İttifak Holding Konyaspor, ligin 25.haftasında 13 Şubat Pazar günü saat 19.00’da deplasmanda lider Trabzonspor ile kozlarını paylaşacak. Zirve yarışını yakından ilgilendiren maçta gözler maçın hakemlerinde olacak. Ligde oynadığı son Giresunspor maçında ve kupadaki Karagümrük maçında hakem hatalarına maruz kalarak doğranan Anadolu Kartalı’nın Trabzon deplasmanında nasıl bir hakem performansıyla karşı karşıya kalacağı merak konusu

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nun 25.haftasında İttifak Holding Konyaspor, deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak. Saat 19.00’da Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde oynanacak maç zirve yarışını yakından ilgilendirecek. Ligde 1 maçı eksik olmasına rağmen oynadığı 23 maçta 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Konyaspor, 48 puanı hanesine yazdırarak ikinci sırada bulunuyor. Tarihinin en başarılı dönemini geçiren Yeşil-Beyazlılar, bu performansını sürdürmenin hesaplarını yapıyor. Lider Trabzonspor ile arasında 9 puanlık fark bulunan Anadolu Kartalı, Karadeniz ekibi karşısında 6 puanlık bir maça çıkacak. Rakibini mağlup etmesi durumunda farkı iyice indirecek olan Konyaspor, şampiyonluk yarışında moral ve motivasyon anlamında ipleri eline alacak.

HAKEM PERFORMANSLARI ENDİŞE UYANDIRIYOR

Konyaspor Pazar günü deplasmanda Trabzonspor’a konuk olurken, son haftalarda Yeşil-beyazlıların maçlarını yöneten hakemlerin bariz hataları camiayı endişeye uğratıyor. Ligin 24.haftasında sahasında ağırladığı Giresunspor’u 1-0 mağlup etmesine karşın maçın hakemi Cüneyt Çakır’ın maçın 42.dakikasında Konyaspor’un net penaltısını vermemesi maç özelinde ciddi şekilde eleştirilirken, Konyaspor’un maçı kazanmasından sonra bu konu gündemi meşgul etmedi. Giresunsporlu futbolcunun ceza sahası içinde Michalak’ın ayağına sert bir şekilde müdahale bulunmasından sonra pozisyonu devam ettiren maçın hakemi Cüneyt Çakır ve VAR hakemi Özgür Yankaya, takdir haklarını da Giresunspor’dan kullanmıştı.

Öte yandan Giresunspor maçının sonrasında Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşılaşan Konyaspor, rakibine uzatmalara giden maçta 5-4 mağlup olarak kupadan elendi. Müsabakanın 20.dakikasında Karagümrüklü Biglia’nın Oğulcan Ülgün’e ceza sahası içinde aşil tendonuna basmasına rağmen pozisyonu sarı kart ve penaltı ile geçiştiren maçın hakemi Ali Şansalan ve VAR hakemi Mete Kalkavan tepki çekti. Spor kamuoyu pozisyonun penaltı ve kırmızı kart olduğunu savunurken, hakemlerin Konyaspor maçlarındaki kararları dikkatlerden kaçmadı.

Şampiyonluk yolunda kritik maçların oynanacağı haftalarda Yeşil-Beyazlı camiaya karşı bariz hatalarda bulunan hakemler, aynı performansları Trabzonspor maçlarında gösteremezken, aksine olmayan faul pozisyonlarını bile çalmaya başladı. Karadeniz lobisinden ve taraftar baskısından dolayı Trabzonspor maçlarını yönetirken, istedikleri kararları veremeyen hakemlerin Pazar günü şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta tarafsız bir karşılaşma yönetmesi Konyasporlu taraftarların tek temennisi olacak.

KULÜP SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

İttifak Holding Konyaspor, sezon başından bu yana hakemler konusunda tek bir açıklama bile yapmayı doğru bulmazken, Türk futbolunda işleyiş bu şekilde ilerlemiyor. Mütevazi kadrosuyla centilmen kadrosuyla ve teknik heyetiyle şu ana kadar oynadığı maçlarda taraflı-tarafsız sporseverlerin beğenisini kazanan Anadolu Kartalı, hakemlerle ilgili konuların konuşulmasının Türk futbolunun ileriye değil, geriye götüreceğini düşünüyor. Ancak Türk futbolunun bu zamana kadar gelinen noktada takımların açıklamaları hakemler üzerinde baskı oluştururken, daha adil bir maç yönetmesini doğuruyor. Ayrıcalık istemeyen, iki takıma da adaletli bir futbol ortamı sunulmasını isteyen Konyaspor camiası, maçı yönetecek hakem kadrosundan tarafsız bir yönetim şekli bekliyor.

KONYASPOR 2, TRABZONSPOR 7 PENALTI KULLANDI

Süper Lig’de geride kalan 24 hafta sonunda İttifak Holding Konyaspor 2 kez penaltı kullanırken, Trabzonspor ise 7 kez penaltı kullandı. Yeşil-Beyazlılar, deplasmanda 3-2 kaybettiği Gaziantep Futbol Kulübü karşılaşmasında ve yine deplasmanda Altay’ı 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada beyaz çizgiye gelirken, her penaltıyı da gole çevirmeyi başardı. Konyaspor’da Gaziantep FK maçında Guilherme Sitya, Altay maçında da Ahmed Hassan topu filelerle buluşturmayı başarmıştı.

Trabzonspor ise 7 kez kullandığı penaltı vuruşlarında 6 kez gol sevinci yaşadı. Karadeniz ekibinde Bakasetas 4, Djaniny ise 3 kez penaltı kullandı. Bakasetas 4 penatlı vuruşundan birini kaçırdı. Djaniny ise kullandığı 3 penaltıyı da gole çevirdi.

KONYASPOR 49, TRABZONSPOR 41 KEZ SARARDI

İttifak Holding Konyaspor, 24 haftası geride kalan Süper Ligde 49 kez sarı kart ile cezalandırılırken, Trabzonspor ise 41 kez sarı kart gördü. Konyaspor, ligin en centilmen takımlarından biri olarak ön plana çıkarken 1 kez kırmızı kart gördü. Trabzonspor ise karşılaşmalarında 3 kez kızardı.

Ligin ilk yarsında Konya’da oynanan karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler olurken, Karadeniz ekibi maçın 8.dakikasında Vitor Hugo’nun sert hareketinden sonra 10 kişi kalmıştı. Öte yandan Trabzonspor ligdeki son maçında sahasında konuk ettiği Kasımpaşa’yı 1-0 mağlup ederken maçın 75.dakikasında Bruno Peres’in gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kalmıştı.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim