İzmir Valiliği, 2 ambulans şoförünün de aralarında olduğu 21 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasındaki Göztepe-Altay derbisi, bir Göztepe taraftarının Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e saldırmasının ardından tatil edildi. Gürsel Aksel Stadı'ndaki müsabakada Altay taraftarları, 19. dakikada Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme yabancı madde fırlattı. Yabancı madde bir süre yanmaya devam etti. Taraftarlar yabancı maddeyi bir süre sonra uzaklaştırdı. Bu sırada yaralanan taraftar olduğu bilgisi üzerine 2 ambulans sahaya girdi. Müsabaka 22. dakikada durdu. Bir Göztepe taraftarı, köşe gönderini alarak Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurdu. Yabancı maddeden etkilenenlerin yanı sıra Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık 25 dakika beklemenin ardından stattan müsabakanın tatil edildiği bilgisi ilan edildi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Sahaya giren bir taraftarın köşe gönderiyle vurduğu Ozan Evrim Özenç'in başında kesik bulunduğu, hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Medicana International İzmir Hastanesinden yapılan açıklamada kaleci Ozan Evrim Özenç'in bilincinin açık olduğu, ilk kontrollerinden sonra gereken tedavinin yapılması ve kontrol amaçlı hastaneye yatışının yapıldığı bildirildi.

YARALANAN TARAFTAR AMELİYATA ALINDI

Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme fişek atılması sonucu yaralanan taraftar Mehmet Çakır da sahaya giren ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Çakır'ın fişeğin isabet etmesi sonucu yüzünden yaralandığı ve ameliyata alındığı belirtildi. Olayın ardından şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan polis, Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e köşe gönderiyle vuran taraftarı gözaltına aldı.

FİŞEKLERİ STADA SOKANLAR TESPİT EDİLDİ

Sis bombası ve işaret fişeklerinin statta görevli özel ambulans şoförleri tarafından içeri sokulduğu belirlendi. İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada "Kamera tespit çalışmalarında ambulans şoförlerinin 2 sırt çantasıyla misafir tribününün bulunduğu tuvaletlere girdiği ve akabinde yoğun telefon görüşmeleri yaptıkları görülmüştür" denildi. Açıklamada, ambulans şoförleri A.G. ve H.K. ile işaret fişeklerini atan D.D, E.Y. ve K.E'nin de aralarında olduğu 21 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Editör: TE Bilişim