Tarihinin en iyi sezonunu geçiren İttifak Holding Konyaspor, 33 hafta sonunda 61 puanla üçüncü sırada yer alırken Gaziantep FK galibiyetiyle morallendi. Süper Lig’de bu sezon iç sahanın kralı olan Yeşil-Beyazlılar, topladığı 40 puanla bu alanda liderlik koltuğuna oturdu. Dış sahada ise aynı başarıyı sergileyemeyen Anadolu Kartalı, 21 puanda kaldı

Spor Toto Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’da moraller yerinde. Son olarak sahasında ağırladığı Gaziantep Futbol Kulübü’nü 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup eden Yeşil-Beyazlılar, ikincilik yarışında Fenerbahçe’yi takibinin sürdürdü. İç sahada rakiplerine nefes aldırmayan dış sahada ise aynı performansı sergilemekte zorlanan Anadolu Kartalı, 34.haftada deplasmanda küme düşmesi kesinleşen ve iç sahada en az puan toplayan takım olan Yeni Malatyaspor’a konuk olacak. Düşmesi kesinleştikten sonra daha genç oyunculara yönelen ve formalite maçlarına çıkan Yeni Malatyaspor, 24 Nisan Pazar günü Konyaspor’u konuk edecek. Ligde kalan 5 haftada hata yapmak istemeyen ve ikincilik hesapları yapan Yeşil-Beyazlı ekip, Malatya deplasmanında sürprize izin vermek istemezken kritik maçın hazırlıklarına da bugün yeniden başlayacak. Ligin ilk yarısında kendi sahasında baskın bir oyun ortaya koymasına karşın sahadan golsüz beraberlikle ayrılan Konyaspor, deplasmanda kazanarak üst üste ikinci galibiyetini almanın hesaplarını yapıyor.

İÇ SAHANIN LİDERİ KONYASPOR

Süper Lig’de oynadığı 33 maç sonunda 18 galibiyet, 7 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak 61 puan toplayan İttifak Holding Konyaspor, üçüncü sırada yer alırken iç sahada gösterdiği performansla ligin en iyi takımı oldu. Kendi sahasında rakiplerini eli boş gönderen Yeşil-Beyazlılar şu ana kadar 17 kez MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’na çıktı. Bu süreçte 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Konyaspor 40 puan toplayarak bu alanda liderlik koltuğunda oturdu. Söz konusu 17 iç saha maçında 32 kez rakip fileleri sarsan Anadolu Kartalı buna karşılık kalesinde 12 gol gördü. Yeşil-Beyazlı ekip, sadece ligin 20.haftasında sahasında oynadığı Sivasspor karşılaşmasından 1-0 mağlup ayrılmıştı. İç saha performanslarında Konyaspor’u, 39 puan toplayan Trabzonspor ve 35 puan toplayan Gaziantep Futbol Kulübü takip etti. İç sahanın en başarısız takımı ise 12 puan toplayabilen Yeni Malatyaspor oldu.

DEPLASMANDA 21 PUANDA KALDI

Konyaspor iç sahadaki gösterdiği performansı dış sahada göstermekte zorlandı. Yeşil-Beyazlılar 16 deplasman maçında 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak 21 puan toplayabildi. Bu süreçte rakip fileleri 24 kez sarsan Konyaspor kalesinde de 24 gol gördü. Ligin 34.haftasında da deplasmanda ligden düşmesi kesinleşen ve iç sahanın en başarısız takımlarından biri olan Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak Yeşil-Beyazlılar, karşılaşmadan galibiyetle ayrılmanın hesaplarını yapmaya başladı.

Öte yandan ligin deplasmanlarda en iyi takımı topladığı 34 puanla Trabzonspor olurken, en kötü takımı ise 4 puanla Çaykur Rizespor oldu.

İKİNCİLİK YARIŞI SÜRÜYOR

32.haftada Çaykur Rizespor karşısında aldığı 2-1 mağlubiyetin ardından Fenerbahçe’nin de Galatasaray’ı mağlup etmesinin ardından üçüncü sıraya gerileyen Konyaspor, 33.haftada Gaziantep Futbol Kulübü’nü yenerek yeniden morallendi. Fenerbahçe’de Göztepe’yi sahasında mağlup edince İstanbul ekibi puanını 62’ye çıkararak ikinci sırada haftayı kapattı. Konyaspor, galibiyetiyle puanını 61’e çıkarırken Fenerbahçe’yi takibini sürdürdü. Tarihinin en başarılı dönemini geçiren ve Şampiyonlar Ligi’ne katılım sağlamak isteyen Konyaspor, kalan 5 haftada Fenerbahçe’nin 1 maçta takılmasını bekleyecek ve kendi maçlarını kazanarak sezonu ikinci sırada bitirmek isteyecek.

HAZIRLIKLAR BUGÜN BAŞLAYACAK

Son olarak sahasında konuk ettiği Gaziantep Futbol Kulübü’nü 4-1 ile geçen İttifak Holding Konyaspor ara vermeden Yeni Malatyaspor maçının hazırlıklarına başlarken dünü izinli olarak geçirdi. 24 Nisan Pazar günü saat 16.00’da Yeni Malatyaspor ile deplasmanda karşılaşacak temsilcimiz zorlu maçın hazırlıklarına bugün yapacağı antrenmanla yeniden başlayacak.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim