Guilherme Gazintep FK maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu. Kaliteli bir takım olduklarına işaret eden Guilherme, “Gaziantep FK maçı zor olacak ama evimizde oynayacağımız için bunu avantaja çevirmek istiyoruz. Bu maçtan istiyoruz ki lig sıralamasında yukarıda kalabilelim. Son haftaya değinecek olursak, son dakikaya kadar maçı bırakmadık. Antalyaspor maçında takım ruhu ortaya koymuş olduk” dedi.

Konyaspor forması altında 100. maça çıkacağı hatırlatılması üzerine konuşan Guilherme, “Konyaspor forması altında 100. maça çıkacağımın farkında değildim. Sosyal medyada taraftarlar sayesinde öğrendim. 3 senedir buradayım. Konyaspor’da olmaktan dolayı çok mutluyum. Benim için çok önemli. Tabi bundan önemli olan Gaziantep FK maçından galip gelmek ve 3 puanı alabilmek. Süper Lig zor bir maratondan oluşuyor. Zirve yarışında bir şeyler söylemek için çok erken. Tüm takımlar kuvvetli rakipler. Bizimle birlikte zirve yarışında mücadele eden birçok rakip var. Konyaspor’da bu güçlü rakipler arasında, güçlü bir unsur. Almış olduğumuz sonuçlar bizimde güçlü bir takım olduğumuzu gösteriyor. Daha önemlisi ligin sonuna kadar puan toplayabilmek. Galibiyetlerle, puanlarla bu yarışta yer almak istiyoruz” diye konuştu.  

‘TAKIM PERFORMANSI ÖNEMLİ’

Kendi performansı hakkındaki soruyu cevaplayan Guilherme, “Benim performansımdan ziyade takımın ortaya koymuş olduğu mücadele çok önemli. Bende bu takım performansı içinde yer alıyorum. Bu yüzden sayılara çok önem vermiyorum. Bu sezon gol ve asiste katkıda bulundum ama önemi olan takımın başarısıdır. Takım performansı önemli unsur. Özel hayatıma dikkat ediyorum. İyi besleniyorum. Bununla birlikte takımda bize yardım eden masörlerimiz olsun, çalışanlarımız olsun, fizyoterapistlerimiz, doktorlarımız, hocalarımız bize en iyi şekilde yardımcı oluyor. Bu zamana kadar çok ciddi bir sakatlık yaşamamış olmamdan dolayı çok forma şansı elde edebildim” ifadelerini kullandı.

‘TARAFTARLARI ÇOK SEVİYORUM’

Türkiye’yi çok sevdiğini anlatan Guilherme sözlerini şöyle tamamladı, “Türkiye’yi Konya’yı çok seviyorum. Konyaspor’da olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşıyorum. Taraftarlarla olan ilişkimize gelecek olursam, onları da çok seviyorum. Taraftarlarımız ile aramızda özel bir bağ var. Çünkü bende küçükken taraftardım. Taraftarlık duygusunu bende bilirim. Elimden geldiği kadar forma giydiğim sürece taraftarları mutlu etmek istiyorum”

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim