZE VAKİT AYIRDIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ben teşekkür ederim.

Editör: TE Bilişim