Spor Toto Süper Lig’de 35.hafta heyecanı bugün oynanacak 2 maçla başlayacak. Ligde ikinciliği hedefleyen Konyaspor, yarın sahasında Karagümrük’ü konuk ederken mutlak galibiyete odaklandı. Bu sezon evinde oynadığı maçlarda rakiplerine sahayı dar eden Yeşil-Beyazlılar, İstanbul ekibine de aynı tarifeyi uygulamak istiyor

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında şampiyonluk heyecanı yaşanıyor. Ligde 35. hafta mücadelesi, bugün oynanacak Fenerbahçe-Gaziantep FK ve GZT Giresunspor-Adana Demirspor karşılaşmalarıyla başlayacak. Alınacak sonuçlara göre şampiyonluk düğümünün çözülebileceği 35. haftada küme düşen diğer iki takımın da belirlenme ihtimali bulunuyor. Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor geride kalan 34 haftada 64 puanı hanesine yazdırırken üçüncü sırada bulunuyor. Kalan 4 haftada ikinciliği hedefleyen ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Konyaspor, yarın sahasında Fatih Karagümrük’ü konuk edecek. Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 16.00’da başlayacak. Fenerbahçe’nin bugün Gaziantep FK’yı konuk edeceği karşılaşmada İstanbul ekibinin puan kaybetmesini bekleyen Konyaspor, Karagümrük maçını kazanarak haftayı ikinci sırada kapatmak istiyor.

EVİNE GÜVENİYOR

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon sergilediği performansla göz dolduran Konyaspor, 35. haftada Fatih Karagümrük ile oynayacağı maç ile 18’inci kez sahasında 3 puan sınavına çıkacak. Saha ve seyircisi önünde bu sezon 17 karşılaşmaya çıkan Konyaspor, 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Yeşil-beyazlılar, iç sahada Süper Lig’in 20. haftasında 9 Ocak’ta Sivasspor’a 1-0 kaybettiği maçtan itibaren içeride oynadığı son 6 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmedi. Konyaspor, Adana Demirspor (1-0), Giresunspor (1-0), Galatasaray (2-0), Göztepe (3-0) ve Gaziantep FK (4-1) maçlarını 3 puanla kapatırken, Kasımpaşa maçını (4-4) berabere tamamlarken, tek yenilgisini Sivasspor karşısında 1-0’lık sonuçla almıştı.

Yeşil-beyazlı ekip, 17 karşılaşmada rakip filelere 32 gol bırakırken, kalesinde 12 gole engel olamadı. Konyaspor, 64 puanın 40’ını iç sahada toplarken takımlar sıralamasında ise ilk sırada yer aldı.

MUSA OYNAYACAK

Konyaspor’da Yeni Malatyaspor deplasmanında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Adil Demirbağ’ın yerine Musa Çağıran’ın Karagümrük maçında forma giymesi bekleniyor. Antrenmanlarda deneyimli oyuncuyu stoperde kullanan Teknik Direktör İlhan Palut, bugün yapılacak son taktik idmanda bir sakatlık yaşanmaması durumunda yarın stoper hattında Abülkerim Bardakcı’nın yanında Musa Çağıran’ı sahaya sürecek. Sezonun ikinci yarısı itibariyle bir çok maçta stoper pozisyonunda görev alan Musa Çağıran son olarak geçen hafta oynanan Yeni Malatyaspor müsabakasının 64.dakikasında Adil Demirbağ’ın yerine oyunda dahil olarak 30 dakika stoperde forma giymişti.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim