Selçuklu Belediyespor birçok branşta spor yatırımlarına devam ediyor. Sporcuların temel ihtiyaçlarını karşılayan Selçuklu Belediyesi, bunun meyvesini de uluslararası müsabakalar ve diğer şampiyonalarda almayı sürdürüyor. Selçuklu Belediyespor’un Kick Boks’ta yetiştirdiği önemli sporcularından biri olmayı başaran Ebubekir Yıldız ve Çetin Karapınar, Türkiye’de ve dünyada önemli başarılar elde etmişti. Yıldız ve Karapınar düşüncelerini Yenigün ile paylaştı.

Milli Sporcu Ebubekir Yıldız, spora ilk futbolla başladığını ardından ise kick boks branşında devam ettiğini açıkladı. Sporcu kimliğini küçük yaşlardan itibaren kazandığını anlatan Yıldız, “Çocukluktan beri spora ilgim var. 17 yaşındayım. İlkokulda 5. sınıfta futbol oynuyordum. Futbol ile spor hayatına başlamıştım aslında. Okulumuzda tekvando takımı vardı. Ben bundan etkilenmiştim. Daha sonra bende yapabilirim diye düşündüm. İlkokul sürecim devam ederken anneme bende kick boksa gitmek istiyorum dedim. Ardından Selçuklu Belediyespor Spor Okulları’na yazıldım. 8. sınıftayken hem futbol oynuyordum hem de kick boksa gidiyordum.

‘KİCK BOKS TERCİHİM OLDU’

 Daha sonra ise futbolu bırakıp, kick boksa ağırlık vermeye başladım. Zaten dövüş sporlarına ayrı bir ilgim vardı. Kick Boks’ta azimle çalışmalarımı sürdürdüm. Antrenmanlarımı eksik etmedim. Türkiye Gençler kategorisinde şampiyon olmayı başardım. İstanbul’da Word Kupası’na katılma imkanımız oldu. 2022 Mayıs ayında düzenlenen bu turnuvada Dünya Kupası’nda ikinci olmayı başardım. Ardından ise Kocaeli’de 2022 Haziran ayında düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda ikinci oldum. Başarılarımdan ötürü milli sporcu olmaya hak kazandım” dedi.

‘BAYRAĞI DALGALANDIRMAK İSTİYORUM’

Çalışmalarını aksatmadan sürdüreceğini kaydeden Milli Sporcu Ebubekir Yıldız, “İtalya’da kendi kategorimde Dünya Şampiyonası’nda üçüncü oldum. Tabi bu başarıları elde etmek kolay olmadı. Kendim bir yandan çalışıyordum diğer yandan ise antrenmanlarıma gidiyordum. Düğünlerde bile antrenmanlarıma devam etmiştim. İtalya’dan döndükten sonra, bizlere muhteşem bir şekilde karşıladılar. Bundan büyük gurur duydum. Geriye dönüp baktığımda bu günlere kolay gelmedim. Türk Bayrağı’nı her zaman dalgalandırmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘KULÜBÜMÜZ BİZİ HEP DESTEKLİYOR’

Milli Kick Boks’cu Ebubekir Yıldız, 2023 yılının Ocak ayında Türkiye Şampiyonası olacağını hatırlattı. Yeni başarılar elde etmek için çalışmalarına devam edeceğini aktaran Yıldız, “Selçuklu Belediyespor bünyesinde hazırlıklarımız devam ediyor. Kulübümüz bize her zaman maddi manevi destek sağlıyor. Yeme içme masraflarımızı bile üstleniyor. Şampiyonalarda bizleri en iyi otellerde ağırlıyor. Spor malzemeleri noktasında destek sağlıyor. Yapılan bu spor destekleri tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Buradan bir kez daha Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı’ya teşekkür ediyorum” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

‘HER TÜRLÜ DESTEK ALIYORUZ’

Milli Sporcu Çetin Karapınar ise, Türkiye’yi özellikle uluslararası müsabakalarda en iyi şekilde temsil etmek istediğini ifade etti. Karapınar, “Küçüklükten beri dövüş sporlarına yoğun ilgim vardı. Babam gece boks maçlarını izlerdi. Bende onunla birlikte izlerdim. Daha sonra Demir Yumruklar adı altında çıkan bir filmden çok etkilendim. Kick Boks’a ilgim ilk o zaman başladı. Babam sağolsun bana bu konuda çok destek çıktı. Selçuklu Belediyespor bünyesine Kick Boks branşına yazıldım. Hem ailem hem hocalarım bana büyük destek oldu. Hocam Mevlüt Aker’i 9 senedir tanıyorum. Burada herşey çok güzel. Selçuklu Belediyespor bizlere maddi ve manevi her türlü imkânı sağlıyor. Bunların başında tekmelik, eldiven, eşofman gibi önemli şeyler geliyor. Şu an ring alanımız bile var. İnsan burada kendini daha özgür hissediyor. Servis hizmeti de alıyoruz. Malzeme desteği alıyoruz” dedi.

‘ÜLKEMİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUM’

Kick Boks’ta önemli başarılar elde ettiğini kaydeden Karapınar, 4 defa kendi alanında Türkiye Şampiyonu olduğunu ifade etti. Erzurum, Antalya, Ordu ve Kocaeli’de düzenlenen gençler kategorisinde şampiyon olmayı başardığını anlatan Karapınar, “Daha sonrada İtalya’da düzenlenen Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak ülkemi temsil ettim. Bundan sonrada ülkemi temsil etmek ve Türk Bayrağı’nı dalgalandırmak istiyorum” diye konuştu.

‘SPOR YAPIN’

Kendi yaşıtındakilere tavsiyelerde bulunan Karapınar, herkesin spor yapması gerektiğine dikkat çekerek, “Bence bütün gençler bir spora başlamalı ve bu heyecanı tatmalı. Bence her gencin bir hedefi olmalı. Benim bundan sonraki hedefim, olimpiyatlarda derece yapmak. Bende bundan sonra hedeflerime ulaşmak ve aynı başarıları tekrar elde etmek için çalışmalarımı sürdüreceğim. Benden desteklerini esirgemeyen başta Selçuklu Belediyespor külümüze, başkanımıza, hocama ve aileme teşekkür ediyorum” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim