İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig’in 37.haftasında yarın sahasında Atakaş Hatayspor’u konuk edecek. Saat 19.00’da MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda başlayacak mücadelede hakem Erkan Özdamar düdük çalacak. Son 2 haftada beklenmedik mağlubiyetler alan Yeşil-Beyazlılar, Akdeniz temsilcisi karşısında kazanarak üçüncülüğünü perçinlemek istiyor

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nun 37.haftasında İttifak Holding Konyaspor, yarın sahasında Atakaş Hatayspor’u konuk edecek. Saat 19.00’da Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmada hakem Erkan Özdamar düdük çalacak. Özdamar’ın yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Süleyman Özay yaparken müsabakanın dördüncü hakemliğini ise Caner Ak yapacak. Ligde oynadığı son 2 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan Yeşil-Beyazlılar, Hatayspor’u yenerek üçüncü sıradaki yerini korumak istiyor. Başakşehir’in 3 puan önünde bulunan Konyaspor, kazanarak Başakşehir’in Giresunspor deplasmanında puan kaybetmesini bekliyor. Başakşehir’in olası puan kaybı ve Konyaspor’un galibiyeti sonucunda Anadolu Kartalı ligin bitimine 1 hafta kala sezonu üçüncü sırada tamamlamayı garantileyecek. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Anadolu Kartalı hata yapmak istemiyor.

HATAYSPOR 7 MAÇTIR KAZANAMIYOR

İttifak Holding Konyaspor’un yârinki rakibi Atakaş Hatayspor, ligde 7 maçtır kazanamıyor. Bu süreçte 3 mağlubiyet ve 4 beraberlik alan Akdeniz temsilcisi düşüşe geçti. Beşiktaş, Adana Demirspor, Sivasspor ve Trabzonspor ile berabere kalan Hatayspor, Antalyaspor, Başakşehir ve Altay’a ise mağlup oldu. Bu maçlarda kalesinde 11 gol gören bordo-beyazlı ekip, rakip filelere ise 4 gol bıraktı. 36 maç sonunda 14 galibiyet, 8 beraberlik ve 14 mağlubiyet alan Atakaş Hatayspor, 11.sırada bulunuyor. Hatayspor son galibiyetini 2 ay önce 13 Mart 2022 tarihinde sahasında oynadığı Karagümrük maçında 3-0’lık sonuçla almıştı.

27.RANDEVU

Konyaspor ile Hatayspor, Pazar günkü maçla birlikte 27. resmi karşılaşmaya çıkacak. İki takım arasında 1971-1972 sezonunda başlayan rekabette 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda 26 resmi karşılaşma oynandı. Söz konusu bu maçlarda Konyaspor 9, Hatayspor ise 10 kez galip geldi. 7 mücadelede ise eşitlik bozulmadı. Temsilcimiz, sezonun ilk yarısında deplasmanda Hatayspor’u 3-1 mağlup etmişti. Söz konusu maçta Konyaspor’un merhum futbolcusu Ahmet Çalık, kırmızı kartla oyun dışında kalmış ve 2 maçtan men cezası almıştı.

MAÇ ÖNCESİ RAKAMLAR

Süper Lig’in ilk yarısında Hatayspor’u deplasmanda 3-1 mağlup eden Konyaspor, 2000/01 sezonundan bu yana rakibi karşısında ilk kez lig dublesi yapmayı hedefliyor (2. Lig).

Konyaspor’a konuk olduğu son altı lig maçını kazanamayan Hatayspor (3B 3M), kaybettiği üç karşılaşmada toplam 13 gol yedi (ortalama 4.3 gol). Hatay ekibi, Süper Lig’de rakibini ziyaret ettiği tek karşılaşmadan golsüz beraberlikle ayrıldı.

Evinde oynadığı son Süper Lig maçını kaybeden Konyaspor (1-2 vs Fatih Karagümrük), bu sezon daha önceki 17 karşılaşmada bu sayıda mağlubiyet almıştı (12G 4B). Konyaspor, en son Ocak 2020’de taraftarı önünde oynadığı üst üste iki müsabakadan mağlubiyetle ayrıldı (0-1 vs Trabzonspor & 0-3 vs Galatasaray).

Süper Lig’deki son sekiz deplasman maçını kazanamayan Hatayspor (2B 6M), en üst ligdeki en uzun galibiyet hasretini yaşama tehlikesiyle karşı karşıya (Mart-Ağustos 2021; 8 maç).

Son iki Süper Lig maçını 2+ gol yiyerek kaybeden Konyaspor (1-2 vs Fatih Karagümrük & 2-3 vs Antalyaspor), en son Ocak 2021'de üst üste üç karşılaşmadan 2+ gole izin vererek mağlubiyetle ayrıldı.

Süper Lig’deki son yedi maçını kazanamayan Hatayspor (4B 3M), en üst ligdeki en uzun galibiyet hasretini yaşıyor.

Süper Lig'in ikinci yarısında rakiplerine Hatayspor'dan (57) daha fazla net gol şansı veren tek takım Yeni Malatyaspor (60). Bu dönemde kalesinde Konyaspor'dan (26) daha az net gol tehlikesi yaşayan sadece iki ekip bulunuyor: Beşiktaş & İstanbul Başakşehir (25'er).

Bu sezon Süper Lig'de Hatayspor'dan daha fazla direkt atak golü atan bir takım bulunmuyor (8; Alanyaspor ile eşit). Ancak Hatay ekibi, sezonun ilk yarısında Konyaspor ile oynadığı karşılaşmada bu şekilde sadece bir atak gerçekleştirebilmişti. Konya ekibi ise bu sezon kalesinde direkt ataklar sonucunda sadece üç gol gördü.

Süper Lig'de ilk 11 başladığı son dört maçta üç golde doğrudan payı bulunan Endri Çekici (2 gol & 1 asist), daha önceki 18 karşılaşmadaki gol katkısı sayısını yakalamak istiyor (3 gol & 1 asist).

Hatayspor’un bu sezon Süper Lig'deki en golcü ismi olan Ayoub El Kaabi (toplam 15 gol), üçüncü kez bir rakibine karşı duble yapmak istiyor (Fatih Karagümrük & Yeni Malatyaspor). Öte yandan; son yedi lig maçında gol atamayan Faslı forvet, bu sezonki en uzun kuraklığını yaşıyor.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim