5. İslami Dayanışma Oyunları Konya’da tüm hızıyla devam ederken, Türkiye ise 24 branşta mücadele ediyor. Bu branşların başında ise Tekvando geliyor. Son yıllarda tekvandoda adından söz ettirmeye başlayan Türkiye Avrupa şampiyonluğu ve dünya şampiyonluğu gibi önemli dereceler elde etmişti. 5. İslami Dayanışma Oyunlarında ise Türkiye yine tekvando da yeni madalyalar kazanarak başarılarına bir yenisini daha ekliyor.

‘İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI İLE SPORCULAR KUCAKLAŞIYOR’

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, 16 sporcu ile 5. İslami Dayanışma Oyunlarına katıldıklarını ifade ederek, “ Dünya’nın gözü üzerinde olduğu bir kenti Selçuklu ’ya başkentlik yapmış tüm İslam dünyasına başkentlik yapmış bir ilde yıllar sonra 56 İslam ülkesinin bir araya gelerek düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın hem duygusal anlamda hem de İslam’ın kardeşlik ve muhabbeti artırma anlamında Hz. Mevlana’nın düsturu, öğretileri ve prensipleri ışığında bu şampiyonayı tüm Konya halkı ile beraber coşku ve muhabbetle gerçekleştiriyoruz. Konya’nın 2022 yılında İslam Ülkeleri Spor Başkenti, 2023 yılında da Dünya Şehirleri Spor Başkenti unvanını taşımış olması sporun hoşgörüye centilmenliğe ve saygıya büyük kapı olduğunu ve bu kapının bizdeki bütün Müslümanların Müslümanlar ile kardeştir ilkesinden yola çıkarak bu duyguların paylaşıldığı bir oyunlar yaşıyoruz. Kardeşliğin pekiştiği centilmenlik ve saygının geliştiği ve bütün dünya Müslümanların bir arada kucaklaştığı centilmence yarışlar ile birbirlerini tanıdığı ve tanıştığı bir zaman geçiriyoruz. 16 sporcumuz ile 5. İslami Dayanışma Oyunlarında yarışıyoruz. Tekvando branşının da başarılı bir sezon gerçekleştiriyoruz. Gücümüzün farkındayız. Bu gücümüzü artırmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Daha da başarılı olarak bunun sonuçlarını 2024 Paris olimpiyatlarında ülkemizi başarı ile temsil etmek ve başarımızı taçlandırmak istiyoruz. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’da gerçekleştirilmesi ile Konya spor şehri olduğunu bir kez daha kanıtladı” ifadelerini kullandı.

‘İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARINDA KATILMAKTAN MEMNUNUM’

Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Chungwon Choue da Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunlarına katılmaktan ve buradaki oyunları yakından takip etmekten dolayı oldukça memnun olduğunu ifade ederek, “Bu oyunlar benim programında vardı ama İslami Dayanışma Oyunlarına ben de ilk defa katılım sağlıyorum. Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunlarına katılmaktan ve buradaki oyunları yakından takip etmekten dolayı oldukça memnunum. Türkiye bir kez geldim ancak Konya’ya ilk defa geldim. Konya’nın tarihi ve turistlik yerleri gezdim ve Konya’nın tarihi ve kültürel zenginliğini de yakından görme şansım oldu. Türkiye dünya şampiyonlarında hem başarılı olmuştur. Bu başarının arkasında da sıkı çalışması vardır” dedi.

‘OYUNLARIN KONYA’DA OLMASI GURUR VERİCİ’

Konyalı milli tekvandocu Zeliha Ağrıs, da 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’da olmasının Konyalı bir sporcu olarak gurur verici olduğunu ifade ederek, “5. İslami Dayanışma Oyunları’nın bir Konyalı sporcu olarak Konya’da gerçekleşmesi gurur verici bir durum. Bu turnuvanın en büyük destekçisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bakanlarımız ve milletvekillerimiz. Düzenlenen olimpiyatlarda ülkemi daha güçlü ve başarılı şekilde temsil etmek adına hocalarımın önderliğinde çalışmalarımı aralıksız sürdüreceğim. İslami Dayanışma Oyunların da da bronz madalya kazandım. Daha iyi madalyalar ile ülkemi ve şehrimi en güzel şekilde temsil edeceğime inanıyorum. hemşerilerimizin önünde yarışmak oldukça heyecanlıydı. Spor benim hayatımın bir parçası. Her bir birey profesyonel anlamda spor yapmalı. İslami Dayanışma Oyunları için şehrimize gelen sporcu arkadaşlarımız ile konuştuğumuzda Konya’yı çok sevdiklerini ifade ettiler” şeklinde konuştu. Milli tekvandocu Deniz Dağdelen de 5. İslami Dayanışma Oyunlarına çok iyi çalıştığını ifade etti. Dağdelen, “Beni her zaman destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Tekvando branşında ülkemize daha güzel madalyalar ve dereceler kazandırmak için çalışacağım” diye konuştu.

‘KAYNAŞMAYA VESİLE OLUYOR’

Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin de Konya’da düzenlenen oyunlarının kaynaşmaya vesile olduğuna dikkat çekerek, “5. İslami Dayanışma Oyunları çok güzel ve büyük bir organizasyon. Ülkemizde ve Konya’da yapılması ayrı bir kaynaşma ve bir güzellik. İslami Dayanışma Oyunları’nın sevgi, barış ve kardeşlik şehri Konya’da yapılması da ayrı bir güzellik. Bizlerde Tekvando branşında İslami Dayanışma Oyunlarında başarılı olmak ve madalya sayımızı artırmak için gayret ediyoruz” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim