Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de büyük başarıya imza atan Konyaspor, bu yıl da yoluna dolu dizgin devam ediyor. Teknik Direktör İlhan Palut, teknik heyet ve Konyaspor yönetimi uyum içinde ligde zirve yarışına devam ederken, Konyaspor bu sezon ilk defa bir lig maçında seyircisi ile buluşma fırsatı yakalayacak. Uzun bir aranın ardından taraftarı ile buluşacak olan Konyaspor, taraftarı ile Ümraniyespor maçında hasret gidermiş olacak.

‘LİGDE İLK DEFA KENDİ SAHASINDA’

İslami Dayanışma Oyunları’nın ardından zemin yenileme çalışmaları nedeniyle müsabakalarını 3 maç dışarıda oynamak zorunda kalan Konyaspor açısından Ümraniyespor maçı büyük önem arz ediyor. Avrupa Kupaları maçında seyircisi ile buluşan, fakat ligde henüz kendi sahasında seyircisinin önünde maça çıkmayan Konyaspor, taraftarların desteği ile bu maçı kazanarak hanesine üç puan yazdırmak istiyor. Konyaspor Ümraniyespor karşılaşmasında ligde resmi olarak ilk defa taraftarı ile buluşabilmenin heyecanını yaşayacak.

‘GERİYE TARAFTARLARIN MAÇA GELMESİ KALDI’

Hibrit çim çalışmalarının ardından Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu tamamen hazır hale getirildi. Stadyum’da zemin bambaşka bir görüntüye sahip olurken, geriye tek olarak taraftarların stadyuma gelip maç izlemesi kaldı. Koltukların bile temizlendiği maçta, muhteşem bir atmosferde Konyasporlu futbolcularda, yönetimde ve teknik heyette taraftara kavuşacağı anı bekleniyor.

‘KOMBİNELER SUDAN UCUZ SATILDI’

Sezon başında kombine fiyatlarını uygun bir şekilde açıklayan Konyaspor yönetimi tüm taraftarların istifade edebilmesi adına 400 ile 5000 TL arasında fiyat biçmişti. Fiyatların diğer kulüplere göre daha uygun olduğu görülürken, özellikle taraftarların Ümraniyespor ve iç sahada diğer oynanacak maçlara artık bundan sonra daha fazla ilgi göstermesi bekleniyor. Hatta Konyaspor yönetimi, öğrenciler için indirimde yapmıştı. Kombineler taksitli alınabilecek tarzda satışa sunulmuştu.

‘YÖNETİM KOLAYLIK GÖSTERİYOR’

Konyaspor yönetiminin uyguladığı kolaylık kapsamında kombine ve store satışlarına ise yeteri kadar taraftarların ilgi göstermediği öğrenildi. Geçen sezona göre müsabakalara gelme ve store satışlarında düşüş olduğu görülürken, taraftarların şehrin markasına sahip çıkması bekleniyor. Bu sezon Avrupa Kupaları’nda ülkeyi temsil etme hakkı elde eden Konyaspor’a özellikle taraftar desteği olması kaçınılmaz bir durum oluyor.

‘BAŞKAN FATİH ÖZGÖKÇEN MAÇA DAVET ETTİ’

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen ise, Ümraniyespor maçında ilk defa seyircileri ile buluşabilmenin heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, 7’den 70’e tüm taraftarları maça davet etti. Konyaspor’un bir marka olduğunu kaydeden Başkan Özgökçen, “Konyaspor şehrimizin dünya bazında en önemli markasıdır. Bu markaya sahip çıkmak bizlerin aslında vefa görevidir. Bu görev ise kutsaldır. Konyaspor’a sahip çıkmak aslında geleceğe sahip çıkmaktır. Konyaspor bizler için sadece bir takım değil, aynı zamanda ailedir. Bu aileyi korumak, kollamak asli görevlerimizden biridir. Şimdi İslami Dayanışma Oyunları’nın ardından yenilenen çimimizin üzerinde ilk defa seyircimiz ile buluşabilmenin heyecanını yaşıyoruz. Ben bu maça ve bundan sonraki tüm maçlara seyircimizi davet ediyorum. Maça gelin Konyaspor’umuzu birlikte destekleyelim. Bizim özellikle taraftarın desteğine ihtiyacımız var. Şuana kadar 700 civarında bilet satıldı. Bizim stadyumumuz ise 42 bin kişilik.” dedi.

‘GAYEMİZ KONYASPOR’

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, daima taraftarlar ile iç içe olmak istediklerini ifade etti. Şeffaf bir yönetim anlayışı sergilediklerini kaydeden Özgökçen, “Kulüp içindeki mali dengeyi korumaya ve Konyaspor’a para kazandırmaya çalışıyoruz. Aklımızda Konyaspor menfaatlerini korumak ve daha da geliştirmek adına projeler düşünüyor ve yeri geldiğinde uyguluyoruz. Buradan yine yakın zamanda Konyaspor için bir kampanya başlatacağız. Bunun müjdesini de vermek istiyorum. Amacımız gayemiz Konyaspor” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

‘ŞAMPİYONLUK İÇİN TARAFTAR DESTEĞİ ŞART’

Taraftarların desteği ile moral açısından kendileri daha iyi hissettiklerini kaydeden Özgökçen, “Şuan ligin zirvesinde yer almaya devam ediyoruz. Zirveden kopmamak için yönetimi teknik heyet ve oyuncularımız ile canla başla çalışıyoruz. Şampiyonluğun yolu ise taraftarların desteği ile birlik ve beraberlikten geçiyor” ifadelerini kullandı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim