Süper Lig’de heyecan devam ederken 12. hafta maçları oynanıyor. Teknik Direktör İlhan Palut, yönetiminde zirve yarışından kopmak istemeyen Konyaspor, bu hafta kendi sahasında kritik bir maça daha çıkacak. Yeşil Beyazlılar, İstanbul ekibi Kasımpaşa’yı ağırlayacak. Hafta içi boyunca Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde çalışmalarını sürdüren ve taktik antrenmanlara yer veren Anadolu Kartalı, hazırlıkları tamamlayarak maç saatini beklemeye geçti.

‘MÜSABAKA GÜNDÜZ OYNANACAK’

Takımda şuan ise eksik bulunmuyor. 14.30’da Konya Büyükşehir Stadı’nda başlayacak mücadelede hakem Atilla Karaoğlan düdük çalacak. Konyaspor geride kalan 11. hafta sonunda 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 19 puan toplarken, Kasımpaşa da 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak 13 puan topladı. Maç öncesinde yeşil-beyazlılar 6. sırada, İstanbul ekibi ise 11. sırada yer alıyor.

‘KONYA ÜSTÜN’

Konyaspor ile Kasımpaşa, bu maçla beraber Süper Lig tarihinde 23. kez karşı karşıya gelecek. Aralarında daha önce oynanan 22 maçta Konyaspor 9 kez sahadan galip ayrılırken, Kasımpaşa ise 5 defa rakibini mağlup etti. 8 maçta ise kazanan taraf çıkmadı. Bu maçlarda Konyaspor 39 kez gol sevinci yaşarken, Kasımpaşa 31 defa fileleri havalandırmayı başardı. Son haftalarda puan kayıpları yaşayan Konyaspor Kasımpaşa maçında bunu telafi etmeyi amaçlıyor.

Milli atletler madalyaları topladı Milli atletler madalyaları topladı

‘KARTAL KAYBETMEK İSTEMİYOR’

İki takım daha önce Konya’da 11 defa karşı karşıya geldi. Konyaspor, bu maçlarda 7 kez rakibini mağlup ederken, 1 maçtan yenilgiyle ayrıldı, 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Konyaspor sahasındaki maçlarda 22 kez gol atma başarısı gösterirken, Kasımpaşa 14 kez gol sevinci yaşadı. Geçen sezon ligin ikinci yarısında Konya’da oynanan karşılaşma 4-4 eşitlikle bitmişti.

‘YEŞİL BEYAZLILAR 3 HAFTADIR GALİBİYETE HASRET’

Konyaspor, Süper Lig’de son olarak Ümraniyespor’u mağlup etmeyi başarmıştı. Konyaspor ligde daha sonra oynadığı 3 maçta galip gelememiş ve puan kaybetmişti. Yeşil-beyazlılar, bu maçın ardından oynadığı 3 müsabakada 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Konya Antalyaspor ve Adana Demirspor ile berabere kalırken, Gaziantep FK’ya da yenilmişti. Kasımpaşa ise ligde en son Gaziantep FK’yı mağlup etti. İstanbul ekibi, bu maçtan sonra oynadığı 3 karşılaşmada 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Kasımpaşa, bu müsabakalarda Adana Demirspor ve Kayserispor’a kaybederken, Trabzonspor ile de berabere kaldı.

‘DÜDÜK KARAOĞLAN’A EMANET’

Konyaspor ile Kasımpaşa arasında oynanacak karşılaşmayı Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan’ın yardımcılıklarını İsmail Şencan ve Süleyman Özay yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Burak Pakkan olacak. Atilla Karaoğlan en son Konyaspor’un 21 Kasım 2021 tarihinde Süper Lig’de oynadığı ve 3-0 galip geldiği Çaykur Rizespor maçında görev aldı.

‘PALUT ŞEKİLLENDİRDİ’

Konyaspor’da İlhan Palut ise kafasındaki ilk 11’rini şekillendirdi. Yeşil Beyazlı ekipte, kalece İbrahim Sehic olacak. Stoperlerde Calvo ve Adil’in yeri ise sabit. Sağ bekte Ahmet Oğuz, sol bekte ise Guilherme görev yapacak. Merkez Orta sahada ise Amir Bruno Paz’ın oynaması beklenmiyor. Soner Dikmen’in ise bu kez yedeğe çekileceği düşünülüyor. Ofansif olarak ise merkez orta sahanın önünde Endri Çekici’nin görev yapması bekleniyor. Kanatlarda ise Zymer ile Michalak görev yapacak. Geçen hafta Konyaspor forması altında ilk golünü atan Mame Diouf’un ilk 11’de yer alması, Uche Ikpeazu ile Muhammet Demir’in sonradan oyuna dahil olması bekleniyor.

‘BİLET YETERLİ SAYIDA SATILMADI’

Konyaspor-Kasımpaşa maçı için bilet satışları beklentilerin altında kaldı. 26 Ekim Çarşamba günü satışa çıkan Konyaspor-Kasımpaşa maçı biletlerinde satışlar devam ederken doluluk oranın yüzde 50 bile olmadığı öğrenildi. Maç günü satışların az daha artması ve stadyumun dolması bekleniyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim