Engin Gençoğlu, takımın son durumu ve Türkiye Basketbol Ligi ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Gençoğlu, zor bir süreçten geçtiklerini savunurken, galibiyet serisi yakalamak için çalıştıklarına işaret etti. Gençoğlu, takımdaki sakatlıkların oyun kurgusu açısından olumsuz etki oluşturduğunu açıklarken, “Alex ve Raşit’in olmadığı bir oyun kurgusu bize yara aldırıyor. Biz birçok maçı Alex ve Raşit’siz oynadık. İkisinin de olmadığı dönemde açıkçası bize çok zor oluyor. Aliağa maçında Alex oynamasaydı biz belki o maçı da kazanamazdık. Bizim her oyuncumuz çok değerli ve önemlidir” dedi.

‘İNŞALLAH SAKATLIK OLMAZ’

Türkiye Basketbol Ligi’nde alt sıraların karıştığını hatırlatan Gençoğlu, “Ligi şuan çok heyecanlı ve zor görüyorum. Biz lige 4’de 3 şeklinde başladığımız zamanda aynı şeyi söylüyorduk. Biz AYOS Konyaspor Basket olarak ayakları yere sağlam basan bir ekibiz. İnşallah sakatlığımız olmaz ve bu mücadelemizi devam ettirebiliriz. Ekstra galibiyetler almaya devam ederiz diye düşünüyorduk lakin, sakatlıklar peşimizi bırakmadı. Evet alt sıradaki takımlar birbirine yaklaşıyor. Biz yeni bir takım olduğumuz için deminde söyledim ayakları yere sağlam basan bir ekibiz ve sezon sonunda belli noktada bitirip, anlımızın akıyla bu sezonu tamamlayacağız” diye konuştu.

‘HER OYUNCUDAN VERİM ALMAK İSTİYORUZ’

Gençoğlu, yerli yabancı her oyuncusunu kazanmak ve verim almak istediğini bildirdi. Gençoğlu, “Türk oyuncularımızda bireysel olarak performanslarını artırmak adına özel antrenmanlar, psikolojik destekler tabi ki yapılıyor. Biz zaten her oyuncumuzdan verim aldığımız zaman bambaşka bir takım oluyoruz” şeklinde konuştu.

‘TRANSFER VURGUSU’

Transfer sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gençoğlu, “Bu dönemde alabileceğimiz 25-30 oyuncu izledik. Bazıları 6. Yabancı oyuncu olmayı kabul etmedi ya da bizim verebileceğimiz fiyatları kabul edip, 6. Oyuncu olarak oynamam, o şartlarda gelmem diyen oyuncular oldu. Avrupa Kupası oynamadığımız için gelecek oyuncunun tribünde olmayı kabul edecek olması gerekiyordu. Bide kesemize uygun olmasıydı önemli” ifadelerini kullandı.

‘İYİ HAZIRLANIYORUZ’

Büyükçekmece maçını kazanmak istediklerini açıklayan Gençoğlu, “Daha önce kime nasıl hazırlandıysak, bu maçada öyle hazırlanıyoruz. Biz her maçı kazanmalıyız. Bizde Büyükçekmece maçında üzerimize bindireceğimiz bir stres olmaması lazım. AYOS Konyaspor olarak her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Sakatlıklarımızdan dolayı son üç haftadır mağlubiyetimiz var. Büyükçekmece maçına aynı ciddiyetler hazırlanıyoruz. Sanırım Perez dönecek. Maçta da oynayacak. Alex Perez fiziki olarak ta hazır. Raşit ise büyük ihtimalle oynayamayacak. Bütün oyuncularımızın performanslarını artırmak için çalışıyoruz. Her oyuncumuzdan verim almak istiyoruz” açıklaması yaptı.

‘ALEX OYNAYACAK MÜJDESİ’

Gençoğlu sözlerinin devamında ise şu ifadelere yer verdi, “Pazar günü Alex’inde iyileşmesiyle kendi evimizde önemli bir maç oynayacağız. Yani 3 haftalık bir mağlubiyet serisinin ardından kendi evimizde galip gelmek istiyoruz. Altıncı oyuncumuz olan seyircimize çok ihtiyacımız var. Pazar günü inşallah 13:00’da salonda oluruz, ardından ise futbol takımımıza buradan hep beraber seyircimiz, oyuncularımız ile stadyuma gideriz. Çifte bayram yaparız” diyerek sözlerini tamamladı.  

‘SAVAŞA GİDER GİBİ HAZIRLANIYORUZ’

AYOS Konyaspor Basket’in başarılı oyuncusu Jarell Eddie ise takımdaki sakatlıkların kendilerini olumsuz yönde etkilediğini açıkladı. AYOS Konyaspor’un zorlukların altından kalkabilecek güce sahip olduğunu kaydeden Eddie, “ Sezon devam ettiği sürece her takımda sakatlıklar olabiliyor. Bence biz Konyaspor olarak bu zorlukları atlatacağız. Tabi ki en önemli oyuncularımız sakatlandı ve onun zorluğunu yaşıyoruz Fakat yavaş yavaş geri geliyorlar. Eski formumuza tekrar kavuşacağız. ONVO Büyükçekmece maçına her zamanki gibi iyi hazırlanıyoruz. Önce rakibi analiz ediyoruz, ezberliyoruz. Ondan sonra özelliklerini çalışıyoruz. Büyükçekmece maçına da savaşa gider gibi hazırlanıyoruz. Bu maç bizim için çok önemli ve bunun farkındayız. Bu maçta iyi mücadele vereceğiz. Ribaunt daha önce Avrupa’da yapmadığım bir şeydi. Bu yönümü burada zorlayarak geliştirdim. Takıma bu noktada çok yardım ettim. Takımın kazanması için sahada herşeyi veriyorum. İçerde oynayacağımız maçlarda taraftarlarımız bizi gelip desteklerlerse çok seviniriz. Onların verdiği enerjiye ihtiyacımız var. Tüm taraftarlarımızı maça davet ediyoruz” diyerek düşüncelerini açıkladı.

SAMET AKTAŞ

+++++++++++++++

Editör: TE Bilişim