İttifak Holding Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 Turu’nda kritik bir maça çıkıyor. Yeşil-Beyazlılar, ligde doludizgin bir şekilde yoluna devam ederken, kupada da aynı başarısını sürdürme eğiliminde. Anadolu Kartalı, bugün saat 17.30’da Fatih Karagümrük ile deplasmanda karşılaşırken, adını çeyrek finale yazdırmak istiyor

Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Saat 17.30’da İstanbulm Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmada hakem Ali Şansalan düdük çalaçacak. Şansalan’ın yardımcılıklarını Volkan Ahmet Narin ve Mehmet Emin Tuğral yaparken, dördüncü hakem ise Furkan Aksuoğlu olacak.

Ligde 1 maçı eksik olmasıyla beraber 23 maça çıkan ve 48 puanı hanesine yazdıran Anadolu Kartalı, ikinci sırada bulunuyor. Şu ana kadar ligde başarısıyla ön plana çıkan Yeşil-Beyazlılar, kupada da bu başarısını sürdürerek finale kadar ilerlemek istiyor. 100.yılında oynadığı oyunla taraflı tarafsız kamuoyunun beğenisini kazanan Konyaspor, İstanbul ekibi karşısında kazanarak adını çeyrek finale yazdırmanın hesaplarını yapıyor.

HEDEF ÇEYREK FİNAL

Konyaspor, bugün deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşılaşırken adını son çeyrek finale yazdırmak istiyor. Anadolu Kartalı kupaya 4. Turdan başlarken önce Vanspor Futbol Kulübü’nü 3-1, sonrasında Ümraniyespor’u ise 2-0’lık sonuçla yenerken son 16 turuna yükseldi. Bu aşamada Fatih Karagümrük ile eşleşen Yeşil-Beyazlılar, zorlu bir maça çıkacak. Ligdeki başarısını kupaya da yansıtmak isteyen Konyaspor, İstanbul deplasmanında kazanarak yoluna devam etmenin planlarını yapıyor.

LİGDE YENDİ SIRA KUPADA

Konyaspor’un şu ana kadar Fatih Karagümrük’e karşı şansı yaver giderken, ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçı Yeşil-Beyazlılar 4-1’lik sonuçla kazanmasını bilmişti. Öte yandan  geçen sezonun son haftalarına doğru ise Konya’da oynanan maçı 5-1 kazanan Anadolu Kartalı, son maçlarda rakibini gollü mağlup etmesiyle dikkat çekiyor.  Tek maç eleminasyon sistemine göre oynanacak karşılaşmada 90 dakika sonunda eşitliğin bozulmaması durumunda 15’er dakikalık iki uzatma periyodu oynanırken, uzatma periyodunda da eşitliğin bozulmaması durumunda seri penaltı vuruşları hangi takımın adını çeyrek finale yazdıracağına karar verecek.  Hafta sonunda ligde Trabzonspor’a konuk olacak Yeşil-Beyazlı ekip, 90 dakika sonunda Karagümrük’ün fişini çekip zorlu maça hazırlanmak istiyor.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Konyaspor’da bugün oynanacak Fatih Karagümrük maçının hazırlıkları dün yapılan antrenmanın ardından tamamlandı. Ligin 24.hafta karşılaşmasında sahasında Giresunspor’u yenen ve izin yapmadan Karagümrük maçının hazırlıklarını Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde başlayan Anadolu Kartalı, dünkü son taktik idmanın ardından İstanbul’a hareket etti.

Ziraat Türkiye Kupası’nda bugün sahasında Konyaspor’u konuk edecek olan Fatih Karagümrük, ligde geride kalan 24.hafta sonunda 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 mağlubiyet alırken 33 puan topladı. Lige iyi bir başlangıç yapan ancak sonrasında düşüşe geçen İstanbul ekibi söz konusu maçlarda 30 gol atarkeni kalesinde 36 gol gördü. Ziraat Türkiye Kupası’nda ilerlemek isteyen Karagümrük, Konyaspor karşısında kazanmak istiyor. Kupanın 4. turunda Sarıyer'i 2-0 yenen VavaCars Fatih Karagümrük, 5. turda da Bodrumspor'a 4-0 üstünlük kurarak son 16 turuna yükselmişti.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim