İttifak Holding Konyaspor, ligin 6.haftasında konuk ettiği Trabzonspor ile 2-2 berabere kalırken, Karadeniz ekibinin kalesini ablukaya aldı. Karşılaşmada 31 şut çeken Anadolu Kartalı, 10 isabet sağlarken, 2 gol buldu. İlk yarıda ise 17 şut çeken Yeşil-Beyazlılar Süper Lig rekoru kırdı. Buna rağmen galip gelemeyen Konyaspor, ilerisi için umut verdi
Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, ligin 6.haftasında ağırladığı Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldı. Henüz maçın 1.dakikasında geriye düşen Anadolu Kartalı, Çekiçi’nin 20 ve 46.dakikada attığı gollerle 2-1 öne geçerken, 76.dakikada Amir Hadziahmetovic’in kendi kalesine attığı golle maçtan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. Rakip Trabzonspor maçın 7.dakikasında 10 kişi kalırken, Konyaspor, 90 dakika boyunca Karadeniz ekibinin kalesini şut bombardımanına tuttu. İlk yarıda tam 17 şut çeken temsilcimiz, ikinci yarıda da 31 şut çekerken, Süper Lig’de şut rekoru kırdı. Öte yandan söz konusu 31 şutun 10’unu kaleye isabet ettiren Konyaspor, 2 gol bulurken kaleci Uğurcan Çakır kalesinde devleşti. Kendi rekorunu egale eden milli kaleci 8 kurtarış yaparak haftanın en çok kurtarış yapan kalecisi oldu. Konyaspor, 10 isabetli şut ile haftanın en çok isabetli şut çeken takımı oldu.
KULÜP REKORU KIRILDI
İttifak Holding Konyaspor, Trabzonspor karşısına galibiyet için çıkarken, maç beraberlikle sonuçlandı. Geride kalan 6 haftada 3 galibiyet ve 3 beraberlik alan Anadolu Kartalı puanını 12’ye çıkarırken, Süper Lig’de mücadele ettiği sezonların en iyi başlangıcını yaptı. Kulüp rekoru kıran Yeşil-Beyazlılar, namağlup unvanını da sürdürmüş oldu. 
111.183 KİLOMETRE KOŞTU
Bu sezona iyi bir başlangıç yapan ve ligde yer alan birçok takıma nazaran fizik olarak hazır durumda olan Konyaspor, Trabzonspor maçında 111.183 kilometre koştu. Yeşil-Beyazlı ekipte en çok koşan futbolcu, 11.240 kilometre ile Endri Çekiçi olurken, maçta en çok koşan isim ise 12.008 kilometre ile Trabzonsporlu Marek Hamsik oldu. Bordo-mavili ekip ise takım halinde 100.288 kilometre koştu.
453 PAS YAPTI
Trabzonspor karşısında tek kale oynayan İttifak Holding Konyaspor, rakibin 10 kişi kalmasını iyi değerlendirirken, Uğurcan Çakır’a takıldı. Karşılaşmada 453 pas yapan Anadolu Kartalı, bu pasların 397’sinde isabet sağladı. Trabzonspor ise 310 pas yaparken, 247 isabet sağladı.
TARAFTAR GURUR DUYDU
Konyaspor, sahasında Trabzonspor ile 2-2 berabere kalırken, oynanan oyun taraftarları memnun etti. Galibiyetin kaçmasına üzülen Yeşil-Beyazlı taraftarlar Trabzonspor’a ezici üstünlük kuran takımlarını bağrına bastı. Maç sonunda takımlarını tribünlere çağıran Konyasporlu taraftarlar tezahürat ve alkışlarla futbolculara moral verdi. 
SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim