Türkiye’de son yıllarda spor noktasında yapılan yatırımlar meyvesini vermeye devam ediyor. Dünya’da eşi benzeri olmayan tesisler yapılmaya devam edilirken, buda özellikle gençleri spora teşvik ediyor. Türkiye’de bugün branş fark etmeksizin tekvando, karate, yüzme, atletizm, okçuluk, kick boks ve birçok alanda madalyaları toplamayı sürdürüyor.

 Konya’ya ise stadyum başta olmak üzere, bisiklet veledromu, atletizm pisti, olimpik yüzme havuzu, yeni spor salonları ve mevcut spor merkezlerinin iyileştirilmesi adına çok ciddi çalışmalar yapılmıştı. Spor başkenti olarak lanse edilen Konya’da İslami Dayanışma Oyunları başta olmak üzere, tekvando, karate, güreş gibi pek çok şampiyonalar gerçekleştirilmeye devam ediyor. Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, gazetemiz Spor Muhabiri Samet Aktaş’a önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, tekvandoya ilginin giderek daha da arttığını ifade etti. Konya’da en önemli organizasyonlardan birisi Türkiye Tekvando Şampiyonası ile Türkiye Para Tekvando Şampiyonası olmuştu.

‘700 BİN LİSANSLI SPORCUMUZ VAR’

Türkiye’nin uluslararası çapta tekvandoda önemli başarılar elde ettiğini anlatan Şahin, “1981 yılından 2003 yılına kadar tekvandonun 70 bin lisanlı sporcusu vardı. 2003’den 2023’e kadar geçen yılda şu an ki sporcu sayımız 700 bin oldu. Yani bu tekvandoya karşı bir sevginin bir ilginin olduğunun göstergesidir. Onun için Türkiye’de şuanda tekvando lisans sıralamasında ilk birdedir, ilk ikidedir. Tekvando en fazla spor yapılan branşlardan biridir. Bizlerde bu ilginin her geçen gün arttığının farkındayız. İnşallah bu sayının 1 milyonun üzerine çıkacağının düşüncesi içerisindeyiz” dedi.

‘TÜRKİYE SPORDA BÜYÜYOR’

Elde edilen başarılarda spor yatırımlarının çok ciddi katkı verdiğine dikkat çeken Şahin, “Türkiye’de son 20 yılda yapılan yatırımlarda çok ciddi fiziki iyileştirmeler yapıldı. Spor adına antrenman salonları, stadyumlar yapıldı. Buda insanların spor yapabilme, maç yapabilme kabiliyetlerini artırdı. Sporun daha da gelişmesini sağladı. Şampiyonlarda madalyalar almamıza vesile oldu. Bu madalyaların hepsi oluşan koordinasyon, yapılan çalışmalardan kaynaklı bir başarıdır. Geçmişe göre Türkiye tesis ve organizasyon anlamında dünya çapında çok büyük gelişmeler oldu. Bu gelişmeler ise şu an halada devam ediyor” diye konuştu. Öte yandan Şahin, tekvandoda Türkiye adına uluslararası organizasyonlar düzenlemeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim