Konyaspor, 13 haftası geride kalan Süper Lig’de adından bahsettirmeye devam ediyor. 26 puanla averajla üçüncü sırada yer alan Yeşil-Beyazlı ekip, iç sahada en çok puan toplayan takım konumunda yer alırken, ligin en az gol yiyen takımı olarak da ön plana çıkıyor. Son olarak evinde Rize’yi deviren Anadolu Kartalı, zirve yolunda Gaziantep engelini de aşmak istiyor

Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’da keyifler yerinde. Ligin 13.haftasında sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor’u 3-0 ile geçen Anadolu Kartalı, zirve yarışında hata yapmadı. 26 puanla averajla üçüncü sırada yer alan Konyaspor, iç sahada en çok puan toplayan takım olarak dikkat çekti. Deplasmanlarda istediği ritmi yakalayamayan temsilcimiz, takım savunmasıyla da beğeni topladı. Hatayspor ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunan Konyaspor, attığı ve yediği gol ele alındında averaj bakımından da üçüncü sırada yer aldı. 

İÇ SAHADA EN ÇOK PUAN TOPLAYAN TAKIM

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig’de geride kalan 13 haftalık dilimde 26 puan toplarken, söz konusu puanın 17’sini sahasında oynadığı maçlarda elde etti. 13 maçın 7’sini sahasında oynayan Yeşil-Beyazlılar, 5 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Bu maçlarda rakip fileleri 15 kez sarsan Anadolu Kartalı, kalesinde ise 6 gol gördü. Konyaspor’u, Hatayspor takip ederken, iç sahada en az puan toplayan takım ise Göztepe oldu.

DEPLASMANDA DURAKSADI

Konyaspor, iç sahadaki performansını dış sahaya aynı şekilde yansıtamadı. Yeşil-Beyazlılar, dış sahada 6 maça çıkarken, 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 9 puan topladı. Söz konusu karşılaşmalarda 6 gol atan temsilcimiz kalesinde ise 4 gol gördü. Deplasmanda en çok puan toplayan takım Trabzonspor olurken, en başarısız takımlar ise Kasımpaşa, Gaziantep Futbol Kulübü ve Çaykur Rizespor oldu.

EN AZ GOL YİYEN TAKIM

Yeşil-Beyazlılar 13 haftada hücumda ve ofansta takım halinde başarılı bir performans ortaya koyarken, 21 kez gol sevinci yaşadı. Buna karşılık kalesinde 10 gol gören Anadolu Kartalı ligin en az gol yiyen takımı oldu. Konyaspor’u yine yediği 10 golle Hatayspor takip ederken, Trabzonspor ise 11 kez kalesini gole kapatamadı. Ligin en çok gol yiyen takımı ise 27 ile Çaykur Rizespor oldu.

13 hafta sonunda en çok averaja sahip takım Trabzonspor olurken, Hatayspor ikinci, Konyaspor ise üçüncü sırada yer aldı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim